GRATTIS

Måste ju säga Grattis till min kompis Cecilia som har blivit vald till kommunstyrelsens ordförande i Järfälla idag!
(gammal bild på Cissi)


Det här har jag gjort de senaste dagarna förutom att leka, gosa och packa

I lördags var jag och Oliwer hemma hos Marina, Anders och Madicken och åt grillat. Marie och Magnus (som annars bor i Göteborg) var där också! Plötsligt kom Anders ut iklädd i en Sverige-OnePiece, haha! Vi stannade kvar hela kvällen och kollade på Eurovision. (Jag, Oliwer och tjejerna) Gissa om Oliwer kämpade med att hålla sig vaken så länge han bara kunde? Min söta lilla tröttis, men till slut somnade han alla fall!
Och SVERIGE VANN!!! Men det har väl ingen missat? Jag älskar att vinna! För jag ingår väl i vinnarlaget när hon tävlar för Sverige? Haha!

I söndags firade jag min första morsdag! Eller firade och firade.. Jag var ju alla fall med Oliwer hela dagen och det var väl det viktigaste just på morsdag..

Idag har jag och Alex varit hos tandläkaren. Det blev en heldag och jag var tvungen att kliva upp före Oliwer hade vaknat vilket kändes sådär kul.. Det är nog få människor som är mer morgontrötta än mig.. Sen gav vi oss iväg på äventyr, Oliwer, jag och Alex och Wilhelm. Först var det Alex tur att laga en tand så jag fick underhålla pojkarna. När han var färdig åkte vi tunnelbana till Liljeholmen där jag går hos tandläkaren. Vi åt lunch och kollade runt lite och sen var det min tur. Hon tyckte att jag hade fina och bra tänder! Men jag pressar ihop käkarna, vilket jag måste sluta med. Hon har tjatat på mig om det i 4 år nu och varje gång säger hon att om jag inte klarar av det så måste jag skaffa en bettskena. Undrar om jag någonsin kommer klara av att slappna av i käkarna? Men jag har tydligen väldigt starka käkmuskler alla fall. Vältränade! Det känns skönt att ha tandläkaren avklarad alla fall!

Imorgon kväll åker vi upp till Hudiksvall igen och till min Älskling! Jag saknar honom jättemycket!

Underbar dag!

Idag har varit en sån där härlig dag då man verkligen njuter av livet! Det enda som har saknats här är min älskling men annars har det varit perfekt!
Imorse gick jag och Oliwer hem till Alex och Cissi och medan han sov sin förmiddagslur så stekte jag ute på balkongen! Det är så himla skönt att sola! I love it! (Ja jag använde solskyddsfaktor) Efteråt lånade jag deras dusch, vilket också var grymt skönt! Att duscha i lugn och ro efter att ha blivit mamma det är lyx! Plus att jag inte gillar våran dusch här hemma för det är absolut inget sprutt på den. Det tar typ en timme att skölja ur shampot. Hoppas våran blivande dusch är mycket bättre!
Senare kom Malin och vi köpte Pizza och picknickade på en filt ute på gräset! Jag älskar picknick! Det var mysigt att ha Oliwer med också, han undersökte gräset och snurrade lite på filten. Tyvärr var han lite för trött så han njöt nog inte fullt så mycket som han skulle kunna gjort. Men det kommer fler picknickar!
På kvällen skjutsade Cecilia oss så att jag fick köpa massa fler flyttkartonger, så nu är det bara att packa!





Förvirrad

Sitter här och funderar...
Det har varit jättefint väder ute i flera dagar...
Jag har packat några kartonger men tyvärr har jag fått alldeles för lite gjort. Det är ju så mycket mysigare att leka med Oliwer än att packa kartonger. Men jag måste nog ta mig i kragen!
Jag grubblar över en massa saker just nu. Längtar efter att juni är över och grubbleriet är klart. Men samtidigt så vill jag inte gå och längta framåt i tiden, jag vill njuta av nuet för livet är för kort för att man ska gå runt och leva i framtiden.
Nej nu är klockan jättemycket så jag ska nog börja med att gå och sova så är säkert alla grubblerier borta imorgon när jag vaknar. Allt blir alltid bra när man sover!  Och imorgon ska jag packa en massa kartonger!

Grannar

Ibland önskar jag att jag kunde titta in hos vissa grannar utan att dom märkte det.. Bara för att jag är nyfiken..

I huset mitt emot bor en gubbe (eller okej farbror, fast ni skulle nog också kalla honom gubbe om ni såg honom). Han är ute och går flera gånger om dagen och har nästan alltid samma smutsiga kläder på sig. Han går och tittar i alla papperskorgar efter tomburkar som han lägger i en påse och bär med sig. Ett par gånger har han gått förbi när jag är ute med Shakira. Då har han lyst upp och hela ansiktet har spruckit ut i ett leende samtidigt som han har sagt en katt och skrattat lite. Jag har också hört att han nynnar för sig själv ibland när han kommer och går för sig själv. Vid en första anblick så skulle jag gissa att han är en väldigt ensam och olycklig farbror som måste samla burkar för att ha råd att köpa mat och betala hyran. Men efter att ha sett hans leende och hört hans nynnande har jag tänkt om. Jag tror att han har valt att leva så och att han är nöjd med livet. Vem vet han kanske har hur mycket pengar som helst eftersom han aldrig verkar köpa nya kläder och varje dag samlar ihop en ny påse med pant, haha!

Jag har också en annan granne som jag skulle vilja titta in hos...

Det var en man som flyttade in och efter ett tag upptäckte jag att där också bodde en tjej. Jag gissade att det var hans dotter. Hon verkade alltid vara hemma och jag tyckte att det var konstigt att hon inte gick i skolan, eftersom hon såg ut att vara i gymnasieåldern. Men jag hade förmodligen fel om hennes ålder, hon är säkert äldre. Hon bär slöja så jag tror att hon är muslim. En gång tittade hon ut genom fönstret samtidigt som jag tittade dit, då log hon och vinkade innan hon drog ner persiennen. Jag har sett henne gå ut några gånger men mest för att slänga soporna. Hoppas verkligen att hon brukar vara ute mer och att det bara är jag som missar henne varje gång. För ett tag sen kom Adam och sa att hon var gravid så jag hade förmodligen fel om att hon var hans dotter också. Efter det har jag mött henne i trappen och hon berättade på svengelska att hon väntar en pojke. Nu ikväll hörde jag en bäbis skrika och jag hörde också mannen skrika som om han var arg för att den skrek. Men vad vet jag? Allt är ju inte alltid som det verkar. Det konstiga är att det verkar alldeles för tidigt för att bäbisen skulle ha kommit redan så jag undrar vad det var för bäbis jag hörde och varför han skrek och härmade den? Jag undrar också vad mannen och tjejen har för förhållande till varandra och om hon är lycklig. Är hon alltid hemma och varför isåfall? Jag har inte ett dugg med saken att göra men jag undrar i alla fall...

Gosigast!





I´m back...


Det känns tråkigt att vara här utan Adam, men jag ska försöka packa så mycket grejer som möjligt så jag kan åka och vara i Hudik med honom sen. Utan att ha massa saker kvar här som måste fixas.


Flytt och dop

Nu har vi kört första lasset till Hudiksvall och stuvat in det i Elinas källare eftersom vi inte har tillgång till lägenheten än. Vi har också varit uppe i Östersund och haft dop för Oliwer! Han döptes i Frösö Kyrka, tyvärr regnade det hela dagen, så man såg inte den vackra utsikten (som jag själv inte la märke till förrän jag varit därifrån massa år.) Det var jättemånga som kom och var med på Oliwers dop och jag tyckte att det var en riktigt rolig dag! Jag är så glad att så många ville komma och tänk att många reste långt bara för att fira Oliwer! Det uppskattas verkligen. Vi har tur som har så många fina snälla människor runt omkring oss! (även flera som inte var med.) Jag försökte hinna prata med alla på mottagningen men trots det känns det som om jag knappt hann prata med någon. Själva dopet gick förresten bra och Oliwer var glad och snäll hela tiden! Efter att en tjej hade sjungit solo i kyrkan så avslutade han låten med lite egen solosång och alla skrattade. Att göra sitt första sånguppträdandet i kyrkan vid 6 månaders ålder är inte dåligt! Min kusin Cassandra (8 år) passade också på att döpa sig samtidigt som Oliwer och hon var också jätteduktig! Hon stod ju ändå längst fram i kyrkan framför alla andra och fick vatten på huvudet medan alla kollade på.

Igår började Adam sitt nya jobb i Hudik medan jag, Oliwer och Shakira åkte tåget till Sthlm. När vi klev av på Centralen kryllade det av människor och Oliwer tyckte att det var jätteroligt! Han log och försökte charma alla. Tyvärr är folk så stressade och sura där så nästan ingen la märke till honom. Men jag älskar verkligen att han är så himla glad hela tiden och så positiv till alla nya upplevelser. Ni skulle ha sett honom det var precis som om han tänkte att: Åh, vilken rolig plats med så mycket roliga människor. Visst är allt det här helt underbart roligt! Livet är härligt! Han såg så lycklig ut där han satt i vagnen! Hoppas att han alltid kommer vara så positiv och att ingen någonsin suddar ut hans leende....


GRATTIS!


Idag fyller Oliwers morfar och min pappa år! Grattis Pappa!


Typiskt!

Besiktningen gick inge bra, snyft!!!
Det har blivit konstiga märken vid en tavelhylla i sovrummet. Det ser ut som fettfläckar, alltså typ oljefläckar.. Vet inte riktigt hur dom har blivit. Förut såg jag bara en och trodde att jag hade gjort den med oljan som jag smörjde in magen med när jag var gravid. Men sen har det dykt upp fler och dom sitter längst ner vid hyllkanten så jag är ganska säker på att det är något annat. Hur som helst måste vi antingen tapetsera om själva eller betala 3000 kr!!!! Inte så kul... Men det är sånt som händer antar jag...
Luften har gått ur mig helt just nu, jag sitter bara här i soffan bredvid en sovandes Oliwer och känner att det är massa saker som måste göras. Men jag har ingen ork och vet inte riktigt var jag ska börja eller vad jag ska packa.
Appropå trött så vaknade jag inatt av att halva kroppen liksom hade domnat bort. Då upptäckte jag att jag satt och sov. Jag kollade på Oliwer som sov i sin säng. Jag hade lagt ner honom i sängen och somnat om innan jag själv la mig ner så jag satt i sängen lutad framåt, liksom dubbelvikt. Haha, bra jobbat!

Nej nu måste jag nog skärpa mig och sätta igång och göra något. Imorgon åker vi ju! Först till hudik och sen en vecka i Östersund! Jag har massa packning att fixa!


Kaos!

Igår morse tänkte jag gå tillbaka till hårsalongen och säga vad jag var missnöjd med och fråga om hon kunde hjälpa mig att fixa det. Men idag kände jag att mitt hår såg helt okej ut! Det blir nog bra det här! Jag har alla fall kommit på att det jag störde mig på med håret var att vissa av slingorna var blekt lite för mycket, för ljust. Men det är ju sommar så vad tusan, det blir skitbra det här!
 I övrigt är det lite kaos här hemma. Igår kom vi fram till att vi ska köra första flyttlasset på torsdag och imorgon bitti ska lägenheten besiktas. Så nu har vi försökt att både packa och städa här hemma. Vilket inte går ihop så bra, alla fall inte för mig som är en sån som stökar till så mycket så fort jag ska göra något, haha! Adam ska iväg på en grej imorgon så det blir bara jag som ska gå runt här när hon besiktar (förutom Oliwer och Shakira såklart). Det kanske är töntigt, men jag är riktigt nervös! Jag blir alltid nervös när folk ska komma och kolla där jag bor. Inte vänner såklart eller folk jag känner, men hantverkare eller såna som kanske ska hyra efter oss eller som nu någon som ska besikta den. Kan det bli värre? Jag undrar hur petig hon är, hur mycket man kommer undan med som slitage.. Vi får väl se..
Wish me luck!

Hatar min hårfärg!

Jag sitter och funderar över mitt hår... Jag är inte alls lika nöjd med slingorna den här gången som jag var sist. Jag vet inte alls vad jag ska göra med mitt hår. Jag tycker verkligen inte om min riktiga hårfärg den är bara tråkig och grå. När jag var barn hade jag riktigt blont hår och det har känts bra att bara fortsätta ha det. Jag har färgat håret mörkt några gånger men det har alltid slutat med att jag har blivit blond igen. Men de senaste åren har min riktiga hårfärg bara blivit mörkare och mörkare så nu känns det inte som att jag passar lika bra i blonda slingor längre. Samtidigt vet jag många snygga "blonda" tjejer som egentligen har mycket mörkare hår än mig. Jag funderar i alla fall på att färga håret brunt.. Men jag får se... Jag har ganska tunt och spikrakt hår och varje gång jag har färgat det mörkt har jag blivit så besviken på att det bara hänger där och är tråkigt. Har man mörkt hår så är det mycket finare när det är tjockt eller har mycket volym, vilket mitt hår inte har. Så då måste jag fixa så himla mycket med det. De gånger jag har haft mörkt hår så har håret varit väldigt mörkt och då har jag varit tvungen att sminka mig jättemycket för att främhäva mina ögon.
Jag önskar att jag hade naturligt tjockt mörkt hår eller riktigt ljust hår så jag inte behövde fundera så mycket över det...
Naturligt är snyggast, vilket skitsnack... Inte alltid. Ibland är fejkat naturligt snyggast, haha!

Älskling var är du?

Adam åkte till Hudik idag och jag, Oliwer och Shakira är kvar här...
Jag saknar honom jättemycket!
Jag skulle absolut kunna spendera varje sekund och varenda minut, dygnet runt och året om med honom. 
Jag vet att det är bra att vara ifrån varandra ibland och det är viktigt att man gör saker var och en för sig.
Men jag saknar honom i alla fall!

Puss älskling!


Morgonstund har guld i mund

Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Jag har alltid problem att hålla upp ögonen, vill aldrig vakna och ännu mindre pallra mig ur sängen. Men jag önskar verkligen att det inte var så för ibland är det så himla mysigt att vara vaken på morgonen. Imorse var en riktig guldmorgon! Oliwer var på ett strålande humör, som vanligt på morgonen. Vi lyssnade på radion medan vi gjorde i ordning frukost och när vi hade ätit färdigt satte vi igång att sjunga både han och jag!



Tro det eller ej, men jag gillar verkligen den här låten! En melodifestivallåt med Danny, haha! Men lyssna på den, man blir så himla glad och sprallig!

"I'm feelin' great
I'm feeling awesome
let me explain
You are the reason I breathe
You're
AMAZING
AMAZING
You're
A A A A-MAZING"


Inevitable



"Conmigo nada es facil"
 

Nalle Puh

(Snodde den här på facebook från Jenny)

Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse.
"- Puh vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra.
Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar.
"- Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta för att det ska bli två." ♥♥

Lek och bus!

Oliwer fick en för tidig Dop-present av Yvonnie för några dagar sen. Det är en jätterolig Nalle Puh bil. Han är fortfarande lite liten för den men han tycker redan om den jättemycket!



När Oliwer hade somnat igår så passade Shakira på att leka i lekhörnan!




Idag när vi var ute och gick så köpte vi en boll till Oliwer.


Att träna e livet!


Det händer mycket med kroppen när man är gravid och får barn. Jag har gått ner alla kilon jag gick upp och min mage försvann för länge sen. Jag kommer inte änns ihåg längre hur det kändes när jag gick runt med en stor mage. Jag minns bara att jag var så himla varm. Jag har haft tur som haft så lätt att bli av med alla mammakilon för jag vet hur mycket många andra får kämpa med det. Men allt handlar inte bara om kilon och jag kan inte säga att jag känner igen min kropp längre. Alla muskler var har ni tagit vägen? Och hur blev ni så korta att jag inte änns kan sitta på golvet med rak rygg och raka ben? Nu är det massa styrketräning och stretching som gäller för mig! Yoga varje vecka! Fast självklart kommer jag fortsätta med konditionsträning också. Det är viktigt att man varierar träningen och får med alla bitar! Som tur är så älskar jag att träna och ser det som en utmaning att komma i form igen. Jag är ju en tävlingsmänniska! Som nybliven mamma har jag inte tid att hänga i gymmet flera timmar i veckan som jag brukade göra förr. Istället kör jag lite i taget hemma i vardagsrummet, antingen när Oliwer är med eller efter att han har somnat. Än så länge har det funkat riktigt bra och det är roligt! Man behöver inte göra så stor grej av det, några minuter här och några minuter där och vips så är musklerna tillbaks!


Dagarna går alldeles för fort...

Dagarna går alldeles för fort! Med den här farten fyller jag ju snart 40! Shit jag börjar bli gammal! Gaaaaaaaaaaaah! Ojoj, undrar om det var lite 30-årskris som just kom över mig? Haha! Jag har ärligt talat lite svårt att förstå att jag är 30 år. Jag var ju nyss 20, hur gick det här till?  Men det jag har upptäckt med livet är att man är alltid i den perfekta åldern för var man vill vara. Eller hur man nu ska förklara det.. När jag var barn älskade jag att leka och som tur var så behövde jag inte göra så mycket annat. Som tonåring var jag lite galen, tränade och tävlade massor och hade aldrig någon ro i kroppen för att bara sitta hemma en kväll. Och jag trivdes jättebra med det just då och tyckte att livet som vuxen verkade jättetråkigt! Nu är jag bra mycket lugnare, ganska lat faktiskt och skulle nog kunna sitta hemma i soffan framför tv:n en hel vecka utan problem, haha! Nej, men allvarligt så trivs jag utmärkt med mitt liv idag och även om det var roligt att vara 20 år så skulle jag inte vilja gå tillbaka dit nu. Jag har hittat min perfekta kille som jag har fått en underbar son med. Shakira har jag visserligen haft sen jag var 20 år, men hon är också med varje dag! Något jag har lärt mig med åren är: att bli vuxen innebär inte att bli tråkig, att bli vuxen innebär att du själv kan välja hur du vill leva!



Ojdå! Egentligen skulle jag bara berätta om vad vi har gjort idag, men jag råkade svamla iväg lite när jag tänkte på hur fort den här dagen har gått. Imorse följde Adam för första gången med till öppna förskolan. Allt är mycket roligare när han är med! Alex och Wilhelm följde också med. Vi hann inte vara där så länge innan det var dags för Oliwer att sova men vi hann vara med och dansa i alla fall och det var viktigast! Efter det hälsade vi på Jimmy och Ella och deras söta katt Frasse. Vi satt i solen på deras balkong och det var hur skönt som helst! Oliwer har varit ganska trött hela dagen idag, men även bebisar har väl dagar då de är piggare och dagar då de är tröttare. En liten goplutt är han i alla fall!

Gooungen!

Jag vet att några läser min blogg för att kolla på Oliwer, både min mamma och pappa bor ju 60 mil bort. Så här är alla fall 3 bilder på honom.


När man åker bil långt är det bra med en bok.


Busungen är framme.


Nybadad liten kille.



Lyx

Idag har jag varit och fixat håret igen. För en gångs skull ska jag försöka hålla efter mitt hår och sköta om det. Även den här gången gjorde jag både blekta slingor och färgade slingor. Efteråt lockade hon mitt hår, det var lite kul för jag tar mig aldrig tid att göra sånt sedan jag blev mamma. Fast jag fick sätta upp det ganska snart när jag kom hem för Oliwer tyckte att det var perfekta lockar att dra i eller äta på, haha!
Det kändes som vanligt jättekonstigt att lämna honom och gå iväg själv. Jag saknade honom faktiskt även om jag bara var borta ett par timmar.


(En suddig bild på mina lockar, lite förstörda efter att ha varit uppsatt i en hästsvans. Ni får se hur färgen blev en annan dag.)

Det är fortfarande jätteskönt väder ute! Tänk i sommar när vi har flyttat till Hudik och har en stor balkong då ska jag bo därute alla härliga sommarkvällar.


Bla, bla, bla...

Idag har vi varit hos Cecilias föräldrar och ätit middag. Wilhelm hade vuxit jättemycket sen sist vi såg honom. Han är 2 månader yngre än Oliwer men lika lång eller kanske t.o.m en cm längre! Nu kommer Shakira och vill gosa! Och nu gick hon igen, haha! Knaskatt!


(Bild från i julas på mig och myskissen.)


RSS 2.0