Hemma från stan, dags att plugga!



/Anna

Inte riktigt sommar än..

Maggan har varit här ett par dagar, men nu har hon åkt hem. Igår kom Anders, Marina och Madicken hit så vi grillade. Det var fint väder så vi satt ute, men när vi åt hade solen försvunnit och det var ganska kallt. Jag frös inte men maten blev kall på en gång och de andra frös så vi gick in ganska snabbt. Eller jag hann alla fall äta klart först. Det är nog inte sommar än..
Idag har vi varit på stan och Maggan fick shoppa lite innan hon skulle hem. Jag och Adam skulle egentligen på kryssning idag med alla gävlebor, men det var så många sjuka så vi tar kryssningen en annan helg.
Det var nog lika bra för nu kan jag plugga! Så det blir inget valborgsfirande för mig i år. Det blir en date med skolböckerna istället..

/Anna

Låååång dag

Jag klev upp tidigt idag, men vad jag gjorde i morse är hemligt.. Spännande va!
Sen åkte jag till Uppsala och vi gjorde färdigt det sista grupparbetet, när jag kom hem från uppsala var klockan bara ett, så jag hade hela dagen kvar fast jag redan gjort massa. Jag spelade lite musik och målade sista lagret på sista stolen ute på balkongen. Vi ska göra jättemysigt ute på balkongen, så att jag vill sitta därute och plugga fast den är i skuggan. Och så kan vi sitta där och äta middag eller fika. Mysigt! Fast det ska nog bli lite varmare innan vi flyttar ut på balkongen. Det gick fort att måla så sen var det dags att plugga igen.
Jag läste och läste och läste och Shakira tjatade och tjatade och tjatade. Hon ville så gärna gå ut, men jag gjorde en kompromiss och gick in i datarummet och öppnade fönstret så var vi där tillsammans. Sängen är fortfarande framme därinne från när mamma var här i helgen, så jag bar in en stor kudde som jag använde som ryggstöd. När jag satt där och läste kände jag hur mina ögonlock blev tyngre och tyngre och plötsligt var jag någon helt annanstans. Jag somnade nog strax efter tre och sov tills Adam kom hem runt kl fem. Men skönt var det!
Nu på kvällen har jag bara pluggat och pluggat och pluggat, fast nu är det Off the map på tv:n och det innebär pluggpaus och tv-mys!

/Anna 


Kolla, utväxten är borta!


Jag är osminkad som vanligt när jag är hemma och pluggar, men det är okej. Tänkte bara visa hur håret blev, även om det inte är så bra kvalitet på kortet..
Hon hade en volymprodukt som jag kanske ska köpa, den fungerade också som torrshampo, vilket är bra. Det är ju inte bra att tvätta håret för ofta..

/Anna

Det gick bra!

Det gick bra hos frisören, hon gjorde mig inte för blond och klippte inte av allt hår! Det enda som jag kan klaga på är väl att slingorna inte börjar direkt vid hårroten utan en bit ner. Men jag tror det är ganska många frisörer som brukar göra så, så det finns säkert en anledning.
När Adam slutade jobbet tog vi en långpromenad i skogen och plötsligt fick vi syn på två älgkalvar bara några meter bort, sen såg vi att mamman stod där också och tittade på oss. Häftigt att se dem så nära!
Jag har pluggat lite idag, men alldeles för lite och nu har jag suttit hur länge som helst och försökt hitta ett rättsfall på internet, men det verkar omöjligt! NJA 1976 s.458 , skadestånd för 9 åring på 6 åring skadats av korkpistol, tillhörig den 9 åringen.. Om någon som läser det här hittar den så är jag tacksam för hjälp. Det är tydligen många som har mailat läraren, så vi kanske får mer info imorgon.
Nu ska jag fortsätta läsa civilrätt

Kram på er!

/Anna

Glad Påsk!

Hoppas ni har haft en bra påsk! Det har jag haft, fast det har inte riktigt känts som påsk eftersom det har varit rena rama sommaren och det mesta har ju öppet som vanligt även om det är långfredag. Min mamma har varit här så min älskling har fått stå ut med massa shopping, men i övrigt har vi nog inte tvingat på han så många tjejgrejer (tror jag). Vi har ätit hur mycket som helst hela helgen och varit på middag i Täby hos Cissis familj. Men vi har faktiskt varit ute och gått och sprungit också!
Imorgon ska jag äntligen fixa håret, hoppas hårfrisörskan är bra. Jag gick enbart på magkänslan när jag valde salong.
Jag har pluggat alldeles för lite sista tiden, vilket jag kommer få lida för nu. För nästa fredag (alltså inte den som kommer nu utan den efter) har jag tenta och jag kan ingenting. Så jag har en och en halv vecka på mig att bara läsa, läsa och läsa! Men dygnet har ju 24 timmar så det ska nog gå bra!
Ingen panik, jag hinner lära mig allt viktigt!
Håll tummarna för att jag blir snygg i håret imorgon, men vad kan egentligen gå fel när jag bara ska göra slingor och klippa det? Hmm, ganska mycket enligt min erfarenhet. Men det går alltid att färga över och det växer ut!
Men imorgon ska jag bli snygg!

/Anna

Östersund tur och retur

Min lillebror ska konfirmera sig på lördag.  När jag konfirmerade mig var jag stor, men han är fortfarande liten. Konstigt... Haha!
Igår sprang jag runt på stan i flera timmar och försökte hitta en present till honom, men det gick inte så bra. Jag försökte också hitta en present till mamma som har fyllt år, men det gick ännu sämre. Och så försökte jag hitta något att ha på mig på lördag, men det gick inte heller. När Adam hade slutat jobbet följde han med mig och jag valde ut en present till Hans, men vi får se om han vill ha den.
När jag kom hem provade jag halva min garderob, men det fanns inget som jag ville ha på mig. Då gick jag hem till Cecilia och lånade 3 olika grejer av henne. När jag kom hem provade jag ännu mer kläder och till slut bestämde jag mig. Nu har jag packat, fast inte allt och om ett par timmar åker vi.


/Anna

Var glad för andra istället för att missunna dom bra saker

Om det är något jag blir irriterad på så är det folk som inte kan unna andra något bara för att dom själva inte får det. Om något blir bra och lättare för en person så kan man väl vara glad för den. Man får det ju inte bättre själv bara för att någon annan också har det dåligt. Så även om livet är jobbigt och kämpigt ibland så kan man ju faktiskt vara glad för den som har det lite lättare. En dag vänder vinden och då är det dig det går bra för. Då vill du väl att folk ska vara glad för din skull och unna dig det? Eller ska dom ta ifrån dig allt bara för att dom inte har det?

/Anna

(Ta inte åt dig om du inte är en missunsam människa)

Pingis

Två av mina gamla pingiskompisar spelar fortfarande. Idag såg jag kort på facebook från en tävling. Gissa om jag också blev sugen på att spela. Åååh vad roligt! Jag är så glad att jag har sysslat med idrott när jag växte upp, för det har gett mig så mycket. Även om jag inte var bäst och aldrig blev proffs. Vi tränade jämt och man blev nästan som en liten familj. Vi åkte runt på massa olika tävlingar. Ibörjan var det vandrarhem och skolor som gällde, men senare blev det ofta hotell, lyx! Man hade hela tiden en strävan att bli bättre och bättre. Och alla träningsläger som jag var på när jag var liten. Det var så kul att sova borta och varje morgon vaknade jag med sån träningsvärk att jag knappt kunde kliva upp ur sängen och ändå lyckades man jogga på uppvärmningen och en stund in på träningspasset gjorde det inte ont längre. Nästa gång jag är i Östersund längre än en helg ska jag nog ringa en av tjejerna och fråga om hon vill spela lite med mig..

/Anna


Nitti Leaks

Kan man annat än älska nittiotalet? Det var ju helt underbart :-)

/Anna

Boken

Jag har varit i Gävle idag och fick veta att jag hade missat en bok som vi ska ha på den här kursen. Men som tur var så finns den på biblioteket så jag kan låna den imorgon. Det som var så konstigt var att jag drömde inatt att läraren hade kommit på att vi skulle ha en bok till, fast den inte stod med i litteraturlistan. Så kommer jag på skolan och då visar det sig att det fanns en bok som stod på ett konstigt ställe i listan som jag hade missat totalt.
Jag har sprungit idag också och efteråt så åt jag säkert 100 pannkakor, så räknar jag kalorier gick jag nog plus minus noll. Eller kanske till och med lite plus, för jag har nog aldrig ätit så många pannkakor någon gång. I alla fall inte på jättemånga år. Men jag är faktiskt riktigt bra på att äta pannkakor!
Jag sov jättedåligt inatt, sista gången jag tittade på klockan var den ett, fast jag kan ha sovit lite innan också, jag vet inte. Men efter det drömde jag om boken som jag inte hade och så vaknade jag av att Shakira stod och skrek. Då var klockan 4. Konstigt, hon brukar inte skrika mitt i nätterna. Men jag följde med henne upp en sväng i alla fall och kollade så hon hade mat. Sen somnade jag igen och det kändes som om Adams väckarklocka ringde på en gång, fast jag fattade inte riktigt vad det var. Sen ringde min, så var jag tvungen att kliva upp.
Spännande va! Haha, vilket trams, varför skriver jag om det här egentligen? Det vet jag inte, men jag är i alla fall riktigt trött och har kämpat med att hålla mig vaken hela kvällen.
Imorgon åker jag till gävle igen, men på onsdag blir det uppsala.

/Anna

Nu är jag igång igen!

Idag åkte jag äntligen till ursvik och joggade 5 km spåret. När jag kom dit så var där as-mycket folk. Jag tror att det var DM eller något i terränglöpning. Som tur var så sprang dom som tävlade ett annat spår än det jag skulle springa så när jag var i skogen fick jag vara nästan helt för mig själv! Efter min springrunda så har vi varit och handlat, lagat mat och sprungit fram och tillbaka till tvättstugan. Nu sitter jag äntligen still och jag är jättetrött i hela kroppen. Undrar hur mycket träningsvärk jag kommer ha imorgon. Nu är det alla fall bestämt att jag ska till Ursvik nästan varje dag, Beach 2011 here I come! Eller något... Bara jag kan ha mina shorts blir jag glad och så vill jag såklart få mycket bättre kondition än vad jag har nu.

/Anna

Paranormal activity 2

Den här filmen har vi sett ikväll!



Den var bra! Fast det är en uppföljare. Jag tycker det är så läskigt när det är djur och barn med i såna här filmer. Jag gillar såna filmer när man inte kan se spöket eller demonen, för det blir mycket läskigare då än när man ser ett overkligt monster. I och för sig hade jag nog svårare att sitta still till "the hills have eyes" och "the grudge" är ju också ganska läskig. Okej, jag tar tillbaka det där. Men jag gillar bättre när man inte ser monstret än när det är dåligt overkligt gjort. Undrar varför man gillar att kolla på läskiga filmer egentligen, varför gillar man att sitta på helspänn och bli rädd?
Konstigt!

/Anna

Sunkig

Just nu är jag inne i en period då jag bara känner mig sunkig. Kommer inte änns ihåg när jag kände mig fin sist..
Men jag har liksom ingen ork till att fixa mig extra heller och skulle jag göra det skulle jag förmodligen bara känna mig översminkad, i alla fall..
Jag måste verkligen ta mig i kragen och komma igång med löpningen, en gång i veckan får man ingen bättre kondis av.. Och ingen snyggare rumpa heller för den delen, haha!
Jag skulle behöva gå till frissan också, just nu har jag alldeles för mycket utväxt. Det flyter ihop ganska bra med det färgade håret, men jag gillar verkligen inte min hårfärg. Men planen är att jag ska stå ut tills i slutet av maj åtminstone.
På tisdag ska jag till Gävle igen och på onsdag. Jag skulle behöva sova över hos någon, men vet inte riktigt vem jag ska fråga. Men det närmar sig så jag måste nog bestämma mig snart och ringa och fråga vem det nu blir..


/Anna

Däckbytardag

Vi har bytt däck idag, nu kommer sommaren!!

/Anna

En fundering..

Känns det inte lite konstigt att folk fortfarande åker skidor och skoter och leker i massa snö en bit upp i Sverige, medan det är vår här och all snö är borta.
Det tycker alla fall jag...

/Anna


Fredagsmys med årets första jordgubbar!

Jag har ätit jordgubbar idag! Mums! Så himla gott och inte änns onyttigt, tvärtom så är det till och med nyttigt!
Jag älskar jordgubbar!
Just nu håller vi på och läser en rättslig introduktionskurs, så det är till att bläddra i lagboken hela tiden nu. Det är helt sjukt att det kan vara så svårt att förstå vad en lag betyder. Jag trodde det var jättelätt att tolka lagar och att dom bara var svåra att hitta. Men det visade sig att jag hade fel. Det är inga problem att hitta en viss lag om man vet vilken man letar efter, men att förstå vad alla lagar betyder det är svårare. Efter den här kursen har jag två kurser kvar i socialrätt, så jag kommer nog bli ganska duktig på lagar innan jag är klar. Vem vet, det kanske slutar med att jag jobbar med att företräda olika personer i rätten. Fast när jag tänker efter så tror jag att jag överlåter det till någon annan.
Men jag har i alla fall köpt såna där små lappar idag som man kan sätta i kanten på lagboken så att det är lätt att hitta. Typ små post-it lappar.

Jag börjar bli ganska trött nu, det är nog sovdags snart tror jag. Och imorgon är det sovmorgon!!!
Underbart!



Godnatt!
             /Anna

Latmask!

Jag har nog sovit bort hela dagen idag, men så kan det gå..
Jag sov dåligt inatt och vaknade hela tiden, sen klev jag upp tidigt och tyckte att det var jättebra för då är jag trött idag, somnar tidigt ikväll och är piggare imorgon när jag måste kliva upp tidigt igen.
Men min plan funkade inte, för jag somnade på soffan mitt på dagen och sov i över 2 timmar. När jag sedan vaknade var jag helt yr och jättetrött, så jag låg kvar framför tv:n tills Adam kom hem.
Vi åt mat och sen gick vi ut på en promenad/löptur. Vi körde intervaller och sprang nästan i alla uppförsbackar och gick däremellan. Det var bra att Adam följde med mig, för jag hade aldrig tagit mig ut själv idag och hade jag gjort det så hade jag troligtvis promenerat jättesakta runt kvarteret ungefär.. Och så är det ju mycket roligare när han följer med ut.
Imorgon åker jag till Gävle och kommer hem igen på Onsdag.
Nu börjar nästa kurs på skolan så nu är det bara att köra gång igen och sluta sova bort hela dagarna.

/Anna


Vårstädning

Vi har vårstädat i helgen och det behövdes verkligen. Konstigt nog blev det bara stökigare och stökigare när vi höll på, men nu är det ganska fint här hemma. Vi har sorterat grejer, fixat förvaring, slängt saker och torkat rent i skåp och dammsugit och allt möjligt. Men vi har inte tvättat fönstrena och inte fixat i datarummet. Så vi kan nog städa en helg till! JIPPIE!!
Jag har varit ute och sprungit idag också. Det regnade så jag mötte nästan inge folk alls, bara några hundrastare... Perfekt!

/Anna

Grattis mamma!

Idag fyller min mamma år! Synd att jag inte är i Östersund så jag kan hälsa på henne. Men jag hoppas hon har det bra i alla fall och jag tänker på henne!

/Anna

Första april!

Jag måste komma på något bra första aprilskämt, moahahaha!
Och se upp för att bli lurad av någon..

/Anna

RSS 2.0