Godnatt!


Nu har jag packat!



För imorgon åker jag till Gävle...





Godnatt!!





/Anna

Hollywoodfruar

Sitter och kollar på Hollywoodfruar, jag gillar Maria Montazami. Hon är alltid så lugn och positiv, hon verkar så lycklig! Sådär vill jag också vara! Jag är stressad typ 95% av min vakna tid, oftast helt i onödan. Men jag jobbar på det! Jag försöker tänka popsitivt men så fort det blir en motgång har jag lätt att glömma bort det. Men jag jobbar på det också, haha!

/Anna




Måndag

Idag är det måndag, så nu sitter jag och pluggar igen. Det går riktigt bra faktiskt! Vi ska göra ett grupparbete och alla tjejer i min grupp har förberett sig jättebra, så jag tror vi kan bli klar imorgon när vi träffas!

I övrigt så är det mycket tankar som far fram och tillbaka i mitt huvud. Jag funderar både över framtiden och nuet. Jag grubblar och grubblar, ena stunden känns allt jättebra och nästa stund blir allt jobbigt. Jag försöker att stänga av tankarna och bara finnas till, för jag vet ju att allt kommer gå bra och ordna sig till det bästa. Det går inte, jag kan inte stänga av tankarna, dom studsar i mitt huvud som en pingisboll. Tur att jag är bra på pingis, haha!

/Anna

God jul!

Jag fick äran att skriva God jul



Men Adam ville också skriva, så han skrev Anna, haha!

Adventmys!



Jag och min älskling har köpt en ny adventsljusstake och imorgon får vi tända första ljuset.



Vi  köpte snöspray, så nu har vi mysigt hemma!


Lördag eller är det söndag?

Idag har vi bara varit hemma, städat, fixat och donat.
Jag är jätteseg och det känns som söndag.
Men som tur är så är det bara är Lördag!

/Anna

Haha!

Jag fick för mig att jag skulle sjunga, så jag gick in på youtube och hittade massa roliga karaokelåtar. Men vad kass jag var, haha! Inte en ton var rätt, men envis som jag är så fortsatt jag ändå att sjunga. Jag brukar kunna sjunga lite i alla fall, men min hals ville inte vara med idag. Riktigt frustrerande! Stackars Adam som fick sitta och lyssna på mig. Jag gör kanske ett nytt försök imorgon.



Skit i hur det låter, det viktiga är att man sjunger och är glad!


Borta bra men hemma bäst!

Jag har haft det bra i Hudik men det är i alla fall skönt att komma hem, även om jag vill flytta härifrån så fort som möjligt!
Direkt när jag klev av tåget kände jag att jag inte hör hemma här, folk knuffas och trängs. Alla tänker bara på att komma fram först, ingen som visar hänsyn eller ett leende. Vad är det för mening med att se sur ut? Det är väl bättre att le? Stress och allvar, det är stockholm i mina ögon just nu och så vill inte jag leva mitt liv.
Men det var helt underbart att träffa Adam igen, jag har saknat honom helt sjukt mycket! Han har förresten kopplat in mina högtalare i datan nu och fixat spotify till mig, så vi sitter vid varsin data och lyssnar på Raised fist.
Men jag tror det är dags att byta musik nu, jag kanske ska sjunga lite. Jag älskar att sjunga och jag älskar att det är massa snö ute, hoppas den stannar kvar ända till april!

/Anna

Snart är det jul!

Amanda håller på och stryker gardiner och gör julfint!
Jag ska nog fixa lite i helgen tror jag. Men jag får se, jag kommer knappt vara hemma i december så jag vet inte om jag vill. Det känns jobbigt för jag har längtat efter att julpynta, baka, pyssla och dricka glögg. Eftersom jag alltid är borta över julen tänkte jag sätta upp julgranen extra tidigt i år, men nu vet jag inte änns om jag vill sätta upp den. Det känns nästan lite som att jag vill hoppa över december i år. Eller alla fall skjuta upp december ett tag. När det känns så här vill jag egentligen inte göra någonting, bara ta mig igenom allt. Men så ska jag inte göra. Jag ska åka hem på fredag och städa och pynta, njuta av mina julsaker hela helgen och varje helg ända fram till jul! Jag ska ta en sak i taget och jag ska vara glad och ha roligt medan jag klarar allt!

/Anna

Jag-student, Konstigt!



Jag insåg nyss att jag får åka buss på studentpris, jag har inte tänkt på det innan. Undrar om det är fler studentpriser jag har missat. Jag ser inte mig själv som en student, men det är ju precis det jag är. Konstigt!

/Anna


Plugg & smink!

Jag har pluggat massor idag och börjar förstå saker som jag inte alls fattade innan. Amanda har varit hemma idag, så hon har också suttit här och pluggat. Det är bra för det är mycket roligare när hon också sitter här och pluggar! Vi har varit jätteduktiga! Men nu får det räcka, alla fall för mig.
Snart ska jag åka in till stan och träffa Elina och Nattis. Vi ska hälsa på deras mormor. Jag har glömt allt mitt smink hemma, men jag köpte en ny mascara igår så jag kan sminka mig lite. Jag är ofta osminkad när jag är hemma och har inga problem med att visa mig bland folk så heller. Men jag känner mig mycket finare när jag har sminkat mig och alla vill väl känna sig fin? Jag känner tjejer som aldrig visar sig osminkad, som sminkar sig det första de gör på morgonen och ibland inte änns tvättar bort det när de sover. De är söta tjejer och jag slår vad om att de ser bra ut även utan smink. Det måste vara jobbigt att vara så obekväm med sig själv att man aldrig vågar vara utan smink. Skönheten sitter ju ändå mest på insidan. Ett vackert ansikte kan vara fint att titta på på bild, men när det kommer till verkligheten så gör utstrålningen så mycket mer! En glad person som tycker om sig själv och andra människor är den vackraste!

/Anna

Resfeber för att åka till Hudik, haha!

Igår morse åkte jag till skolan i Hudik. Av någon anledning var jag jättenervös innan men jag vet inte riktigt varför. Det resulterade i att jag bara sov 3 timmar på natten. Jag som alltid har kunnat sova hur som hellst, var som hellst och hur mycket som hellst. Men nu är det ofta jag bara ligger och funderar på nätterna.
Efter skolan åkte nästan hela min studiegrupp ut till en stuga där vi sov över. 6 tjejer var vi och en tjejs pojkvän, det var riktigt roligt! Vi åt tacos, pratade, skrattade och kastade snöboll. På kvällen hade jag återigen svårt att somna. Men efter ett tag gick det, sen vaknade jag till och tänkte: Yes, jag somnade! vände på mig och somnade om igen.

Jag har förresten glömt att skriva att jag klarade första kursen i utbildningen! Jag är så lycklig! Bara massa kurser kvar! (3 år)

Just nu sitter jag hemma hos Adams mamma och hon kom just och serverade mig te. Så himla snäll! Men jag ska gå och vara lite sällskaplig istället för att sitta här vid datan.

/Anna 


Redan mörkt!

Klockan är fyra och det är redan mörkt ute. Jag har varit inne hela dagen. Jag får alltid ångest när jag inte har varit ute medan det är ljust, men jag har i alla fall hunnit plugga ganska mycket idag. Imorgon åker jag till Hudiksvall igen. Jag kommer vara borta tills på fredagkväll, så det blir nog inte så mycket bloggande nästa vecka. Jag måste packa, men jag hatar att packa. Jag vill ta med mig alla mina kläder och saker. Hur ska jag kunna veta idag vad jag känner för att ha på mig för kläder på torsdag? Suck! Snacka om i-landsproblem.
Nu ska jag gå en promenad så jag åtminstone får lite luft idag.

/Anna 

Uppdrag granskning!

Det blir allt vanligare med skönhetsoperationer. Det viktigaste är inte längre att vara frisk utan att vara snygg. Det är helt sjukt om du frågar mig. Uppdrag granskning handlade idag om en tjej som ville göra en skönhetsoperation. Hon hittade en hemsida på internet som förmedlade operationer utomlands. De utlovade trygghet och ett brett kontaktnät med läkare. Så tjejen och hennes kille åkte till Polen där de blev bemött av svenskar från förmedlingen. Allt verkade vara i sin ordning så hon bestämde sig för att genomgå operationen. När operationen var färdig rullades hon tillbaka till rummet där pojkvännen väntade. Hon var fortfarande medvetslös och pulsen var låg. pojkvännen var orolig, men fick höra att allt var i sin ordning. Människorna från förmedlingen lämnade honom ensam där med sin medvetslösa tjej. Två sjuksköterskor kom in i rummet och skulle lägga om ett bandage då tjejens andning stannade upp helt och hållet. Varken doktorn som utfört operationen eller narkosläkaren var då kvar inne på sjukhuset men sköterskorna lyckades få liv i henne igen. Narkosläkaren kom tillbaka och meddelade att det inte var någon fara för det var ett så kort andningsuppehåll. De försökte få förflytta henne till akuten men fick till svar att där var fullt, det fanns ingen plats. Men pojkvännen fortsatte strida och tillslut blev hon förflyttad till akuten på andra sidan gatan. Det enda besked han fick om hur det var med henne var brain damaged. Tjejen vaknade inte men fick sen flyga till ett sjukhus i sverige. Flera månader har gått och hon ligger fortfarande på sjukhuset, hjärnskadad.
Jag har aldrig tänkt på att så allvarliga komplikationer kan uppstå under t.ex en bröstoperation. Men alla operationer är allvarliga.
Det visade sig i programmet att den här förmedlingen hade gått i konkurs för fem år sedan. Företaget finns inte längre men fortsätter i alla fall att förmedla tjänsten. Killen som utgav sig för att vara vd vet ingenting om sjukvård. Men han har en snygg och trovärdig hemsida.
Tro inte på allt du läser, allt du läser är skrivet av någon och du vet inte vem personen är så var kritisk. Hur vet du att personen har den kunskap han utger sig för att ha?

Jag är personligen inte emot skönhetsoperationer men tycker att ifall man bestämmer sig för att genomgå en så ska man vara medveten om riskerna. Det är viktigt att kolla upp kliniken innan man opererar sig. Snygga bröst är inte värt att dö för!

/Anna


http://svtplay.se/v/2237978/uppdrag_granskning/del_12_av_16_vard_utan_granser


Myssöndag!

Det är alldeles grått ute idag. Snön som låg i går har regnat bort. Det är lätt att bli deprimerad om man tittar ut genom fönstret. Men jag och min älskling har tittat på ett päron till farsa firar jul på tv, och då blir man glad!

/Anna

Godnatt!


Nu blir vi rika!

Nu ska vi spela på lotto och bli rika!

Igår och idag

Igår kväll var vi och hälsade på Jimmy och Ella. Vi firade att Jimmy har fyllt år, med kakor och saft! Vi spelade lite tv-spel och kollade på idol. Ikväll blir det ännu mer tv-spel för vi ska hem till Anders och Marina och äta middag. Dom har köpt Wii så jag tror vi kommer spendera kvällen framför Super Mario.
Men först ska jag plugga lite och tvätta kläder.
Det är big jump tävling idag på stadion, jag är sugen på att åka dit och kolla men tror inte att jag hinner. Jag längtar tills backarna öppnar för då ska jag dit och åka!

/Anna

Åldersnojja

Idag är det mindre än en månad kvar tills jag fyller 29. Jag har blivit vuxen, men när blir man egentligen det? Jag känner mig fortfarande likadan som jag alltid har gjort. Fast jag är mycket tröttare nu för tiden, haha!
Jag tror mitt sätt att tänka och agera i olika situationer har förändrats också, man påverkas ju av allt som händer i livet utan att man tänker på det. När jag hör en låt som jag tycker är ganska ny och plötsligt inser att den är 15 år gammal så inser jag att jag att tiden har gått och jag har blivit äldre. Men när blir man vuxen och när blir man gammal? Kanske är det så att man aldrig blir det. Kanske är det bara alla runtomkring som blir äldre, de personer man inte känner. För även om jag räknas som en vuxen så känner jag mig i alla fall inte som den bild jag har av vad det innebär att vara vuxen.

/Anna

En mamma på bal!

Idag ska min mamma på bal, eller finmiddag. Vet inte exakta benämningen, men hon ska ha på sig en fin långklänning i alla fall. Jag hoppas hon kommer ihåg att ta kort så jag får se hur fin hon är. Det är såna här dagar som jag önskar att jag inte bodde 60 mil ifrån mina föräldrar.
Jag har läst lite idag men inte så mycket som jag borde. Jag kommer bli tvungen att läsa imorgon och på söndag också. Jag ska vara i Hudik hela nästa vecka så jag måste tvätta i helgen. Det skulle vara skönt att ha en egen tvättmaskin, så man slapp passa tider och springa fram och tillbaka mellan husen. Men det kunde varit värre, jag har ju alla fall tillgång till en maskin och slipper tvätta för hand.

Jag har hittat en fjällstuga på hemnet som jag vill köpa. 950 000 kr kostar den, tänk om jag var rik! Då skulle jag köpa den direkt utan att blinka sen skulle jag åka dit så ofta jag kunde.

/Anna


Äntligen helg, nästan alla fall!

Nu har jag varit hemma en timme ungefär, men det var en lång tågresa hem.
Jag hade glömt min bok och hade ingen tdning att läsa heller. Halva resan lyssnade jag på musik, men sen önskade jag att jag hade nya låtar på min mp3 och då ville jag inte lyssna längre.
Jag fick byta tåg i Gävle och hamnade vid ett bord där det redan satt 3 st andra. En farbror som satt där verkligen stirrade på mig och alla var knäpptyst. Jag satt i sätet längst ut mot gången och på andra sidan var ett till bord med folk runtomkring, de var också tysta. Fler säten fanns det inte i kupén. Stämningen var riktigt stel och lite obehaglig. Det kändes som om någon eller några av de som satt där (troligtvis farbrorn bredvid mig och han mitt emot) hade begått något förskräckligt brott och nu gjorde sitt bästa med att fly landet helt obemärkta. De båda klev av på arlanda och istället klev världens mest omständiga par på. Men även om de stökade på med olika saker oavbrutet hela vägen till Stockholm så var det i alla fall en mycket bättre stämning i kupén.
Imorgon är det äntligen fredag! Då ska jag plugga hemma hela dagen.


Min helg i Hudiksvall

Jag har inte bloggat på några dagar för jag har inte varit hemma.
Det var mysigt i Hudik förutom en tråkighet som jag inte tänker skriva om här. Men vi spelade TV-spel och åt massa gott! Både tårta, godis och chips!
På söndagen kom Nattis en sväng och sen åkte jag, Adams mamma och Elina iväg på en liten shoppingtur. Jag köpte inget, men det är roligt att bara gå runt och kika på saker. På kvällen åt vi pizza (jag rullar fram efter den här helgen) och spelade lite spel. Sen kollade jag och Amanda på film. En riktig mys-söndag!

Vi har startat med ett nytt grupparbete på skolan, vi ska bli klar på torsdag så jag måste plugga jättemycket nu och förbereda mig, så vi lyckas bli färdig.

Imorgon åker jag till Gävle,sen vidare till Hudik. Men på fredag är jag hemma igen!

/Anna


Bullet for my Valentine ska jag se live på Tisdag!!!


Bullet


Bullet for my Valentine


Hudik here we come!

Nu är det dags att packa för imorgonbitti åker vi till Hudik! Jag kommer vara där till måndagkväll, på Tisdag blir det konsert (Bullet for my Valentine) och på onsdag åker jag tillbaka till Hudik. PLugga, plugga, plugga!
Jag hoppas det är bra väglag imorgon. I onsdags morse körde jag bil till Gävle, då var det mörkt ute och halt, slaskigt och spårigt på vägen. På radion uppmanade de alla bilister att hålla sig hemma om man inte var tvungen att köra någonstans. Då kändes det riktigt bra att jag satt där helt ensam bakom ratten, eller nej nu ljög jag visst. Det var koncentration på hög nivå hela vägen. Men det gick bra och när jag körde hem hade plogbilarna varit framme och vägarna var mycket bättre.

Idag har varit en rolig dag. Jag bakade en princesstårta för första gången och den blev faktiskt god! Det kom massa folk hit och fikade och grattade Adam.




Jag lyckades få honom att leka lite lekar och leta efter presenter. Men jag undrar om jag tyckte det var roligare än han. Men lite kul tyckte han nog att det var.

Nu är det dags för mig att packa lite kläder!

/Anna




Adams födelsedag!


Idag fyller min älskling år!





Hipp hipp hurra, idag är det din dag!  Grattis älskling!

Nu kom snön!

Det har snöat massvis idag and I love it!
Jag gjorde mitt bästa med att kliva upp tidigt i morse för jag tänkte försöka vända tillbaka dygnet. Jag har varit jättetrött hela dagen så jag hoppas jag kan somna ikväll.
Det blev nästan två timmar på gymmet idag. Jag gillar att träna och när jag är mitt uppe i det skulle jag nog kunna leva på gymmet. Men så fort jag sitter hemma i soffan så känns det jobbigt och tråkigt att gå och träna. Varför är det så? Jag borde ju längta efter att träna eftersom jag tycker det är kul. Det är ett mysterium...

Nu på kvällen har vi druckit glögg för första gången i år! Jag älskar (blossa)glögg och Adam blir helt galen på allt mitt glöggdrickande före jul. För när julen väl kommer så har han redan lessnat på glöggen. Förlåt älskling! (Men det är ju så gott!)



/Anna

Hihi

Hihi, det snöar ute och folk går med paraply.

Slappdag!

Jag har en riktig slappdag idag! Jag går bara runt här hemma och myser. Det är redan mörkt ute och jag har inte änns varit utanför dörren idag. Vissa dagar är det skönt att bara finnas till och göra absolut ingenting!

/Anna

TV-spelsnördar!

Vi har varit hos Cissi och Alex idag och spelat TV-spel. En kille som heter Lars var också där. Vi spelade Mariocart och jag förlorade nästan hela tiden. Jag förlorar alltid på det spelet. Det är så frustrerande! Jag blir så arg! Hur svårt kan det vara att styra en liten bil som åker runt på tv:n? Jag hatar att förlora! Men tävlingsmänniska som jag är så vägrar jag att ge mig också. Någon gång måste jag bli bättre eller ha tur och vinna. Så jag fortsätter ändå spela. Det är kul också även om jag blir irriterad på att jag är så dålig.



/Anna


Shakira, min lilla fotomodell!






God middag

Igår kväll var vi på middag hos Karla och Gunnar, Cecilias föräldrar. Cissi och Alex var också där. De bjöd på god mat, gott vin och glass med hallon till efterrätt! Det var riktigt trevligt!

/Anna

Solen skiner!

Jag drömde mardrömmar inatt, så jag vaknade halv sex imorse och var jätterädd. Jag kände mig helt klarvaken men vågade inte kliva upp, haha! Jag var nog inte riktigt vaken egentligen tror jag. Efter att ha legat och funderat i ungefär en timme så somnade jag om och nästa gång jag vaknade sken solen in genom fönstret.
Det är en jättefin höstdag ute och nu ska jag och min älskling ut på en härlig promenad!

/Anna

Vissa låtar är bra hur många gånger man än hör dom och hur gamla dom än blir


Give the musik back


FREDAG!

Idag har jag tränat, både styrka och kondition. Det har gått trögt med träningen den här veckan, jag har känt mig svag och klumpig men jag har kämpat på i alla fall. En stor guldstjärna till mig för det!
Vi håller på och tvättar för fullt. Världens bästa fredagsnöje! Men det blir bara en tur till i tvättstugan sen är vi färdig!
Till middag har vi ätit Thaimat! Och sen ska vi på bio! FREDAGSMYS!




/Anna

Skrämmande!

Det är så mycket viktprat överallt. Man kan dagligen läsa i tidningarna hur man ska göra för att gå ner i vikt. Man ser (nästan) aldrig en överviktig eller knappt normalviktig skådespelerska på TV:n. Alla är supersmala och oftast underviktig, men vi har blivit så van att se dem att vi inte reagerar på hur smal de är. Det finns människor som är naturligt smala och har svårt för att gå upp i vikt, men det är också många tjejer som svälter sig bara för att vara tillräckligt smal. Jag är en sån tjej som går upp flera kg bara jag tittar på en chipspåse eller tänker på godis. Jag är livrädd för att bli tjock och har kämpat med min vikt så länge jag kan minnas. Men varför ska det vara sån hets? Varför kan man inte bara äta och må bra så länge man inte mår dåligt fysiskt? Det skulle väl ändå vara ganska tråkigt om alla tjejer var över 170 cm långa och supersmala, om alla hade samma hårfärg och plutiga läppar. Vi är alla olika och alla är vackra, så kom ihåg att du är perfekt precis som du är!


Jag fick de här bilderna mailade från min mamma. Jag tycker dom är skrämmande.











/Anna

Nu ska jag titta på TV!




Några dagars lov!

Det var som jag trodde helt onödigt att bli nervös över att åka till vällingby.
Det var ett jätteroligt pass. Hon som var ledare fick oss att kämpa så hårt vi kunde och när jag gick därifrån var jag helt slut i kroppen. Sådär skönt trött!
Nu har jag lämnat in min sista uppgift på kursen och har några dagars lov! Jätteskönt!

/Anna

träning och nervositet!

Jag körde två träningspass igår. Jag kom att tänka på att när jag gick i gymnasiet tränade jag minst tio timmar i veckan och ofta två pass per dag, så varför skulle jag inte kunna göra det nu?
Idag har jag bara varit hemma, jag är astrött! Men jag har kanske skrivit klart sista uppgiften för den här kursen. Om en timme ungefär ska jag åka iväg till vällingby och träna tillsammans med Malin.
Jag är nervös, det är jag nästan alltid när jag ska till nya ställen. Mest för att jag inte vet hur lång tid det tar att köra dit, vilken tid måste jag åka hemifrån? Tänk om jag kör fel och kommer för sent. Eller om det går jättefort att komma dit så jag blir alldeles för tidig. Vart ska jag parkera? Och när jag har parkerat vart ska jag gå då? Allt sånt där är bara löjligt att tänka på för det går alltid bra. Jag vet att jag inte borde bli nervös, men det blir jag. Det är ju egentligen jättekonstigt för jag har aldrig blivit nervös när jag ska åka utomlands inte änns när jag åkte helt ensam till italien när jag var 18 så var jag speciellt nervös. Men när jag ska göra såna här små skitsaker blir jag nervös. Vad onödigt!
Jag känner för att titta på film idag. Vem vet när jag kommer hem från träningen kanske jag myser ner mig i soffan och tittar på film.

/Anna

Minns

Vad är det som gör att man minns vissa saker men glömmer andra?
Ibland sker saker som man aldrig glömmer, man minns exakt vad man hade på sig när det hände, hur det gick till och vad man sa. Andra gånger tror man att man kommer att minnas något för evigt men det gör man inte.
Något som är en stor grej för mig som jag aldrig kommer glömma, kan vara något som en annan person har glömt redan efter en vecka.
En del saker vill man glömma, men hur mycket man än försöker finns bilderna kvar.
Andra saker måste man kämpa för att komma ihåg.
Vissa saker man minns är helt meningslösa, men man kommer ändå ihåg..

/Anna

Man kan allt om bara tror på sig själv!


Världens sötaste misse





Jättekul helg!

Jag har haft en jätterolig helg!
Jag och Adam fixade Halloweenstämning hemma och Rickard, Anna, Anders, Marina och lilla Madicken kom och hälsade på! Vi åt middag och spelade tv-spel. Anders och Marina var tvungen att åka hem med Madicken som skulle sova, men vi andra gick iväg och bowlade. Det gick riktigt dåligt för mig men jag hade kul! Dom sov över hos oss och i söndags åkte vi in till stan och shoppade!


Happy Halloween!


RSS 2.0