Ingen vet...

Nu tror ni att jag kommer skriva en hemlis som ingen vet...
Men det ska jag inte, haha!!

Ingen vet hur livet kommer bli, vart kommer jag vara om några år? Hur ser mitt liv ut då? Men jag tycker om att drömma! Det är roligt att kolla på fina hus och drömma om att en dag kunna köpa ett och det är roligt att fantisera om hur allt kommer att vara!

Sluta aldrig drömma, för en dag kanske drömmen blir sann!

/Anna

En torsdag...

Vissa dagar vill man bara ligga kvar i sängen hela dagen...
Men vad man vill och vad man gör är två olika saker!
Jag läste en grej i min bok häromkvällen son jag tyckte stämde ganska bra!
"Att köpa massa saker som man behöver är resultatet av ens arbete.
Att köpa massa saker som man inte behöver är belöningen för ens arbete."

Klockan är halv två nu, undrar om det är dags för mig att vakna påriktigt och ta på mig mitt ansikte (eller hur folk nu brukar säga..)




/Anna

Skojigt!


Oliwer fick pengar av sin farfar som vi köpte en mobil till babysittern för. Han tycker att den är jätterolig?

/Anna


Julafton




Min fina lilla pojke


Shakira spanar in Oliwers julklappar!


Min kära mamma och Oliwers stolta mormor!


/Anna

En mysig jul!

Jag har haft det jättebra i jul! Jag har kämpat mycket med mitt humör, men nu är jag äntligen lugn! Det är konstigt för jag har varit glad och tyckt att allt har varit roligt, men ändå har jag konstigt nog varit sur och grinig mot dom andra. Det är lite som att jag tycker att allt är för bra och jag är så rädd att någon annan inte ska tycka att det är bra så att jag själv förstör allt.. Så gör jag ganska ofta när någon ur min familj kommer hit. Jag måste jobba bort det och lära mig att bara slappna av och njuta istället. Jag är i alla fall så himla glad att mamma och Daniel kom hit! 
Oliwer var nog den som hade varit snällast i år för han fick så mycket julklappar att han kunde ha drunkat i högen, det kommer bli ännu roligare nästa år när han är lite större. Jag och Adam fick också massa fina, roliga, bra saker! 
Daniel åkte hem igår och mamma ska åka idag.. Egentligen skulle Daniel ha åkt i förrgår, men hans tåg gick inte eftersom det var storm så han fick stanna en dag till, vilket var kul för oss! Jag har sagt det många gånger förut, men det känns verkligen tråkigt att bo så långt bort från min familj.. Det känns jättetungt varje gång dom ska åka hem.. Men det kunde väl ha varit värre antar jag...
Ikväll skulle Lina och Anders (som också bor i Östersund) ha hälsat på oss, men dom kanske har blivit smittade med magsjuka så det blev inte så. Tråkigt! Jag hoppas dom kommer ner snart igen!

Nu ska jag umgås lite mer med mamma innan hon åker..

/Anna


Mellandagsrea

Här i stockhom brukar allt alltid vara öppet, man kan shoppa jämt varje dag från morgon till sent på kvällen. I Östersund har butikerna öppet mer "normala" tider..
Men tro det eller ej, idag har butikerna i Sthlm stängt, medan mellandagsrean har börjat i Östersund!
Konstigt!
Men på juldagen ska man ju bara vara hemma och leka med sina nya julklappar..
Tycker i alla fall jag..

/Anna


Årets jullåt hemma hos oss!



/Anna

Jul!


Imorgon är det julafton! Vi ska för en gångs skull vara hemma, det känns faktiskt skönt att inte behöva stressa iväg någonstans. Även om jag hellre skulle fira julen uppe i Jämtland eller Hälsingland!
Imorgon skulle vi åka till Oliwers kusiner och fira jul på förmiddagen, men deras familj har varit magsjuk hela veckan så vi får hoppa över det. Tråkigt! Jag hade sett fram emot det.
Mamma och Daniel kommer alla fall hit imorgon och det ska bli jättemysigt!

God jul!

/Anna

Smile!

Är inte folk lite gladare så här runt jul? Igår när jag och Oliwer var ute och gick så mötte vi massa människor som log! T.o.m bilförare som stannade vid övergångställ! Så borde det alltid vara, tänk vad mycket gladare alla skulle va..

Så kom ihåg å le!



/Anna

Oliwers låt

Oliwer gillar att lyssna på musik!
När han låg i min mage och jag precis hade börjat känna hur han sparkade där inne så sparkade han alltid när han hörde den här låten. (Den var på en blandskiva som jag brukade lyssna på i bilen.)
När han hör låten nu blir han alldeles lugn och ser sådär nöjd och avslappnad ut som bara en liten bebis kan göra!
Jag har valt att lägga upp just det här klippet från Gävle för det var på den spelningen jag hörde låten för första gången. Alla fall som jag minns.. Och jag mindes att han berättade om när han skrev texten, vilket ju är ett lite roligt sammanträffande!




/Anna

.


Anna = en Surjämte

Jag och Oliwer var ute och gick idag. Då kom en traktor och körde ganska långsamt, så en taxi kom på att han skulle köra om traktorn precis när de körde förbi oss. När traktorn körde över till körfältet på våran sida skvätte han allt slask som var mellan körfälten på mig och Oliwer. Jag hade räknat med att bli blöt och satt regnskyddet på vagnen så det gjorde inte så mycket. Sen när vi var på väg hem igen kom en bil och körde fröbi oss som jag tror ville vara snäll. För han körde ut lite i vägen som man brukar göra när det är stora vattenpölar på vägen och man inte ska skvätta ner gångare. Men nu var det inte vattenpölar utan snöslask och slasket var där bilarna inte brukar köra så i och med att han svängde ut så skvätte han ner oss totalt! Hela mina ben blev genomblöt och det kom snöslask i skorna. Jag blev helt dyngsur! Haha!
Men det är det värt så länge det är vitt på alla gräsmattor!

/Anna


30 år!

Är jag vuxen nu?




/Anna

Fullt hus

Idag har både Oliwers farfar + Natalie och Oliwers kusiner Tim och Theo + Anneli och Jonatan varit här! Jag har varit jättetrött sen jag vaknade, men Adam har fixat och donat med fika och sånt så då var det bara roligt att ha massa folk här! Fast det är alltid roligt med främmande när det är såna människor som man bara kan vara sig själv med. Då det är okej att man är trött vissa dagar och man inte alltid måste vara på topp med världens största leende och all energi i världen! Fast jag har nog varit ganska glad idag alla fall, alltså fast jag är trött.. Men man kan ju inte vara annat när man vaknar och snön vräker ner ute. Det har snöat hela dagen! Visserligen blir det bara massa slask och jag blev genomblöt om fötterna när vi var ute och gick men det spelar ingen roll för jag älskar snö och är överlycklig över att det kom snö lagomt till min födelsedag som är imorgon! Hoppas att snön ligger kvar över jul!

/Anna

Äntligen helg!

FREDAGASMYS!


LÖRDAGSMYS!


/Anna

Gymma!

Shakira och Oliwer leker med babygymmet

Tanken var väl att han skulle träna på att lyfta huvudet. Men han fokuserade mer på att lyfta rumpan och försöka krypa, vilket inte gick så bra när huvudet låg kvar i backen, haha!


Börjar bli stor nu!

/Anna

Några av alla fina presenter!

Idag har vi varit på bvc igen och nu har Oliwer gått upp mer än 1 kg sen han föddes. 1 kg på 4 veckor, det är bra jobbat! Sen har min tremänning Elin varit här och hon hade med sig ännu fler presenter!
Det är jättekul att så många vill komma och hälsa på oss! Det är också jättekul att han har fått så mycket presenter. Det är många som har suttit och gjort saker hemma till honom, vilket jag tycker är superkul! Och jag har också fått fina saker som dom har suttit hemma och lagt ner tid på att göra till mig! (jag fyller ju år på söndag) Jag uppskattar det jättemycket!

Här är några såna saker!


Kort till mig och Oliwer från min farmor


Fint broderat kort från Ann-Marie (Heléns mamma)


En fin kofta som Adams mormor har stickat (han fick även sockar och vantar)


En till fin kofta och sockar från pappa & Helén som Heléns mamma har stickat!


En gosig filt, sockar och vantar från min moster Agneta! (Hon hade också stickat flera koftor och en mössa!)


Jättefina små mysiga skor som Elin har gjort!


Kort till Oliwer och mig från Linda!


En dvd från pappa!

Självklart uppskattar jag alla andra saker vi har fått också, alla gratulationer och alla besök betyder jättemycket!
Tack allihopa!

/Anna

2 saker...

Jag vill bara berätta 2 saker...

Det första är att det här helt underbart lyxigt att ha tvättmaskin i lägenheten!

Det andra är att jag lyckades gå ut med båda Shakira och Oliwer samtidigt igår i säkert 5 minuter. Framsteg!

/Anna

Lucia

Imorgon är det Lucia! Helt sjukt, det känns som om jag totalt har missat att det är december i år. Även om jag vet det så kan jag inte riktigt förstå det. Fast det kanske inte är så konstigt för jag har ju haft (och har) ganska mycket annat i tankarna. Plus att det inte änns är snö ute.
Jag ska försöka gå och lägga mig nu och hoppas på att få sova några timmar. Jag sov för lite i helgen och inatt har jag varit vaken nästan hela natten. Jag tänkte att jag skulle sova på dagen idag, men av någon konstig anledning fick Oliwer för sig att vara vaken hela dagen. Jag fattar inte, han borde väl vara lika trött som jag?

Jag tycker alla fall att det ska bli jättemysigt med Lucia imorgon. Hoppas jag får se någon, på tv om inte annat. Annars får jag väl spela julmusik själv, äta lussekatter och pepparkakor och fixa egen luciastämning här hemma.


/Anna

En rolig helg!

Helgen började med att min älskling kom hem i fredags och överraskade mig med blommor för att det var min namnsdag. Dom är jättefina! Tänk att man kan bli så glad av att få blommor! Fast det har nog mest att göra med vem man får dom av..
Sen kom Pappa och Hans hit och på lördagen kom även David och Helén, Hennes syster Eva och Evas lilla bebis Filip. Jag och Oliwer blev riktigt bortskämda som vanligt! Vi fick massa presenter och de hade med sig presenter från andra också. Det är helt sjukt vad många snälla människor som har gett Oliwer massa fina saker!
Det var mysigt att ha dom här! Pappa och Hans sov hos oss och precis som när mamma brukar åka hem, så kändes det helt tomt när dom åkte i söndags.
Strax efter att dom hade åkt kom Anna och Rickard hit från Gävle och hälsade på, så det har varit massa långväga besök i helgen! Och lilla Oliwer fick ännu fler presenter och vi fick choklad, mums!


Shakira hittade en mysplats i Hans väska!

Anna

Lååång natt, men tidig morgon!

Jag är riktigt trött nu kan jag berätta. Men vi ska iväg till Bvc alldeles strax. Oliwer vaknade vid halv åtta och åt lite. Sen somnade han om direkt, så jag har kunnat äta frukost och klä på mig i lugn och ro. Efter bvc ska jag kanske kolla efter några julklappar tror jag. överallt hör man om hur folk börjar bli färdig med julklappsinköpen. Men jag köpte min första igår. Man måste ju börja nånstans! Jag har haft så mycket annat i tankarna så jag har inte riktigt fattat att det snart är jul tror jag.



Eftersom lillen sover så passar jag på att spendera tid med missen. Hon är inte alls speciellt glad över att Oliwer har flyttat in hos oss. Men det börjar bli lite bättre nu alla fall!



Nu är det dags att väcka Oliwer, byta blöja och kläder. Sen måste vi gå!

Puss & Kram
/Anna

!!




/Anna

Mardrömmar!

Oliwer ligger och sover så sött i mitt knä. Alldeles nyss började han skrika och jag blev ganska förvånad när jag upptäckte att han fortfarande sov. Jag väckte honom, då tittade han på mig och blev helt tyst. Sen myste vi lite tills han somnade om igen. Det kan inte vara lätt å vara liten..


Min lilla gofis!

/Anna

Pepparkaksbak fortsättningen...

Jag bakade inte upp all deg för Oliwer vaknade och självklart kommer han alltid först. Så jag tog ur sista plåten, ställde den på spisen och vred av ugnen. Sen tog jag med Oliwer och gick därifrån.
Det jag inte hade tänkt på var att spisen var varm, så när jag kom tillbaka till köket såg pepparkakorna jättekonstiga ut, haha!
Det kan ju inte alltid gå bra...

/Anna

Min lilla myspropp!



/Anna

Det fortsätter gå ont, men jag kämpar på!

Vi försökte gå ut igen idag. Den här gången klädde jag på Oliwer massa kläder och tog för första gången på mig bärselen. Jag satte på Shakira kopplet och tänkte att det här går ju bra!
Men redan i trappen tänkte hon vända, fast jag lyckades övertyga henne om att gå ut i alla fall. Direkt när vi kom ut kom två tanter och gick och de skrämde Shakira, så hon sprang tillbaka till dörren. Efter det var det omöjligt att få henne att tänka om. Så vi får prova igen en annan gång.
När jag kom in bestämde jag mig för att baka ut min pepparkaksdeg. Jag fick ta bort alla mjölklumpar som nu hade blivit hårda och alla för stora kryddbitar. Det tog lång tid, men det gick! När jag tog fram pepparkaksformarna upptäckte jag att de formar som jag brukar använda var borta. Kvar var bara de som jag inte gillar av olika anledningar, men det fick väl gå i alla fall. Första plåten brände jag, så det var bara å kasta kakorna. Men sen gick det bättre. Jag har nu gjort dom fulaste pepparkakorna som jag gjort i hela mitt liv! Jag har heller aldrig lagt ner så mycket jobb på att göra pepparkakor. Hoppas bara att dom smakar okej!
Undrar om jag kommer orka göra nya före jul? Tveksamt!



/Anna


Otur! Snyft!

Idag skulle vi packa in vagnen i bilen för att åka en sväng på ikea och sen gå en skogspromenad. Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. För när vi skulle fälla ihop vagnen gick ena fällfästet sönder. Så istället fick vi åka till barnens hus och reklamera vagnen. Dom skulle skicka iväg den och hade ingen lånevagn. Så nu har vi ingen vagn förrän den kommer tillbaka. Alltså blev det ingen skogspromenad. Man ska alltid tänka positivt, men just då ville jag bara gråta! Vi har ju inte änns använt vagnen i 2 veckor och jag hade verkligen sett fram emot promenaden, snyft! Men nu är jag inte ledsen längre, det är sånt som händer och det kommer ordna sig. Men jag hoppas alla fall att det går fort att fixa så att vi snart får tillbaka den.


/Anna


Ösk Östersund

Det är bra att jag kan titta på mitt gamla elljusspår i Östersund på tv (skidskytte) när jag har hemlängtan!

/Anna

Mina små sötisar och jag!

Jag och lilla Oliwer

och min andra lilla bäbis, Shakira


/Anna



Det gick på tok!

Jag gick faktiskt och bokade tvättstugan, bra jobbat! Eller hur?
Sen satte jag igång att göra pepparkaksdeg, men ibland går det bara inte bra. Jag hade bara hela nejlikor (eller vilken krydda det nu var) så jag fick mosa dom i morteln. Jag tyckte att det gick jättebra, men sen upptäckte jag att det blev ganska stora bitar. Tyvärr hade jag redan blandat i dom då, så det var försent att göra något åt det. Sen visade det sig att jag hade en för liten kastrull, så allt kokade över och jag hade pepparkaksspad över hela spisen. Jag tog fram en ny kastrull som jag hällde över allt i och fortsatte med att blanda i mjöl. Men poff så åkte allt mjöl ner på samma gång. Då blev det svårt att röra om och jag fick en massa mjölklumpar som jag inte lyckades röra bort. I samma veva lyckades jag även bränna fast det som var längst ner i botten.
Det mesta som kunde gå fel gick fel, så vi får se imorgon om jag kan använda degen eller om jag ska göra ny..

Ja just det, jag glömde berätta att jag var nära att hälla i dubbelt så mycket socker som det skulle vara och blev jättenöjd när jag lyckades upptäcka det innan jag hällde i det. Så det var ju lite roligt att allt jag gjorde efter det gick på tok!

/Anna

Första träffen med kusinerna

Idag har Oliwer fått träffa sina kusiner. Fast han brydde sig inte så mycket, låg mest och försökte sova. Men det var i alla fall kul för mig och Adam!
Nu tänkte jag göra pepparkaksdeg så att jag kan baka pepparkakor imorgon. Men hjälp vad trött jag är just nu känner jag... Jag borde gå ner och boka tvättstugan också, men det är tråkigt, så det skjuter jag upp ett tag till. Varför göra det idag om man kan göra det imorgon? Haha, fast det bästa är väl att göra tråkiga saker på en gång, så är det gjort sen och då slipper man bry sig. Men den här gången följer jag alla fall det mottot.

/Anna

Vagnträning

Vi måste börja med vagnträning!
Nu tror ni säkert att det är jag eller Oliwer som behöver träna, men nej det är Shakira som behöver träna!
Idag försökte jag för första gången gå ut med båda två samtidigt, men Shakira blev livrädd för vagnen och sprang in på en gång. Stackaren, hon som var så glad för att hon fick gå ut.

/Anna

RSS 2.0