Uppdrag granskning!

Det blir allt vanligare med skönhetsoperationer. Det viktigaste är inte längre att vara frisk utan att vara snygg. Det är helt sjukt om du frågar mig. Uppdrag granskning handlade idag om en tjej som ville göra en skönhetsoperation. Hon hittade en hemsida på internet som förmedlade operationer utomlands. De utlovade trygghet och ett brett kontaktnät med läkare. Så tjejen och hennes kille åkte till Polen där de blev bemött av svenskar från förmedlingen. Allt verkade vara i sin ordning så hon bestämde sig för att genomgå operationen. När operationen var färdig rullades hon tillbaka till rummet där pojkvännen väntade. Hon var fortfarande medvetslös och pulsen var låg. pojkvännen var orolig, men fick höra att allt var i sin ordning. Människorna från förmedlingen lämnade honom ensam där med sin medvetslösa tjej. Två sjuksköterskor kom in i rummet och skulle lägga om ett bandage då tjejens andning stannade upp helt och hållet. Varken doktorn som utfört operationen eller narkosläkaren var då kvar inne på sjukhuset men sköterskorna lyckades få liv i henne igen. Narkosläkaren kom tillbaka och meddelade att det inte var någon fara för det var ett så kort andningsuppehåll. De försökte få förflytta henne till akuten men fick till svar att där var fullt, det fanns ingen plats. Men pojkvännen fortsatte strida och tillslut blev hon förflyttad till akuten på andra sidan gatan. Det enda besked han fick om hur det var med henne var brain damaged. Tjejen vaknade inte men fick sen flyga till ett sjukhus i sverige. Flera månader har gått och hon ligger fortfarande på sjukhuset, hjärnskadad.
Jag har aldrig tänkt på att så allvarliga komplikationer kan uppstå under t.ex en bröstoperation. Men alla operationer är allvarliga.
Det visade sig i programmet att den här förmedlingen hade gått i konkurs för fem år sedan. Företaget finns inte längre men fortsätter i alla fall att förmedla tjänsten. Killen som utgav sig för att vara vd vet ingenting om sjukvård. Men han har en snygg och trovärdig hemsida.
Tro inte på allt du läser, allt du läser är skrivet av någon och du vet inte vem personen är så var kritisk. Hur vet du att personen har den kunskap han utger sig för att ha?

Jag är personligen inte emot skönhetsoperationer men tycker att ifall man bestämmer sig för att genomgå en så ska man vara medveten om riskerna. Det är viktigt att kolla upp kliniken innan man opererar sig. Snygga bröst är inte värt att dö för!

/Anna


http://svtplay.se/v/2237978/uppdrag_granskning/del_12_av_16_vard_utan_granser


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0