Sjuk?

Jag vaknade med ont i huvudet idag med, jag har haft ont i huvudet i minst 2 veckor nu. Jag börjar bli ganska less. Jag har munsår också, först fick jag 3 st små och nu när dom nästan är borta dök ett nytt upp och jag känner ytterligare ett påväg.
Jag åkte in till stan idag och mötte tjejen som jag skulle köpa min andra bok av. När jag sedan kom hem var jag helt slut och mitt huvud dunkade stenhårt.
Jag hoppas jag mår bättre imorgon.
Just nu känner jag mig mest trött, less och uppgiven. Allt känns jobbigt och tungt och jag skulle vilja köpa världens största godispåse, krypa upp i soffan och skita i allt. Men jag vet att imorgon kommer allt kännas annorlunda. Då ska jag till Gävle igen och då börjar allt påriktigt!
Allt kommer gå bra och det kommer bli roligt!

/Anna


Blommor till mig!?!

Idag ringde någon och frågade om jag skulle vara hemma ikvälll, men det skulle jag inte. Dom hade blommor till mig! Hjälp vad nyfiken jag blev. Vem ville skicka blommor till mig?
Jag lyckades tajma in blombudet när jag var hem och duschade efter träningen, men var precis på väg ut igen när det ringde. Jag hann inte öppna och kolla vem blommorna var ifrån, så jag fick fortsätta vara nyfiken ett tag till.
Blommor är roligt att få! Det betyder att någon tänker på mig och att någon tycker om mig! Desto mer jag funderade över blommorna desto gladare blev jag. Det spelade efter en stund inte så stor roll vem dom kom ifrån jag var bara så glad att någon hade tagit sig tid att skicka blommor till just mig!
Men det första jag gjorde när jag kom innanför dörren igen var att slita bort allt papper, där innanför låg en jättefin bukett med ett kort: Lycka till med studierna från Pappa, Helen, Hans & David!
Jättefina var dom och jätteglad blev jag! Tack!

/Anna

Jag har förresten min första bok nu och jag har redan börjat läsa lite i den!


Sovmorgon på en måndag!

Idag var det min tur att ligga kvar i sängen när väckarklockan ringde. Konstig känsla!
Jag brukar använda min telefon som väckarklocka, men den har blivit knäpp och låter bara när den känner för det. Jag måste hitta felet före onsdag. Jag vill inte försova mig till min första dag i skolan!
Jag har haft jätteont i huvudet hela dagen, men jag tror att det beror på att det är lågtryck ute. Fast jag har varit väldigt trött och energilös en ganska lång tid nu. Så idag ska jag masa mig iväg och köpa vitaminer. Det brukar funka!
Jag ska också masa mig iväg till sats och köra ett step-pass. Jag har inte varit där på alldeles för länge. På sommaren känns det roligare att träna utomhus än inne. Men idag känner jag mig äntligen taggad, det ska bli skitkul!

/Anna


Bautakudde

Jag har beställt en Bautakudde som jag ska sitta och läsa i nu när jag börjar plugga. Jag riktigt längtar efter att få gosa ner mig med en bok!


Såhär ska jag också sitta och mysa!


Här är kudden som jag har beställt, den kommer passa perfekt i min plugghörna!
Jag har beställt böcker också! Jag ska köpa 2 st begagnat, möter en tjej imorgonkväll och en tjej på tisdag. En tredje bok har jag beställt från internet så den är bara att vänta på.

/Anna

Bröllop!

Anna och Rickards bröllop var jättefint! Dom var så vackra tillsammans när dom stod längst fram i kyrkan och för kärlekens skull av Ted Gärdestad spelades på cello.
Festen efteråt hölls i en precis lagomt stor lokal, där vi bjöds på buffé och jättegod tårta! Dom hade hittat på massa pyssel som vi kunde underhålla oss själva med och folk höll roliga, fina tal!
Rickards syster hade gjort en vacker och god tårta, det var nog ingen som gick därifrån hungrig och var man det så fick man en korv med bröd.
Nästan alla dansade och vi hade jättekul!

/Anna


Hejdå gårdagen! Hej framtiden!

Jag har avslutat ännu ett kapitel i mitt liv och ställt ifrån mig boken i hyllan.
Idag jobbade jag sista dagen på Flinks, jag är visserligen bara tjänstledig men om mina planer går som dom ska så kommer jag inte tillbaka. (Det skulle vara för att sommarjobba isåfall.)
Många har frågat mig i flera veckor nu hur det känns att lämna mitt jobb och istället börja plugga. Jag har mest blivit irriterad på alla frågor för det har inte känts något speciellt. Allt har varit som vanligt, jag har klivit upp tidigt på morgonen klätt på mig och åkt iväg till jobbet. Men idag när klockan började närma sig fyra och det bara var en timme kvar, när hälften av mina jobbarkompisar redan givit sig av och kunderna slutat arbeta för länge sen. Då kom den.. Då kom känslostormen! Plötsligt kändes det inte lika roligt att sluta på Flinks och börja plugga. Plötsligt insåg jag hur mycket jag skulle sakna mina jobbarkompisar som jag umgås med hela dagarna varje dag. Alla kunder som jag pratar med flera gånger i veckan och vissa flera gånger om dagen, kommer jag aldrig mer se dom? Mina hyllor som jag har fått bestämma över ska nu bli någon annans. Någon annan ska bestämma vilken jacka min skyltdocka ska ha på sig. Någon annan ska trycka alla kläder till våra kunder som jag har gjort mitt bästa för att hjälpa i flera år.
Jag skickade iväg ett kort mail till alla jobbarkompisar i våra fyra butiker det sista jag gjorde idag. Fast jag vet att jag kommer träffa dom flesta igen så kände jag en stor klump i halsen när jag körde hem från jobbet som jag gjort så många dagar nu.
Det är dags att öppna en ny tom sida i boken om mitt liv och börja fylla den.



Jag och Malin som också jobbade sin sista dag idag, bakade en tårta till våra arbetskamrater. Den blev jättefin och jättegod!

Nu måste jag gå och fixa lite grejer för imorgon ska vi till Gävle på bröllop!

/Anna


Gula löv!

Jag såg gula löv på trädet här utanför! Det betyder att hösten är påväg! Jag längtar!

Idag var jag på upprop på skolan och så fick vi information om vad som kommer hända framöver. Jag känner att jag har valt helt rätt utbildning för allting vi ska göra låter roligt och jag längtar efter att läsa alla böcker och lära mig allt!

/Anna

Date med min kille!

Jag vet att jag har varit sämst på att uppdatera bloggen sista dagarna, men det blir så ibland..



I fredags hade jag och min älskling date, vi firade att jag har kommit in på den utbildning som jag så gärna ville gå. Jag skyndade mig att göra mig lite extra fin innan han kom hem och tog på mig mitt nya svarta linne. Sen hjälptes vi åt att laga en jättegod middag som vi åt med tända ljus. Jätteromantiskt! Vi åt paj till efterätt och skålade i champagne ute på balkongen! Det var en jättemysig kväll och jag hade roligt!
Tyvärr så är jag alltid trött på fredagar, eller jag är nog alltid trött förresten. Hur som hellst så orkade jag inte hålla upp ögonen längre när klockan blev kvart över elva. Så det blev en tidig kväll trots allt men det gör inget.



 



Just nu sitter jag och kollar på fångarna på fortet, dom har bytt ut Fader Foura till pappan i filmen "vi hade alla fall tur med vädret". Det känns helt fel men man vänjer sig säkert med honom så småningom. Det är kul att försöka gissa på gåtorna, jag klarade en alldeles nyss! Inte för att skryta men.. Haha!
Fast det som känns mest fel med nya Fångarna på fortet är att det visas på en måndag. Man ska ju ha fredagsmys när man kollar på det här, med chips och Coca Cola.
Jag kanske ska införa Måndagsmys istället!

Puss på er!

/Anna

Min sista tidiga morgon imorgon!

Jag sitter och kollar på Parenthood på tv:n. Jag har inte sett den serien förut, men jag gillar den.
Imorgon är sista morgonen som jag måste kliva upp före fem, så skönt! Jag är inte gjord för att vara uppe så tidigt på morgnarna. När jag gör det är jag trött hela dagen och blir aldrig pigg. Det är en pina.
Bara en vecka kvar på jobbet men nästa vecka börjar jag halv åtta.Sovmorgon!!
Nu är reklamen slut.

Sov så gott & dröm sött!

/Anna

Bara du kan leva ditt liv!



Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten

När jag var liten trodde jag att jag kunde klara allt, bara jag vågade. Jag var helt övertygad om att så länge jag trodde att jag skulle klara det och inte tvekade så skulle det gå. Oftast gick det också, men jag minns en gång när jag inte lyckades hoppa så långt som skulle utan ramlade och slog munnen. Det var en dag på dagis, jag minns när jag stod på gården och någon fröken kom med papper och tog hand om mig. Jag minns bara sekvenser från det hela. Jag tror inte att jag berättade för de vuxna att jag hade hoppat. Men jag erkänner nu. Alexander hoppade först mellan de två avsatserna ovanför rutchkanan, sen hoppade jag. Men jag klarade det inte. Senare byggde dom om rutchkaneställningen.
Hur som hellst så växer man upp, man blir påverkad av vad olika människor säger och man börjar lyssna på dom. Många år efter min olycka var jag så rädd för att misslyckas att jag inte längre vågade försöka. Tänk om jag skulle ramla och någon skulle skratta åt mig, eller tänk om jag skulle göra fel och få skäll.
Som tur är tänker jag inte längre så. Jag är jag, jag är Anna. Jag är bra på vissa saker och sämre på andra, men ingen kan allt och om man inte försöker kan man heller inte lära sig.
Det är okej att vara nybörjare och det är okej att göra saker man är dålig på bara för att man tycker det är kul.
Du har bara ett liv och ingen kan leva det åt dig. Ingen kan säga vad du tänker, ingen kan känna vad du känner. Det finns bara en som är som du och du är perfekt precis som du är!

/Anna

Tror du på spöken?

Jag tror att det finns mycket här i världen som vi människor inte vet om. Jag tror också att det finns människor som kan känna på sig vad som ska hända, eller läsa av och spå andra människor.
Jag gick till en spåtant för massa år sedan. Jag gick dit med inställningen att allt var fejk och trodde att hon skulle ställa ledande frågor eller säga saker som skulle stämma in på alla. Men så var det inte.
Hon började prata med mig om mig direkt när jag klev innanför dörren. Hon frågade ingenting bara berättade.  När hon la korten berättade hon inte vad som skulle hända i framtiden men hon gav mig råd som jag skulle tänka över. Det handlade om saker som jag redan gick och grubblade på och som jag innerst inne redan visste svaret på. Jag ville bara inte att det skulle vara så.

Jag tror på andar också, eller spöken. Hur töntigt det än verkar. Jag tror att vi människor är mer eller mindre påtagliga för att känna av dom eller se dom. Kanske handlar det bara om vilka som tror och inte. Jag är säker på att djur ser mycket mer än vi.
När jag bodde i en liten lägenhet här i stockholm blev min katt livrädd för något i hallen, men jag såg inget där. Hon reste ragg och fräste men gömde sig sedan under soffan, hon stirrade ut i hallen och sen tittade hon snabbt på mig för att sedan fortsätta stirra mot hallen. Hon låg där en bra stund och höll koll på både hallen och mig, det var riktigt otäck stämning. Sen kröp hon försiktigt fram från soffan och smög mot hallen, hon burrade upp sig så stor hon kunde och tittade på mig som om hon ville att jag skulle följa med. Tillsammans gick vi långsamt mot hallen och hon stannade och nosade på platsen som hon tidigare hade stirrat på. Den natten sov hon i sängen hos mig.

/Anna

Herbie!

                         

Igår när jag satt fast i köerna på E18 tittade jag i backspegeln och fick se Herbie komma körandes ute vid väggrenen. Där kommer Herbie tänkte jag lugnt, innan jag insåg vad jag hade tänkt och var tvungen att kolla i backspegeln en gång till, jag vred på huvudet och såg Herbie köra förbi mig på höger sida (jag stod i högerfil). Ganska coolt, eller hur? Jag och min mamma brukade sitta och kolla på gamla Herbiefilmer på söndagarna när jag bodde hemma hos henne.
Jag gillar Herbie!

/Anna

HUVUDVÄRK!

I morse vaknade jag med sprängande huvudvärk. Jag klev upp, åt frukost och drack vatten och slog mig ner i soffan framför ett avsnitt av Gilmore Girls medan jag väntade på att värken skulle släppa. Men den ville inte ge med sig så efter ett par timmar kröp jag ner i sängen igen och bara låg där och blundade och funderade. Ganska skönt men efter en liten stund blev jag rastlös så jag tog min bok som låg på nattduksbordet och läste en stund. Men huvudvärken gjorde att jag gav upp ganska snabbt, det var skönare att bara blunda.
Jag tror att jag ska göra ingenting idag, bara gå runt i myskläder. Jag måste köpa shampo men i övrigt ska jag nog bara vara hemma och ha det skönt! Jag kanske ska tända lite ljus ikväll, det är lite mörkt på kvällarna nu så det blir mysigt. Jag längtar efter hösten, när träden blir gula och röda och det blir riktigt mörkt på kvällarna. Man får klä på sig varma sköna kläder och det är frisk kylig luft ute. Det är vackert på hösten!

Igår åkte jag och Ella och shoppade, jag spenderade så mycket pengar på semestern att jag kände att jag var tvungen att hålla hårt i plånboken nu. Jag gjorde ett bra jobb! Jag köpte ett jättesnyggt svart tubtopp-linne på Vero Moda och nya örhängen och ringar hittade jag på Gina Tricot, men det var allt jag köpte!
Ella hittade massa snygga linnen på rea, riktiga fynd! På JC hittade hon en grön tröja som hon länge hade spanat på som nu hängde på rea-snurran, hon provade den och den satt perfekt! Jag skulle gissa att hon har en ny favorittröja nu som hänger i garderoben!
Efter shoppingen åkte jag och Adam hem till Jonatan och Anneli. Adams mamma och Kenneth hade fixat jättegod mat. Grillat! Det var supergott! Efter maten var jag så trött att jag kämpade med att hålla mig vaken i deras sköna soffa. Adams lillasyster Amanda och hennes kompis Carro skulle in till kungsträdgården där the Voice arrangerade massa gratiskonserter, så deras mamma och Kenneth åkte med. Men vi hann alla fall träffa dom en liten stund. Istället kom Annelis kompis och hennes kille dit på kaffe, med sig hade dom en jättesöt liten bäbis! Den var bara ett par månader gammal och så liten!
Eftersom jag var så trött åkte vi hem tidigt, vi gjorde fruksallad och kollade på film.

Adam har fixat en egen data till mig, han säger att jag kommer behöva den när jag börjar plugga. Nu måste vi ställa i ordning datarummet så den får plats därinne. Just nu står där en stor säng som tar upp nästan hela rummet så vi måste ta bort den och skaffa ett litet skrivbord istället. Jag skulle vilja ha en skön fåtölj därinne också som jag kan sitta och läsa i.

Nej, nu ska jag nog byta om och masa mig iväg och köpa shampo. Hoppas huvudet blir bättre när jag kommer ut och får lite luft.

/Anna

Stand my ground


Fredag den trettonde!

Det är äntligen Fredag och imorgon är det sovmorgon!
Det blev en lång dag på jobbet idag, från 06:20 till 17:20 men trots att det var fredag den trettonde hände inget speciellt. Det kanske var tur!
Efter jobbet åkte jag hem till Adams brorsa Jonatan. Där var det fullt hus! Theo blir bara större och större och han är så söt, lillpojken!
Barn är alltid så glada! Föds alla barn glada? Jag tror det, men varför fortsätter vi inte vara så glada? Vissa människor gör det, dom vaknar glada varje dag. Andra människor verkar inte ha skrattat på flera år.
Jag skrattar varje dag, det är viktigt att skratta, man mår bra av det och det sägs att man lever längre!
Vet du att om man ber någon som är deprimerad/ledsen bita i en penna så att mungiporna tvingas uppåt så kommer personen efter en stund känna sig gladare. Om man håller mungiporna uppåt så lurar man hjärnan att man är glad och den tror på det. Det fungerar också att låtsas vara glad och bara stå och le, efter en stund behöver man inte låtsas längre. Då är man glad!

/Anna

För lite sömn..

En del människor verkar inte behöva sova någonting, sån är inte jag. För att jag ska må bra behöver jag minst 8 timmar per natt, gärna 9.
När jag inte sover blir jag som en grinig liten unge, jag kämpar och försöker vara stark. Jag försöker vara snäll och glad och göra alla måsten med ett leende. På jobbet går det oftast bra men när jag har jobbat hela dagen och kommer hem blir det svårare. Då kommer ångesten, jag börjar analysera minsta lilla grej som jag har sagt till någon och funderar på varför jag sa si eller så för det har väl inte den med att göra. Jag blir jättearg om någon vill att jag ska göra något som jag inte vill, men gnällande och skällande gör jag det i alla fall. Sen blir jag arg för att den bestämde vad jag skulle göra så jag inte hann göra det jag egentligen skulle göra.
Jag känner mig alltid tjock när jag är för trött. Men utan sömn orkar jag inte träna, då får jag ännu mer ångest och känner mig dålig och värdelös. Jag vet ju att jag blir piggare om jag tränar. Men om jag då tränar och blir pigg hur ska jag då kunna somna?
Ofta när jag är för trött är jag uppe längre än vanligt, jag vill inte lägga mig för då blir det snart morgon och jag orkar inte ha morgon och gå till jobbet. Därför är jag uppe lite längre, tiden går saktare när man är vaken än när man sover, alltså är det längre tid kvar tills väckarklockan ringer.
Helt ologiskt, jag vet!
Men det är precis det jag försöker förklara, min hjärna funkar inte när jag sover för lite.

Man kan inte vara bra på allt och jag är inte bra på att vara trött, men jag är definivt bra på att sova!

/Anna

KickiLotta

Det var jättekul att hälsa på Kicki idag, vi satt och pratade och skrattade i flera timmar! Plötsligt upptäckte jag att det började bli mörkt ute så jag satte mig i bilen och körde hem. Det skulle vara kul att träffa henne oftare, jag hoppas hon flyttar tillbaka till Stockholm snart.

Gonatt!

/Anna

Linslusen Anna!




                              


Min snygging!


En trött osminkad jag

                         

På väg till Åre



Vi åker båt på åresjön




/Anna

Socionom, jag?

Om mindre än 3 veckor börjar jag skolan! Jag har kommit in på socionom-linjen. Det känns helt overkligt! Det här blir en vändning i mitt liv. Jag är lite nervös, jag har fjärilar i magen. Men det kommer bli roligt!

/Anna

Slut på semester!

Det känns tråkigt att semestern är slut, jag hade så roligt! Jag har träffat gulliga, roliga, snälla vänner varje dag! Och vi har hittat på massa roliga saker, jag har till och med provat spela golf! Jag som alltid har varit så emot golf och tyckt att det var en snobbsport som man inte änns kan kalla sport. Men jag måste erkänna att det var roligt, men riktigt svårt! Jag blev imponerad av Adam och grabbarna som kunde slå iväg bollen över hela banan. Jag vill också kunna!
Men bara för att semestern är slut så betyder det inte att vi inte kan hitta på roliga saker, som tur är! Imorgon ska jag träffa min kompis Kicki som är tillbaka i Sthlm och hälsar på. Jag har inte träffat henne på länge och det ska bli jättekul!

/Anna


Tillbaka i verkligheten!

Efter att ha varit borta i 3 veckor är det skönt att komma hem, men hade du frågat mig imorse så ville jag stanna kvar i Hudiksvall. Inatt ska jag sova i min egen säng!
Imorgon måste jag kliva upp tidigt igen och gå till jobbet, hur ska det gå? Jag som bara har klivit upp före kl 11 ett par gånger på hela semestern. Jag kommer vara trött imorgon vill jag lova. Jag måste nog sova nu..

God Natt!

/Anna


Hejdå Östersund, Hej Glada Hudik!

Jag drömde mardrömmar inatt och när jag vaknade var jag så rädd att jag inte vågade kliva upp. Så jag låg kvar i sängen tills jag somnade om. Det är en vecka kvar på semestern och om en timme börjar jag min resa till Hudiksvall. Det ska bli roligt att vara där men det känns tråkigt att lämna Östersund. Jag trivs här, det här är mitt hem och jag vill inte åka härifrån för jag vet att det kommer dröja länge innan jag kommer hem igen. Tårarna är nära...


Mitt vackra Frösön. Tyvärr en vinterbild men det är lika fint på sommaren.


/Anna


På låtsas

Ibland känns det som om ingenting man gör spelar någon roll, för allt är bara på låtsas. Det viktiga är bara att man har roligt, man kan göra vad man vill, vilka tokigheter man vill så länge man inte sårar eller skadar någon annan. För när allt kommer omkring så är det ju bara mitt liv och om hundra år kommer ingen bry sig om ifall jag hade en bra utbildning och ett välbetalt jobb, ifall jag gjorde det som förväntades av mig eller om jag valde att göra något annat. Men det är mitt liv och det är bara jag som väljer hur jag ska leva.

Ibland känns det som om allting man gör spelar roll, för det är det här som är verkligheten. Om man inte tar sitt ansvar och gör det man förväntas göra då kan man såra någon eller hamna på gatan. Det här är mitt liv och hur jag lever mitt liv kan påverka de generationer som kommer efter mig. Jag måste ta dom rätta besluten för det är bara jag som kan välja hur jag ska leva.

Livet är inte på låtsas men allting är inte på allvar, det viktigaste är att man mår bra och att man bryr sig om alla man tycker om. Skratta och ha roligt, lev medan du lever.

Mitt liv är viktigt och det är ditt med!

RSS 2.0