Shopping mm.

Vi har nyss varit i kista och shoppat lite. Det blev 2 par nya jeans till mig, vilket verkligen behövdes. Alla jeans jag har hemma har antingen fel passform, fel storlek eller är trasiga. Jag köpte ett par nya skor också för det behövde jag också. Dom som har varit hemma hos mig och sett alla mina skor tror nog inte på det. För jag har mååånga par skor. Men det är antingen typ gympaskor eller klackskor. Jag behövde ett fint par utan klack och det hittade jag. Nu ska vi hälsa på Anneli och Jonatan och Oliwers kusin Tim. Theo är inte hemma, det är ju lite synd för oss, men han har säkert kul. Nu är vi framme! Kram på er! /Anna

Fredagsmys hos Jimmy och Ella idag och Frasse såklart (kissen)

Jag är lite dålig på att uppdatera här, jag vet.. Man skulle kunna tro att ingenting händer i mitt liv, men så är det absolut inte. Faktiskt tvärtom! Något stort är just på gång att hända, men det skriver jag mer om en annan dag. I torsdags var vi alla fall och träffade alla mammor och barn i föräldrargruppen. Det var roligt som alltid. Ikväll har vi varit och haft fredagsmys hemma hos Jimmy och Ella. Dom bjöd på hembakad pizza, mums! Sen åt vi chips, godis och nötter och kollade på hockey. Brynäs vann! Vid tio var Oliwer jättetrött så vi var tvungen att gå hem, annars jag hade gärna stannat längre.
Nej nu är det dags att sova innan Oliwer vaknar och är hungrig. Jag måste passa på att sova när han sover för utan sömn blir jag ett monster, haha!



/Anna

Sommartid

Det här med sommartid är jobbigt! I alla fall att ställa om sig till sommartid. Men utan den hade vi inte haft vintertid då vi får sova en timme längre. Det är konstigt att man alltid mäter omställningen i sömn. Det gör alla fall jag. Så när det blir sommartid tänker jag att: nej inatt får jag sova en timme kortare. Man skulle ju lika gärna kunna sova lika många timmar som man alltid gör och istället tänka: att nej! nu får jag vara vaken en timme kortare eller ja! imorgon har jag en timme extra då jag kan göra något kul. Undrar om det beror på att man oftast ställer om klockan när man går och lägger sig eller direkt när man vaknar. En kompis till mig berättade en gång att hennes pappa (tror jag det var) sprang alltid runt och ställde om alla klockor hemma hos dom prick klockan tolv. För det var då man skulle ställa om klockan, sa han. Men om man ställer tillbaka klockan en timme när den slår tolv då blir den elva och alltså blir det igår igen. Det är ju lite konstigt! Så därför borde man vänta till klockan ett när man ställer tillbaka klockan. Fast det är väl egentligen ganska coolt att man kan göra så, sitta och vänta till tolv då det blir söndag sen ställer man tillbaka den och plötsligt är det lördag igen. Då kan man göra om sista timmen om det är något man vill göra annorlunda. Nästan som att resa i tiden. Haha, mycket skitsnack just nu. Men ganska roligt ändån!

/Anna

Man skulle kunna tro att det är söndag...

Idag har vi en slappardag. Vi tog en lång sovmorgon och jag struntade i att det egentligen är meningen att Oliwer ska äta frukost samma tid varje dag. Eller frukost och frukost, smaka lite gröt. Han har ju precis fått börja smaka riktig mat så han äter ju bara pyttelite varje gång för att han inte ska få ont i magen. Men eftersom vi har ställt om klockan blev vår sovmorgon egentligen bara en halvtimme längre än vanligt. Han vet väl ändå inte vad klockan är, haha! Både han och jag har varit trötta idag och just nu sover han på balkongen. Det ser så mysigt ut!

Själv har jag passat på att tvätta lite, vika kläder och dammtorka lite här och var. Jag borde dammsuga också men det spar jag till en annan dag. Kanske imorgon... Balkongdörren står öppen och Shakira tycker att det är jätteroligt! Hon går ut och in hela tiden.
Nu är det inte så länge tills Adam kommer hem. Oliwer blir jätteglad varje dag när han hör Adam komma in genom dörren och ropa Hallå! Då ser man hur han stannar upp, lyssnar och sen kommer världens största leende och så brukar han sparka allt vad han kan med benen! Haha, gofisen! Man blir så lycklig av att se honom glad!

/Anna

Anna - Var är du?

Jag sitter och tittar på en komedi på tv: Life as we know it. Vet inte vad den heter på svenska och orkar inte kolla upp det heller. Den handlar alla fall om en tjej och en kille som är helt olika. Nu ska dom bo ihop och ta hand om sin guddotter. Den lilla flickan är väl ca 1 år tror jag och hennes föräldrar dör i en bilolycka. Jag blev nästan tvungen att byta kanal för att jag tyckte det var så sorgligt. Men jag övertalade mig själv att fortsätta kolla för det är ju faktiskt bara introduktionen på filmen eller vad man ska säga. Flickans föräldrar måste ju dö om de två gudföräldrarna ska bli tvugna att ta hand om dottern och man ska kunna skratta åt dom.
Det är sjukt hur känslig jag är just nu. Jag är verkligen inte mig själv. Humöret går upp och ner och svänger hit och dit ungefär som när jag var gravid. Det kanske är hormoner som spökar nu också, jag vet inte.. Det och för lite sömn? Hur som helst så saknar jag mig själv... Men nu verkar lilleman vakna så nu blir det nog ändå inget mer filmtittande.

/Anna


Och livet fortsätter...


Första gången Oliwer pratar i telefon...


En liten busunge, undrar vad han tänker.... Hemligt gissar jag...


Gladast!


Äter gröt för första gången.. Mums!!



Smakar mango.. Men bordet verkar också gott!

I övrigt har vi haft en bra vecka! Jag och Oliwer har gått långpromenader i värmen. Fast första varma dagen råkade jag klä på oss för mycket så då blev det en kort promenad. Malin har varit och hälsat på oss och vi har varit på födelsedagsfirande både hos Anders och hos Alex. Det har också varit hockeykväll här hemma då kom Anders och Jimmy hit. Grabbarnas lag Brynäs vann och gick vidare till semi så det var glada killar här hemma den kvällen! Vi har varit på bvc och Oliwer hade växt 1.5cm nu är han 66 cm lång och väger ca 7,5 kg. Stora killen! Vi har också varit på föräldrargrupp och träffat dom andra bebisarna. Dom pratade massor med varandra, det är roligt att se hur alla växer! Imorgon är det dags för babysim igen, tiden bara flyger förbi!

Vi har sovit mycket mer den här veckan och det är så underbart skönt! Men de senaste nätterna har jag drömt mardrömmar vilket inte är så kul. Fast inatt drömde jag att jag blev tvungen att kolla på en skräckis och den handlade ju inte om mig men jag blev liksom huvudpersonen i filmen så det var ganska läskigt i alla fall. Jag skulle kunna börja skriva film-manus efter alla dom här konstiga drömmarna! Då kommer det alla fall någonting bra utav det, haha!

Idag har vi varit på ikea och köpt lite grejer till Oliwer och ramar till oss så att vi kan göra fina Oliwertavlor! Hela mitt liv kretsar verkligen kring honom nu, men det är så att bli mamma. Då finns det plötsligt någon som är mycket viktigare än sig själv!

/Anna

Ett till inlägg om efter tio

Malou säger att vi är lite tråkig i Sverige som inte tittar på varandra när vi möts ute. Men jag skulle nog inte kalla det typiskt svenskar jag skulle nog hellre säga att det är typiskt stockholmare att titta bort om man möter någon på trottoaren. Själv kollar jag alltid först om jag får ögonkontakt (om jag inte är på dåligt humör) och får jag det så ler jag lite sen kollar jag bort igen och passerar. Hur gör ni när ni kommer och går ensam och möter någon?

/Anna

Egentligen borde alla hjälpa till

Jag såg just på "efter tio" en intervju med en familj som hade tagit emot ett ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. Jag beundrar människor som öppnar upp sitt hem och välkomnar nya familjemedlemmar med öppna armar. Det krävs mycket för att göra det! Familjen berättade om att när de skulle gå och bada så tog han på sig shorts och t-shirt, sen frågade han om han kunde gå ut så. Mamman förstod inte varför han frågade det för hon tyckte att det var självklart. Men där han kom ifrån blev man skjuten av talibaner om man gick ut så. Det är svårt att förstå hur det finns människor som lever i en del andra länder. Vi har det så bra här i sverige och jämfört med många andras problem är ju våra problem bagateller. Men man kan bara utgå från sina egna erfarenheter och sitt eget liv när något händer och därför ska man absolut inte vifta bort ett problem som någon mår dåligt över genom att hänvisa till att det finns barn som växer upp i krig. Men jag tycker det är viktigt att man i alla fall vet hur bra man har det och jag tänker avsluta det här inlägget lika som jag började det. Jag beundrar människor som öppnar upp sitt hem och sina liv för att välkomna och hjälpa andra människor.

/Anna

4 månader, gips, bad och mys!



Igår blev våran lillkille 4 månader! Flera vänner har sagt till mig att njuta av varje sekund när han är liten t.o.m när han skriker bara för att det går så fort. Dom har rätt! Tänk att han är 4 månader och det händer så mycket hela tiden. Han blir stadigare och stadigare och mer och mer medveten om allt som händer runtomkring.
Vi firade i alla fall 4-månadersdagen genom att göra fotavtryck i gips. Han tyckte det var jättekul att stoppa ner fötterna i leran!

Så här blev resultatet. Man ser inte så bra på kortet och den trasiga lerformen ska såklart inte vara med heller. Jag ville inte röra gipset så mycket innan det har torkat ordentligt. Men ni ser kanske ändå?

Idag har vi varit på babysim! Jag hade min nya baddräkt som vi var och köpte igår. Det blev en helsvart, lite tråkigt men praktiskt! Man vet alla fall att den inte kommer bli genomskinlig när den blir blöt. Det var alltid ett bekymmer när jag gick i skolan minns jag. Vi badade så ofta och det var många baddräkter som blev genomskinliga efter ett tag. En del blev det redan första gången de blev blöt. Tjejernas värsta skräck, haha! Hur som helst så gillar jag min nya baddräkt så nu kanske Adam kan få med mig på badhus lite oftare. Men det viktiga idag var inte jag och min baddräkt utan Oliwer! Han tyckte det var roligt att bada. Man fick bara vara en förälder i vattnet åt gången så Adam och Oliwer började bada. Han var så duktig och när Adam höll honom som om han simmade bröstsim så sparkade direkt precis som det var tänkt att han skulle göra. Sen bytte vi av så att jag fick bada med honom också, vi fick träna ryggsim. Det var riktigt kul och efteråt var han helt slut!

Här är en bild på Shakira också bara för att hon är så söt och mysig!

Vi plockade inte undan kuddar och täcken på en gång efter att folk har sovit över. Det tyckte hon var perfekt eftersom det blev som en liten säng till henne. Så nu har jag inte haft hjärta att ta bort dom, men jag ska nog göra det snart för dom ligger framför min garderob vilket är lite besvärligt.


Myyyyyyys!

/Anna

Lördagsgodis!

Lördagkväll och inget godis hemma. Katastrof!
Men jag hittade hallon i frysen som jag tinade och sen hedde jag i (eller la i för er som inte är jämtar, hihi) äppelbitar och värmde lite i micron. Det blev supergott! Varför har jag aldrig gjort det förut?

Lördagkväll och inget godis hemma. Katastrof! Men jag hittade hallon i frysen som jag tinade och sen hedde jag i (eller la i för er som inte är jämtar) äppelbitar och värmde lite i micron. Det blev supergott! Varför har jag aldrig gjort det förut?

/Anna

The rest is still unwritten....

Om mitt liv är en bok så består den av massa olika kapitel. En gång för länge sedan skrev jag inte färdigt sista sidan i ett kapitel innan jag hoppade vidare till nästa. Igår bläddrade jag tillbaka i boken till den där tomma blanka sidan. Det har gått många år sedan jag bestämde mig för att strunta i den och bara vände blad, men det kändes fortfarande jobbigt att ta tag i. Idag skrev jag klart sidan och nu är jag äntligen klar med alla kapitel fram till idag och kan fokusera helt och hållet på vad jag ska fylla alla tomma sidor med i framtiden!

/Anna

Jag och Oliwer, redo för nya äventyr!

Dags att rycka upp sig! Alvedon för att få bort den värsta huvudvärken (är fortfarande inte helt frisk), mascara på ögonfransarna, ljusa glada kläder till mig och en torr blöja till Oliwer. Nu är vi redo för att gå ut på upptäcksfärd! Eller åtminstone en långpromenad..


Oliwer är jättetrött och kommer sova gott i vagnen!

/Anna

Vi myser i babygymmet



Jag är så himla trött! Men det ska man väl vara som småbarnsförälder har jag hört. I natt är första natten som jag har fått sova på en vecka. Eller sova och sova.. Jag fick i alla fall sova 3,5 timmar följt av 2 timmar och sen en timme till och vi var bara vaken en stund varje gång vi vaknade. Det är skönt att det är fredag så att jag vet att Adam kommer vara hemma 2 dagar med oss. Mysigt! På söndag ska vi förresten på babysim och Oliwer har fått ett par blåa badbyxor med lilleskutt och bamse på. Jag skulle behöva en baddräkt också. Känns konstigt att ha bikini när man är inne och badar tycker jag. Fast jag har inte haft någon baddräkt sen högstadiet så det kanske är på tiden att jag skaffar en. Nu ska vi fortsätta leka eller mysa. Kram på er

/Anna

En glad kille i hoppgungan!

Igår fick Oliwer prova hoppgungan för första gången. Åh vad han tyckte det var kul!




/Anna

Oliwer i fjällen


Oliwer är på väg mot sin första vändning från mage till rygg på golvet. Morbror Hans skojar med honom och hejjar på! Idag har han förresten vänt sig från rygg till mage på golvet för första gången!

Första pulkturen! Några meter på en parkering bara men man måste ju börja någonstans!


Solglasögon måste man ha i fjällen!

/Anna

Hej svejs!

Nu sitter jag i mammas soffa och är jättetrött! Kinderna bränner och är alldeles knallröda efter en dag ute i backarna! Vi kom upp till Östersund sent i torsdags, på vägen stannade vi och åt middag hos Adams mamma. Hans mormor var där också och jag fick jättefina vantar som hon hade stickat till mig! Och varma tofflor som jag skulle ha i fjällstugan! På fredagmorgon åt vi frukost tillsammans med mamma sen bar det iväg till fjällhalsen. Där väntade pappa, Helen, Hans och David på oss och våfflorna stod på bordet. Eller nej det gjorde dom inte, men tallrikarna stod på bordet och smeten var klar! Pappa och Helen har passat Oliwer både igår och idag så att jag och Adam har fått åkt snowboard och skidor. Det har varit jätteroligt, så när vi idag packade in oss i bilen för att åka hem från bydalen så kände jag mig lite ledsen. Jag är ju så gott som uppväxt i bydalsfjällen och nu är jag knappt där en gång per år. Men en vacker dag ska jag köpa en egen stuga i mitt paradis!
När vi kom tillbaka till mamma så var Daniel här och mamma hade lagat jättegod potatisgratäng! mums!
Vi kollade på melodifestivalen, eller alla fall jag och Oliwer medan de andra bar upp ett löpband som mamma hade köpt. Men det kändes ju som att man redan visste vilken låt som skulle vinna och det var ju lite tråkigt även om jag tyckte att det var rätt låt som vann. Fast jag älskar Mollys låt även om jag inte ville att den skulle vinna. Den är jätterolig att sjunga också!
Nej nu är det dags att gå upp och lägga sig för det kommer ju en ny dag imorgon.

Godnatt!

/Anna

Ja just det, Oliwer vände sig från mage till rygg helt själv igår. Han har gjort det massa gånger i soffan men det här var första gången han gjorde det på golvet! Stora duktiga killen! Han får nog höra 100 gånger om dagen hur duktig han är, haha. Men det är ju svårt att låta bli att säga det när allt han gör är så bra!

Vi drar till fjällen!

Om några timmar ska vi åka till fjällen! Bydalen here we come! Självklart stannar vi en natt i Östersund också och hälsar på mamsen!





Nu ska jag packa klart!

/Anna

Till min älskling!

Förlåt att jag har varit så grinig sista tiden. Men du vet att det inte är meningen och att jag vill vara glad och snäll! Du vet också att jag i flera år nu har velat flytta härifrån. Och jag vet att det är här jobben finns (tyvärr). Men även om jag är ledsen ibland och önskar att vi hade flyttat för länge sen så är det viktigaste att vi är tillsammans! Jag älskar dig!



/Anna

Här är jag!

Tänkte bara säga att jag lever. Jag var sjuk förra veckan och har inte orkat skriva något här. Det finns ju trots allt andra saker som är viktigare att orka med här i livet!





/Anna


RSS 2.0