älskar vårvinter!

Nattis kom hit och vi satt ute på balkongen i solen och fikade. Supermysigt! Senare kom Oliwers farmor och Kenneth också med glass, oliwer åt mest. Haha! Efter det hann vi en sväng på buspalatset. Det är skitkul att va där! Jag älskar rutschkanan och Oliwer gapskrattar när man åker den. Efter det köpte vi förmodligen Sveriges godaste pizza med oss hem och nu är det mys i soffan! Ibland är livet riktigt bra!
 
 

Bra dag idag!

Idag känns det mycket bättre än igår! Solen skiner, jag har varit och tränat med Nattis och känner mig ganska pigg fast jag klev upp kl 6 imorse. Idag tar jag ledigt från skolan! Adam tycker att jag ska gå in och kolla om jag får tillbaka pengar på skatten, men jag tycker att det är så roligt när dom gula papperen kommer och spänningen när man öppnar dom. Lite som att skrapa en lott! Vi får se hur jag gör..Snart kommer Nattis hit, så blir det lite fika och njuta av solen tror jag..Vi får se..

A bad day!

Vissa dagar är bara skit! Så enkelt är det!

Längtar efter min gopojke, men ser ett mål där borta i horisonten!

Idag var det inge kul att lämna Oliwer på dagis.. Jag önskar att jag inte behövde studera eller arbeta, att jag bara kunde vara ledig och leka med honom hela dagarna utan en massa annat att tänka på. Hur som helst har jag skrivit 9 sidor med osammanhängande text till hemtentan. Den ska bestå av 5 sidor så jag måste gå igenom vad som är relevant och inte och få allt att hänga ihop bättre. Plus att jag måste skriva mer om klass och kriminalitet. Men jag ser alla fall att jag förhoppningsvis kommer lyckas nå målet med att lämna in något nästa torsdag. Det kommer kanske inte vara perfekt men i alla fall något! Skojigt va att läsa om min tenta, haha! Men det är liksom det som upptar mina tankar just nu...

Bästa telefonsamtalet!

Jag blev på lite bättre humör ganska fort!  Men jag är fortfarande så himla trött att jag skulle vilja ligga i sängen en vecka minst! Men hela dagen blev 100 gånger bättre när världens bästa Pernilla ringde för en liten stund sen!  Hon är gravid i vecka 30 och det ska bli så roligt att se vad det är för liten krabat där inne!

snooze tack!

Jag hatar att vakna arg och inte kunna trycka på snooze, somna om 5 min och sen vakna på rätt sida. .

csn-kort

Just ja... De som pluggar med mig vet att jag har haft problem med mitt studentkort. För jag fick ingen sj-logga på mitt förra vilket innebar att jag egentligen inte skulle få någon studentrabatt när vi åker till Gävle. Jag försökte ansöka om ett nytt men då ville de ha studieintyg från skolan och jag var för lat för att fixa det.
Men nu har jag fått hem 4st studenkort plus 1 mecenatkort plus att jag har 1 studentkort på en app i telefonen. 
Så nu jä..ar kan jag åka tåg med studentrabatt hur mycket jag vill, haha!

Fredagkväll

Adam är på Rockabillyfest. Jag gjorde en peruk till honom igår av lite löshår som vi hade liggandes i en låda här hemma. Första gången jag gett mig på att göra någor sånt, men den blev faktiskt ganska bra!
Idag har jag varit på skolan och jobbat med Nora hela dagen, det har gått bra men det känns som om min hjärna har tagit semester. Jag har hostat konstant i en vecka och nu just nu har jag jätteont i huvudet också. Jag ska gå och lägga mig tidigt ikväll och hoppas på att vara piggare imorgon. Men först tänkte jag se om jag fick något gjort på min hemtenta, vem vet plötsligt kanske allt släpper och jag lyckas skriva hur mycket som helst. Och det skulle kunna hända just ikväll.. Jag kan ju inte risker att missa chansen, haha!
 
Så nu sitter jag här och tänker plugga en fredagväll med ett huvud som känns som om det ska sprängas för varje gång jag hostar. Men jag är alla fall glad!
 

Kvartsamtal

Eller utvecklingssamtal heter det ju nu för tiden.. Idag har vi varit på vårt första. Eller egentligen var det ett inskolningssamtal, haha! Det gick i alla fall bra! Hon hade bara massa bra saker att säga om Oliwer, vårt lilla charmtroll. Så jag kände mig som en stolt mamma när vi gick därifrån..

Lyx!

Erika tipsade om en sida där man kan köpa redken billigt! Så nu har jag dom lyxigaste hårprodukterna jag någonsin haft hemma. Lovely!

Paus

Nu tänker jag ta en paus i allt pluggande för att ta en joggingtur på löpbandet. Vi får se hur bra det går med tanke på att jag har hostat som en dåre sen några dagar tillbaka. Men jag kan behöva poppa lite musik, springa fram lite endorfiner och tänka på annat än klass, kön etnicitet och socialt exkluderade människor i en halvtimme.

Hemtenta och Böle

Nu har jag suttit med hemtentan i 1 timme och 45 min. I början kändes det riktigt bra, som om jag skulle bli klar på nolltid. Sen kändes det som om jag inte får skriva så många sidor som jag skulle behöva. Sen började det kännas som om jag var ut och cyklade och just nu känns det som om jag har kört fast och inte vet hur jag ska knyta ihop allt. Men för många sidor kommer jag alla fall knappast skriva. Tänk om man bara kunde få skriva allt fritt ur minnet och aldrig behövde hänvisa till olika referenser i böcker. Det skulle vara helt underbart! Där är anledningen till att jag gillar salstentor bättre. Då behöver jag inte berätta var jag har lärt mig saker och ting utan det räcker med att jag kan det. Men, men, det är bara att kämpa på.

Vet ni vad jag upptäckte förra helgen? Det finns jättemånga ställen som heter Böle! Lite oviktigt vetande sådär...

Inspirerande

Nu är jag tillbaka från Hudiksvalls Natthärbärge. Det var riktigt intressant. Tänk vilka människor det finns, såna som verkligen brinner för att hjälpa andra! Som väljer att göra någonting åt saken när de ser att något i samhället inte fungerar för alla.

kan man va sötare?


Blääääääää!

Så känner jag för skolan just nu. Moget va! Haha! Jag ska skriva en hemtenta som är den flummigaste jag har gjort någongång och jag får inget riktigt grepp om den. Sen ska jag och Nora göra en liten forskning och skriva typ en B-uppsats. Allt ska vara klart om ungefär två veckor och just nu känns det ganska hopplöst. Men jag vet ju att allt ordnar sig, det är bara att kämpa. Men just nu har jag ingen lust, vill hellre vara ledig.. Ikväll ska jag och Nora iväg till ett härbärge för hemlösa och göra intervjuer och se hur allt går till. Jag borde se fram emot det och tycka att det ska bli intressant och spännande, men av någon anledning har jag ingen lust. Fast jag tycker säkert det är kul bara jag kommer dit.

Så himla bra!

Jag har haft det så himla bra hemma i Jämtland! Först blev det en mysdag med mamsen. Sen åkte vi till Bydalen, pappa hade hyrt en stuga i fjällhalsen. Vi åkte snowboard och skidor, grillade korv och körde skoter. Daniel tog med en gitarr som han spelade på och jag sjung. Riktigt fjällmys! Jag försökte också spela men det gick sådär. Jag och Oliwer var ungefär lika duktiga. Men om han fortsätter träna kommer han bli en grymt bra gitarrspelare vill jag lova! Vi bastade också och spelade spel. Jag måste säga att mina brorsor är världens bästa! Hans och David är hela tiden så gulliga med Oliwer och hjälper oss jättemycket! I lördags åkte vi tillbaka till stan igen och på Söndag förmiddag åkte vi och mamma till badhusparken för att leka. Det var en riktigt fin vinterdag! Vi har haft tur med vädret hela tiden när jag tänker efter, fast det har varit lite kallt. I alla fall såg vi Alpackor i badhusparken. Jättesöta! Fast Oliwer tyckte att det var roligare att kolla på en traktor som stod där. Sen åkte han och jag släde efter en häst ute på isen. Vi mös ner oss under en filt och Oliwer var nära att somna när vi gled fram på isen och bjällran runt hästens hals plingade för varje steg. Vi hann också med ett besök hos min mormor, innan vi åkte tillbaka till mamma och somnade på soffan.
Det har varit så härligt och jag har inte tänkt på skolan eller sommarjobb någonting! Helt underbart!

Snart så...

Idag har jag köpt en hjälm! Man måste va rädd om sitt huvud. Just nu sitter jag hos mamma och väntar. Daniels bil startade inte så Adam har åkt iväg för att hjälpa honom. Sen kommer de hit och äter mat och sen ska vi till bydalen. Dåligt av bilen att börja krångla just idag tycker jag. Men det är ju sånt som händer. Fast jag hoppas dom kommer snart för jag är hungrig!

på väg!

Igår var jag och gjorde en individuell studieplan eftersom socionomprogrammet i Gävle gjordes om medan jag var mammaledig. Det är viktigt att jag får med all kunskap jag behöver! Två andra som också har varit borta ett år är tvungen att läsa in en kurs när alla andra har gått klart.Så jag har varit jättenervös över det.3, 5 år i skolbänken räcker! Men jag behöver inte det för jag hade läst en kurs annorlunda än dem. Så jag är så glad!! Nu sitter vi i bilen på väg hem till min mamma. Sportlov! Underbart! :-)

Tjejkväll!

Igår samlades min skolgrupp hemma hos Mikaela. Hon bjöd på taccos och det var lika gott som alltid och precis som alltid åt jag så jag blev lite för mätt, haha! Sen bytte vi om till bikini och gav oss ut i stormen för att bada tunna. Det var alldeles stjärnklart och mysigt! Alla fall efter ett tag. Det råkade ha blivit lite för lite vatten i tunnan och det var lite kallt. Men tuffa brudar som vi är så satt vi där medan det fylldes på kallvatten från sjön som sedan värmdes upp från elden. Då hade jag aldrig trott att jag senare på kvällen knappt skulle kunna sitta i vattnet för att det var så varmt. Efter badandet spelade vi spel. Jag älskar att spela spel! Men jag måste säga att jag var riktigt trött efter badandet, som man brukar vara när man har bastat ungefär. Så när vi fick skjuts in till stan och några gick vidare för att dansa så gick jag hem och sov istället. Och det var bara skönt!! En rolig kväll var det alla fall!
Imorse åkte Adam och Oliwer iväg så att jag skulle få sovmorgon, men tror ni jag kunde sova när jag för en gångs skull fick? Nej jag klev upp fem över nio. Det var skönt att kunna slappa och äta frukost i soffan för sig själv. Men väldigt tomt. Som tur var kom dom hem till lunch. Sen har jag målat min första tavla sen jag var 13 år. Jag blev inte så nöjd. Men kul var det! Vi har hälsat på Elina och Reidar och Oliwer röjde gärnet hemma hos dom. Efter det åkte vi vidare till hans farmor. Men nu är det dags för söndagsmys i soffan innan jag ska sova och imorgon blir det en heldag i gävle.

RSS 2.0