En gammal bild


Jag sitter och leker med mammas data (var inte orolig mamma jag förstör inget). Som jag skrivit förut så är jag ingen datatjej. Jag har inget tålamod med datorer. Men nu har jag precis upptäckt hur man kan göra om en bild till svartvit, vilket jag tyckte var kul! Så här är en gammal bild på mig.



Nu ska jag gå och läsa en liten stund innan jag somnar och drömmer roliga drömmar.

God Natt!

/Anna

Papercut



Den här låten är så bra! Såhär känns det när man saknar den man älskar!

Man har alltid ett val!

Vad som än händer här i livet så har man alltid ett val. Man väljer att kliva upp varje dag och man väljer vad man ska göra. När saker händer som vi inte kan påverka så väljer vi hur vi ska reagera.
Vi väljer att tänka positivt och vara glad eller negativt och vara sur och grinig. Det finns alltid flera sidor av allt och man väljer vilken sida man vill se.

/Anna

Borta bra men hemma bäst!

Mamsen har åkt till Stockholm och min Älskling har åkt till gävle, nu är det bara jag och missen kvar här i Östersund. Om några dagar åker vi också men jag vill inte, jag vill stanna här!

Borta bra men hemma bäst! Östersund kommer alltid vara mitt hem, hur länge jag än är borta.

/Anna

Ciao ciao!

Nu ska jag ner på stan och kolla efter nya snygga kläder, jag börjar få shoppingabstinens..
Sen drar vi iväg till Åre och träffar lite folk och kollar på wakeboard-SM. Om vi inte kommer tillbaks för sent ikväll så kanske vi hinner ner och kika lite på stråket också. Vi får se...

Hej då!

/Anna

Svullo

Svullarkväll ikväll! PIZZA till middag och nu blir det film och GODIS!!



Mums!

/Anna


Relax på Storsjöbadet

Igår hälsade vi på i Ytterån. Linda och nästan hela hennes familj var där. Sofias dotter Neijla hade blivit så stor, 3 år och gladare liten tjej får man leta efter. Hon skrattade hela tiden från att vi klev ur bilen tills hon somnade. Fast när hennes mormor sa att hon såg tandtroll i hennes mun åkte mungiporna neråt och hon sprang till badrummet för att borsta tänderna. Hennes lillebror var bara 3 månader och när han inte sov så log han med! Vi satt och pratade massa strunt tills klockan var över 1 på natten då gav vi oss av tillbaka mot stan.

Idag bar vägen till Aspåsnäset istället, hem till Ronja och hennes busungar Felicia och Liam, efter en stund kom även pappa Jim hem. Ronja hade bakat världens godaste muffins. Vi hoppade studsmatta och fikade.

Adam har länge sagt att han vill åka till Storsjöbadet och idag gick jag äntligen med på det. När vi svängde in på parkeringen tittade jag med stora ögon och hakan föll långt ner mot backen. Jag hade hört att dom hade renoverat men jag hade inte lagt märke till dom 3 nya rutchbanorna. Jippie!
Adam betalade in oss och vi skyndade upp på relaxavdelningen och ner i bubbelpoolen. Härligt! Sen provade vi flera olika bastur, innan vi gick ner till äventyrsbadet och simmade några längder och åkte dom nya rutchkanorna flera gånger. När vi hade lekt färdigt gick vi tillbaka till relaxen, vi var med på en slags sittning i en av basturna, en tjej la is blandat med ingefära på aggregatet och viftade med en handduk så det blåste doftande hetta på oss. Nu kommer vi hålla oss frisk länge framöver.
Jag är så glad att min älskling övertalade mig att åka dit för jag hade superkul!

Puss & Kram
Vi syns på stan (kanske:-)

/Anna

En kul kväll!

Oj vad kul jag har haft ikväll! Min moster Marie, hennes Jörgen, kusinerna Cecilia och Cassandra, Jörgens son Petter och Brorsan Daniel kom hit till min mamma. (Mamma och Adam var såklart också med.) Vi åt middag och sen spelade vi Wii. Alla var med och spelade så det var jätteroligt!
Jag och Cassandra (6år) bakade en jättegod hallon & blåbärspaj som vi döpte till Cassandra & Annas paj.






Nu är det snart dags för sängen för imorgon är det en ny rolig dag!

Gonatt

/Anna

Middag hos Lina och Anders

Jag är en väldigt trött Anna idag. Ute regnar det, eller det kanske är uppehåll just nu. Jag är inte säker. Jag sitter i mammas stora, ganska nya, mysiga, svarta soffa. Bredvid mig ligger Adam och kollar på tv:n där någon engelskman fångar fiskar stora som monster. Mamma har precis ätit lunch och kissen sitter på övervåningen och tittar ut genom fönstret. Jag har hämtat ner henne minst 5 gånger idag för jag tycker hon kan vara en liten sällskapskatt och umgås med oss, men varje gång springer hon upp igen.
Igårkväll var vi hos Lina och Anders och åt Tacos, jag åt så jag troligtvis skulle överleva en vecka utan mer mat. Det var så gott! Senare gick vi ner på stråket och kikade lite, det var mycket mer folk än i fredags men vi satte oss i ett tält som var ganska tomt. Det var trevligt att bara sitta och prata och umgås.
Jag och Adam gick hem på natten, jag älskar att promenera. Här i Östersund sparar dom in pengar på att släcka gatubelysningen på nätterna så det är alldeles mörkt ute på kvällarna.
Det är mysigt att vara ute i mörkret men det underlättar nog för alla galningar som gömmer sig i buskarna och väntar på att ett offer ska gå förbi som dom kan överfalla. Det är inte så bra. Det försvårar också för dom som kör bil, det är svårt för dom att se alla människor som är ute utan reflexer och plötsligt bestämmer sig för att gå över vägen..
Men dom sparar i alla fall massa pengar, hoppas jag.



Här är Linas katter tagna på bar gärning när dom snor mitt halsband från bordet.
Dom är ju för söta dom små pantrarna.


/Anna

Stråket

Igår var vi och åt på kinarestaurang tillsammans med min storebror och hans kompisar. sen gick vi ner på stråket som hade premiärkväll för i år, massa öltält nere vid vattnet. Jag träffade flera gamla kompisar och såg massa människor som jag kände igen. Det är så härligt att vara hemma i Östersund!


Daniel & Lundmark i ett av öltälten.



/Anna


En lyckad, härlig, regnig, myggig fjälltur!

Kvällen innan vi åkte till fjälls gav vi oss ut till pappas hus, där lånade vi hans båt och åkte ut på sjön för att testa våra nya fiskespön. Jag fick ett napp, det första i mitt liv men den slet sig alldeles nedanför båten. Det va lika bra för jag ville inte ha någon fisk. Jag tycker bara synd om dom små stackarna.





Fjällturen blev mycket lyckad, även om vi gick flera km i onödan med våran tunga packning på ryggen när vi råkade gå åt fel håll på en stig. Vi tältade bredvid en tjärn vid fjällfoten, jättemysigt var det. Vi grillade korv, fiskade och blev nästan helt uppäten av knott.



Adam fick 2 fiskar men en var så liten så han fick kasta i den igen.

Vi hade tur med vädret första dagen, lagom varmt för att orka gå. Andra dagen öste regnet ner och åskan gick. Vi tog skydd i tältet en stund men sen plockade vi ihop tältet och vandrade genom blöta tillbaks till bilen.

En riktigt lyckad, mysig fjälltur blev det i alla fall!

/Anna


Hårförlängning

Igår var jag hemma hos mormor hela kvällen, Adam, mamma, (storebror) Daniel, (Kusin) Anna-Stina och (kusinbarn) Marielle var också där.
Det var mysigt att alla var samlade och pratade i munnen på varandra och diskuterade och skrattade.
Jag satte i en hårförlängning på Marielle, så här fin blev hon.



(Jag har snott bilderna från hennes blogg www.princessdreamss.blogg.se)


Jag hade bestämt att vi skulle gå hem till mamma från mormor, ca 5 km. När vi hade gått ett par hundra meter började det regna. Jag tyckte det var skitmysigt att promenera i regnet, men det tyckte inte Adam. Kanske tack vare att han inte visste hur långt det var gick han ändå hela vägen med mig.. Trots regnet.
Jag kanske är konstig men jag älskar att vara ute och gå eller springa när det regnar.

Imorgon bär det troligvis äntligen av till fjällen!

Puss!

/Anna

Ljuvliga Jämtland!

Äntligen framme, bättre sent än aldrig. Klockan är tjugo i två på natten och jag sitter i mammas fåtölj och tänker på hur skönt det ska bli att gå en trappa upp och lägga mig.
Imorgon är en ny dag hemma i mitt vackra jämtland!

God natt

/Anna

Östersund, here I come!

Jag sov till 12 imorse, lite skillnad mot för att kliva upp 5 som jag har gjort de senaste veckorna när jag har jobbat. Om det är något som jag är riktigt bra på så är det att sova!
Jag har dragit fram massa kläder som jag kanske ska packa ner, men jag måste nog sortera lite. Det är inte lätt att packa när jag ska vara borta i 3 veckor. Jag har ingen aning om hur vädret kommer vara behöver jag ta med tjocktröjor eller kjolar? Jag satsar på kjolar..
Nu ska jag ner i källaren och hämta resväskan sen drar vi!

ÖSTERSUND, HERE WE COME!!

/Anna

SEMESTER!!

Äntligen semester! 3 veckor, det känns helt overkligt härligt!
Efter en lång arbetsdag (06:20-17:15) åkte jag och Adam och köpte ett nytt tält och nya sovsäckar. Vi råkade också köpa nya joggingskor till mig och en golfklubba till honom.
Tältet vi hittade står emot ganska mycket regn och vägde inte mycket alls. Även sovsäckarna var väldigt lätta och lagom varma för sommarnätterna i jämtlandsfjällen.
Jag har längtat efter att fjällvandra i flera år och nu är det snart dags. Dom flesta längtar efter palmer, stränder och lyxhotell på semestern, medan jag sitter här och längtar efter fjäll, mygg och tält.
Men fjällen är mitt paradis på jorden, det är det ställe där jag känner mig hemma. Där kan jag koppla av, glömma bort alla bekymmer och bara finnas till. Där duger man precis som man är, tjock eller smal, ful eller snygg. Där struntar man i vad klockan är, man äter när man är hungrig och sover när man är trött. Där umgås man med varandra utan tv eller data. Man pratar och man har trevligt ihop. När man är där så är alla dumma krav borta och man gör vad man vill. Det är underbart!

/Anna

Get away Rock festival



I bilen på väg till Gävle, 5 minuter senare somnade jag och sov hela vägen fram..




Det här vackra budskapet möttes vi av när vi parkerade bilen i Gävle.



Renegade five, sångaren såg inte ut ett dugg som jag hade föreställt mig, men dom var bra!



Lilla jag! Det syns inte så bra men himlen var jättevacker!



Min snygga kille!



Jag och Elina på bussen mot stan.



Raised fist öste som f.n



Ingen festival utan öl! Adam, Micke & Lars



Mustasch var lika bra som alltid!



Ciderpaus



Sparzansa



Jonatan, du kom nästan undan men en liten bild där du är med blev det :-P



Vackra Anna fick blåsa en glasskål på sin möhippa!




Sångaren i Lillasyster hade diskbråck och fick sitta ner hela konserten, men han rockade alla fall! Guldmedalj till honom!




Jag och världens bästa Linda (i glasögonen även Adam och Lars) bara några timmar senare headbangade Linda hårdast av alla till Slash.

Det var en superkul helg! Stort tack till Rickard och Anna för att vi fick bo hos dom, mycket bättre än att bo på hotell! Vi grillade, solade och badade i ån som rann bara 100 meter bort. Dom bor verkligen så mysigt som det bara går! Tack till alla andra också för att ni är så snälla och roliga att umgås med!

/Anna


3 dagar kvar!

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera sista tiden.. Men det blir så ibland, jag är ju inte en sån tjej som sitter framför datan varje dag.. Förutom när jag bloggar förstås..

I helgen var jag i Gävle och rockade på Get away Rockfestival, det var grymt kul! Massa bra artister, roliga människor, sol och bad. Kan inte bli bättre! Jag hann även med ett par timmar på en möhippa.

Hittills har den här sommaren varit så rolig, den bästa sommaren på länge känns det som! Jag hoppas att den kommer fortsätta lika bra, men det tror jag. Nu är det bara 3 låååånga dagar kvar till semester. Det är tur, men just nu är jag så trött så jag vet inte hur jag ska klara av att jobba hela veckan. Hela kroppen känns jättetung jag orkar knappt hålla mig upprätt. Jag är så trött så jag mår illa och det känns som om jag ska svimma när jag går runt med kunderna. Det kan aldrig vara bra. Jag tror att värmen gör mycket också, jag vill inte klaga på värmen för då kanske den försvinner. Men när det är 30 grader varmt så vill jag bara vara på stranden där jag kan dricka Cola och bada när jag blir för varm.

Puss & Kram

/Anna


Gissa!?!

Idag pratade jag med en kille som hade skaffat en hundvalp. Åh vad gulligt vad heter den frågade jag?
-Gissa, svarade han.
-Ska jag gissa? frågade jag.
-Nej, Gissa, sa han igen.
-Hmm, eeh heter hunden Gissa?
-Ja svarade han och började gapskratta!
Jag skrattade också!

/Anna

Motion gör dig glad!

Jag hittade den här artikeln på expressen. Tror den stämmer ganska bra!

Motion gör dig glad - i 12 timmar

Spring en härlig runda på morgonen och känn dig extra glad ända fram till kvällen.
Det är budskapet i en studie, som visar att träning påverkar humöret positivt under så lång tid som 12 timmar efteråt. Tidigare har man trott att den positiva effekten bara varade i några timmar.

Forskarna från University of Vermont undersökte humöret hos 48 testpersoner. Därefter sattes hälften av dem på att konditionsträna i 20 minuter, varpå samtligas humör mättes under de kommande 24 timmarna.

Effekten av motionen hade överraskande nog en bra effekt hela 12 timmar senare.
Motion anses höja humöret eftersom det ökar nivån av lyckofrämjande ämnen i hjärnan.
– Även måttlig träning kan motverka den dagliga stressen som många går runt med. Samtidigt är träning ett enkelt sätt att förebygga dåligt humör på och alltså depression, säger professor Jeremy Sibold, som ledde studien.


Källa: American College of Sports Medicine


För några år sedan tränade jag alltid! Jag körde minst 6 pass i veckan. En gång när jag inte hade tränat  på några dagar sa min kompis till mig att gå och träna för hon tyckte jag blev så sur när jag inte tränade, haha!

Så ut och spring med er!

 

/Anna


















Manikyr

Igår var jag och Elina och gjorde manikyr. Det var på en nagelskola så det var billigt men kändes i alla fall lyxigt när man la upp händerna på kudden. Tjejen som hjälpte oss var väldigt koncentrerad, jag var pratsugen men gjorde mitt bästa för att hålla tillbaka mitt babbel eftersom hon hade fullt upp med att göra mina naglar fina. Och fina det blev dom, alldeles rosa!

Vem är jag?


Man vet aldrig hur andra uppfattar en...





En gång fick jag gå till en psykolog som skulle ta reda på ifall jag passade för ett visst jobb eller inte. Idag ett par år senare fick jag veta hur hon hade uppfattat mig. Det var inte alls som jag trodde att hon hade sagt..

Enligt henne var jag:
*En väldigt glad tjej som tänker positivt.
*Mycket envis.
*Jag kunde vara lite blyg och osäker, men hon trodde att jag med tiden skulle bli säkrare på mig själv igen.
*Jag skulle klättra uppåt "bli något" även om det överraskade folk för jag kanske inte verkade vara sådan.
*jag stod på mig om jag ansåg att något var rätt eller skulle vara på ett visst sätt.
*Jag kunde ibland ta på mig för mycket att göra så att jag inte skulle hinna med, eftersom jag inte vill säga nej till någon och vill klara allt själv utan att be om hjälp.

Jag tror att allt det där stämmer in ganska bra på mig. För envisare tjej får ni leta efter..

/Anna


Solros



Tack Elina för den vackra blomman!

/Anna


Diket

En ca 50år gammal arbetskamrat till mig berättade att han i helgen hade träffat en 16-årig tjej som var gravid för fjärde gången.
-Fy, vad hemskt. Svarade jag.
-Dom kallar henne Diket, säger han och skrattar. Jag ler lite tillbaka men skrattar inte.
-Men stackars flicka, säger jag. Då svarar han att -Nej, det är inget synd om henne för hon ligger runt så mycket och beter sig illa. Alla i den lilla staden där hon bor vet vem hon är.
Tjejen har tidigare gjort abort men ska behålla det här barnet, pappan till barnet sa att han vill inte ha ett barn som är fött i ett dike.
Jag står på mig, Stackars tjej! Hur mår hon? Vad är det som gör att hon behöver den bekräftelsen från killarna så att  hon inte änns bryr sig om konsekvenserna även när hon gått igenom det flera gånger.
Det är inte lätt att vara tonårstjej och när till och med vuxna människor sprider rykten och kallar någon för lösaktig hur lätt är det då att ändra sitt sätt att leva? Det är lätt att vara den som andra förväntar sig att man ska vara. Får man hela tiden höra att man är dålig och inget värd är det svårt att stå på sig och känna att det är man visst. Särskilt om man är en 16-årig tjej.

Vem vet vad hon har varit med om, vem vet vad som rör sig i hennes huvud?
Ska inte vi vuxna människor stötta och hjälpa ungdomar som har hamnat snett. Hjälpa dom att hitta rätt väg igen, istället för att putta ut dom ännu längre på fel väg.

Jag hoppas att barnet blir en vändning för den här tjejen och att hennes liv kommer bli långt och lyckligt!

/Anna

En superkul helg!



Det första jag såg när jag svängde in på parkeringen i fredags var att det stod en stor fin solros på vår balkong. När jag sedan klev in genom dörren möttes jag av en nystädad lägenhet. Elina och Fredrika hade fixat och donat medan jag var på jobbet. Så himla gulliga!
På kvällen skulle vi på Gröna Lund, men det var tydligen smockfullt med folk där så vi skippade det. Det var meningen att vi skulle träffa Anneli och Jonatan vilket jag hade sett fram emot, men tyvärr blev det inte så när planerna ändrades.
Kvällen slutade på snaps vid medborgarplatsen, där vi mötte upp några fler och satt ute i det fina vädret med varsin öl/cider och hade jättetrevligt.

I lördags sken solen och det var sådär varmt ute så det känns som man är utomlands, vi solade och badade hela dagen och fram emot kvällen grillade vi. Egentligen alldeles för sent åkte vi till Gröna Lund. Vissa av oss  tävlade i femkamp och vissa åkte bara karuseller. Jag vann inte femkampen men hade så roligt i alla fall. Efter det blev det massa goda drinkar på söder.

Även idag har det varit kanonväder och vi har badat idag också. Fredrika har åkt hem men Elina är kvar hos oss. Hon och jag har tjejkväll med jordgubbar, grädde/glass, Coca Cola, film och tjejsnack. Jättemysigt!


Min älskling & Jag


Elina tar ton


Kolla siffrorna



Marie, Elina och Fredrika. Tre snygga tjejer på Snaps.



/Anna

En riktig myskväll på en torsdag, Vardagslyx!

Det blev kycklingwok till middag idag. Den smakade jättegott! Efter maten mös vi ner oss ordentligt i soffan framför en film som jag fick välja. Det blev "Har du hört ryktet om Morgans". Min älskling gick in i köket och kom tillbaka med en stor skål jordgubbar som vi precis hann smaska i oss innan det ringde på dörren. Det var Fredrika som kom och bara några minuter senare dök även Elina upp i dörröppningen.
Dom följde med oss till Stockholm efter att vi var i Hudik i midsommar. Elina var helt sprudlande och kunde inte vara tyst många sekunder hon hade så många roliga saker att berätta om medan hon serverade vattenmelon till oss allihop. Sen piffade dom till sig lite och nu är två snygga tjejer ute och roar sig i kvarteren.
Själv ska jag krypa ner i sängen så att jag är pigg och glad imorgon!

Gonatt

/Anna

RSS 2.0