Året 2010

Imorgon är det Nyårsafton, vi kommer att fira i Gävle. Det blir knytkalas och vi ska laga en varmrätt. Vi fick en fonduegryta av pappa som vi ska inviga. Såhär i slutet på året ska man utvärdera året som har gått och ge löften inför nästa år. Jag har inte bestämt mig för att lova något än, men jag ska fundera på saken..

Innan klockan slog tolv för ett år sedan kände jag på mig att 2010 skulle bli ett av de bästa åren på länge och det har varit ett jättebra år! Det har gått väldigt fort men samtidigt känns det som om det var flera år sedan vi firade nyår sist.

2010 var året då jag började blogga!

- Jag och min älskling åkte till Turkiet, vilket var helt underbart!

- Vi fjällvandrade, som jag hade längtat efter att göra i flera år!

- Vi var på festival!

- Vi umgicks med många kära vänner och våra kära familjer!

- Vi var i fjällen och åkte snowboard!

- Jag sökte in på högskolan, ändrade mitt liv och började plugga!

- Massa kompisar har fått barn eller blivit gravid!

Det har nog hänt massa andra roliga saker som jag inte kommer på just nu. Men det har varit ett roligt år och nästa år ska bli ännu bättre!

/Anna




Bingokväll!




Jag är verkligen ingen morgonpigg människa, jag tror det tog 45 minuter för Adam att få mig att öppna ögonen imorse, sen klev jag upp och var världens gnälligaste tjej. Förlåt mamma och Adam för att ni fick stå ut med mig. Sen packade vi in alla julklappar som vi har fått i bilen och åkte söderut. Jag fick låna Adams jacka att ha som kudde och hade min egen jacka som täcke, så myste jag ner mig med Birger och sov hela vägen till Sundsvall.

 
Storsjödjuret Birger som bor i vår bil



Vi har hälsat på Adams pappa idag och nu sitter vi hos Adams mamma. Vi ska spela bingolotto och bli miljonärer, eller kanske vinna en resa. Men det är bara massa prat, dom kommer aldrig igång och spelar, va segt! Nu förstår jag varför vi inte spelar det här varje helg. Men ska man vinna så får man väl stå ut med allt babbel också, haha!

/Anna


Tredje filmkvällen i rad


Jag, mamma och Adam har kollat på film tre kvällar i rad nu. Men imorgon åker vi till Hudiksvall och på fredag åker vi till Gävle och firar nyår, så nu är det slut på filmtittandet.


Myspyskväll i mammas soffa


/Anna

Parasiter

Vi åkte inte till Hudik idag. Jag var så trött så jag somnade efter frukosten..
Jag har bara råkat glömma bort parasiterna i vattnet en gång under de här dagarna. Alla här i Östersund verkar ha anpassat sig riktigt bra. De köper och kokar vatten, men alla är glada och ingen gnäller. Jag tycker det är jobbigast när jag ska borsta tänderna. Hoppas det blir ordning på vattnet snart!
Jag och Adam fick en Soda Streamer i för sen födelsedagspresent av mamma, så vi dricker massa dricka varje dag nu! Tack mamma! Mums!

/Anna

Onsdag

Jag är trött och förkyld, men vi ska äta gröt och jag ska duscha sen ska vi ner på stan och kika efter en fin klänning på Gina Tricot, eftersom jag fick ett presentkort där när jag fyllde år och jag såg en i skyltfönstret i förrgår.

Vi kanske åker till Hudik idag, men vi har inte bestämt oss än, annars åker vi imorgon.

/Anna

Snabba cash igen..

Jag tycker inte man ska hålla på med droger, våld och vapen heller, men det kändes så självklart att jag inte skrev det..

/Anna

Snabba cash

Jag, mamma och kissen sitter och kollar på snabba cash. Adam har gått och lagt sig och jag är så trött att jag knappt kan hålla upp ögonen, men jag vill inte sova än..
Ska bara se klart filmen... Fast jag blir irriterad på att han låtsas vara någon annan och inte står för vem han är. Man ska vara stolt över var man kommer ifrån, för det har gjort att man är den man är och det är vem man är som är viktigt och inte vad man har eller var man kommer ifrån. De vänner som inte håller med om det är inte riktiga vänner.





/Anna

Trillevallen

Idag tog jag och Adam med Hans och David och åkte till Trillevallen. Årets första snowboardåkning! Nej, okej inte årets första, men vinterns första.. Förmodligen var det årets sista snowboardåkning.
Det var riktigt roligt, inte så mycket snö men föret var härligt och det var lagomt lite folk i backarna.
Jag har inte lagt upp några bilder på länge nu. Jag är bara lite lat, men det kommer senare..

/Anna

Julfirandet slut för den här gången..

Den här morgonen har jag börjat med att använda 3 av mina nya julklappar! En vit skön morgonrock, en massagenackkudde och min ansiktssauna. Riktigt skönt!

Julen har varit jättebra! Vi började fira redan den 23:e hemma hos Adams mamma med alla hans systrar, ena syrrans kompis och hans mormor. Vi åt julgröt, spelade bingolotto och öppnade julklappar i förskott.

Den 24:e åt vi frukost hos Adams mormor och sedan åkte vi till hans pappa, Natalie och Maggan för att fortsätta fira. Där åt vi julmat (köttbullar för mig) tittade på Kalle Anka och Karl-Bertil och öppnade ännu fler julklappar.

Den 25:e åt vi frukost hos Adams mamma, vi lyckades komma dit samtidigt som (Adams bror) Jonatan, Anneli och Theo. Efter frukosten åkte vi upp till Östersund för att fira med min mamma, brorsa, mormor, moster, kusiner och Sonja och Åke. Den här gången blev det ingen julmat, men massa julklappar! Sen spelade vi Wii till mitt i natten.

Den 26:e (igår) hämtade vi upp farmor och Daniel (brorsan) och åkte ut till pappa, Helen, Hans och David (mina småsyskon). Där blev vi bjuden på glögg och kakor, godis och julmat. Vi öppnade julklappar och spelade spel.

Nu är allt julfirande över och jag är helt slut, men även om det är jobbigt att åka runt till alla så är det också roligt! Egentligen har jag och Adam tur som har så många som vi vill träffa och som vill träffa oss när det är jul.

/Anna


Jul

Jag har slagit in massa paket ikväll! Men det känns som om jag har missat något.. Vi får väl se vem som blir utan, haha!
Imorgon åker vi till Iggesund och firar jul, på julafton åker vi vidare till Gnarp, på juldagen blir det Östersund och annandagen Lockne. 4 dagars julfirande börjar imorgon!

/Anna

Ojojoj!

Ibland händer det saker som gör att man tänker till. Man får en chock och blir rädd, men efteråt så tänker man lite annorlunda och är så glad för att man lever!

/Anna

SMILE :D









Kan man något annat än älska katter?





Världens lyckligaste 29-åring!

Min födelsedag kunde inte blivit bättre! Eller jo, det kunde den.. Mina föräldrar, mormor och syskon kunde varit här! Jag saknar dom! Men i övrigt har den varit en av de bästa födelsedagar i mitt liv! Jag vaknade bredvid min älskling, sen fick jag flera presenter av honom! En ny berlock till mitt armband. Det är ett armband som jag fick i julklapp av min brorsa för massa år sedan. Då fick jag en berlock av honom och en av mormor och nu har jag även en från Adam! Armbandet betyder både tur och kärlek för mig! Jag fick också en jättefin mössa (som matchar mina skor) och en skiva som jag önskade mig. Det har varit folk här hela dagen, och jag har fått blommor och presentkort på olika ställen! alla har verkligen prickat in saker som jag verkligen vill ha och som passar mig perfekt! Så gulliga är allihop! Min kompis Kicki har varit här och jag hade inte träffat henne på jättelänge, så det var jättekul! Hon har tagit över mitt gamla jobb nu och jag kan inte tänka mig någon bättre för det jobbet! Jonatan, Anneli och Theo kom också hit och åt tårta och det är alltid lika kul att träffa dom! Theo bara växer och blir roligare och roligare! Sen kom Ella och Jimmy och precis när jag höll på att hungra ihjäl kom Cecilia och Alex med pizza! När vi hade ätit upp kom fick jag ett kuvert av Cissi och i det låg den största chocken jag har fått i hela mitt liv. Först förstod jag inte vad det var, det var massa papper med info om olika datorer, sen sa hon att jag fick välja vilken jag ville ha. Min present från henne och hela hennes familj (mina reserv föräldrar) var en laptop! Det är helt sjukt! Troligtvis den dyrast present jag har fått i hela mitt liv! Det känns som om jag har vunnit på lotto och jag kan fortfarande inte förstå att dom vill köpa en sån till mig! Helt otroligt! Jag har fått jättemånga gratulationer, både via telefon, sms, och på facebook! Jag har haft en helt underbar dag, och en jättetrevlig kväll! Tack alla för att ni finns!
 


Puss & Kram

/Anna


Gonatt!



                              

Hemma!

Nu är jag hemma igen!
Vi är fyra tjejer som har bott tillsammans i veckan och vi har nästan inte gjort något annat än att plugga. Det har funkat bra och vi har varit jätteduktiga! Vi har haft tre seminarier på skolan. På det första slapp jag undan att prata, men jag var tvungen att följa med gruppen fram när vi redovisade. Hjärtat började bulta jättehårt och jag började skaka när jag ställde mig längst fram i klassrummet och såg ut över resten av klassen, ca 65 personer. Dagen efter var det min och Leilas tur att prata mest, hon var lika nervös som jag. Vi var sist fram och konstigt nog så släppte nervositeten ganska mycket. När vi stod där framme i klassrummet tänkte jag bara att det här kan jag, om och om igen några gånger och då försvann nervositeten nästan helt! Så idag när vi skulle gå fram var jag inte ett dugg nervös. Den dagen trodde jag aldrig skulle komma!

Dumma tåg!

Jag skulle åka tåg hem idag och eftersom jag verkligen längtade hem så var jag på tågstationen i god tid innan tåget skulle gå. Rättare sagt en timme innan, men jag hade sällskap av Elin och Leila. Leilas tåg kom först så jag vinkade hejdå, efter ett tag kom en kompis till Elin och dom åkte hem till Hudik. Då var det bara en kvart kvar tills mitt tåg skulle gå så jag gick ut på perrongen för att vänta. Men mitt tåg kom aldrig så jag och några andra stod kvar och var förvirrade. Efter att ha stått och frusit i 45 minuter gick jag in. Det visade sig att tåget hade gått från ett annat spår. Det hade blivit ändrat i sista minuten, men vi resenärer fick inget besked om det. Jag och många andra fick nya biljetter till nästa tåg, så en timme efter att första tåget skulle gå stod jag åter på samma perrong och väntade. Plötsligt ser jag att stockholmståget byts ut på tavlan, så jag gick iväg och kollade på info-tavlan om vilket spår tåget skulle gå ifrån. De hade ändrat igen, även denna gång bara 5 minuter innan avgång och utan att de ropade ut informationen. Men snäll som jag är så meddelade jag detta vidare till några andra som jag visste stod och väntade på tåget. Jag var trött, frusen, arg och less, men det kändes skönt när tåget äntligen kom och jag fick kliva på och sätta mig..

Lycklig!

När jag kom hem mötte Adam mig vid tåget, jag blev så glad bara av att se honom! Vi gick hem och jag hann bara innanför dörren innan jag fick jättefina blommor av honom!
Tack Älskling!


/Anna

Nu åker jag till Gävle

Nu har jag packat färdigt och ätit middag. Snart går tåget till Gävle. Vi är tre tjejer som ska sova över hos Jenny, så det kommer bli en riktig tjejvecka. Jag tror det kommer bli roligt, men jobbigt med allt pluggande.
Imorgon ska vi fira lucia och det blir mysigt!

/Anna

gääsp

Jag har sovit som en stock inatt! Så skönt, men nu känner jag mig helt död. Orkar knappt rör mig, så jag ska nog förflytta mig till soffan. Och förutom att jag måste tvätta och packa kommer jag nog spendera min söndag på soffan, tror jag..

/Anna

Så trött, så trött!

Jag har sovit dåligt fyra nätter i rad och nu är jag så trött, men jag vill inte sova.
När jag vill sova så kan jag inte sova och när jag inte vill sova är jag så trött att jag inte orkar göra något. Men jag undrar om jag kommer lyckas sova bra inatt i alla fall...

/Anna


Snart klar!

Jag har köpt nästan alla julklappar! Bara 3 kvar!

/Anna

stress, stress, stress!

Jag är strssad som tusan över skolan just nu. Imorgon kväll åker jag till Gävle och kommer stanna där hela nästa vecka. På måndag ska vår grupp lämna in 4 grupparbeten, sen ska vi läsa någon annans fyra grupparben som vi ska opponera på. Vi kommer ha fyra seminarier på raken och på kvällarna blir vi tvungen att skriva om våra arbeten. Det blir plugg 24 timmar om dygnet nästa vecka och fyra redovisningar inför 70 personer. Jag gruvar mig... 
På sista tiden har vi haft väldigt många konflikter i min grupp på 7 tjejer. Men nu känner jag att jag har rett ut allt som jag har varit inblandad i och det känns skönt! Det tar bort en stor klump i magen och allt känns lättare.

Nu ska jag iväg och köpa julklappar!


Min tröttis!


Gääääsp!!!!!!


Zzzzzzzzz

Min Onsdag i Hudik!

I Onsdags åkte jag till Hudik och på kvällen blev jag riktigt bortskämd! Jag fyller år snart och eftersom jag inte kommer till Hudik någon mer gång före jul så blev jag firad redan den åttonde. Jag fick tårta och fina presenter!
Av Amanda fick jag jättegosiga tofflor! Dom kommer bli välanvända kan i vinter kan jag lova! Av Adams mamma, Kenneth, Elina och Nattis fick jag en jättefin, mysig kofta! Den glittrar lite och passar ihop med massa kläder!
Tack så mycket igen! Jag blev superglad!

 Mina fina tofflor!

 
Min nya kofta!


Ibland

Ibland blir allt bara fel, vad man än gör och vad man än säger.
När man försöker rätta till det blir det bara värre...
Och ändå så ville man bara väl...







Imorgon åker jag till Hudik igen, på torsdag till gävle och på fredag kommer jag hem!



/Anna

Bye bye sats!

Jag har sagt upp mitt sats-kort. När jag gick därifrån kändes det riktigt vemodigt. Men jag får träna hemma istället. Jag ska spara pengar varje månad och när jag har råd ska jag köpa ett löpband så jag kan springa hemma.

/Anna

Koalabjörnar

När jag var liten fick jag en koalabjörn av min moster, självklart var det ett gosedjur. Hon hade varit ute och rest och köpt koalan till mig när hon var i australien (tror jag). Hur som helst så följde det med en lapp där det stod att koalan älskade att kramas och att jag skulle krama den mycket! Jag älskade min nalle och har sedan dess drömt om att en dag få träffa en riktig, livs levande koala. För kan man annat än älska dom?





/Anna

Jobbig dag

Man har bra dagar och man har dåliga dagar. Min dag har varit jobbig. Jag har beslutsångest över hur jag vill lösa vissa problem nästa vecka. Men jag hinner fundera imorgon också, så det kommer bli bra.
På nyår ska vi på knytkalas och idag fick jag veta att vi ska fixa varmrätten, ovanpå alla saker som jag redan grubblar över kändes det som ett tungt besked. Inte för att jag är lat och inte vill hjälpa till utan för att jag har lite köksfobi. Jag har inga problem med att baka eller så. Men jag är rädd för att laga mat till andra eller med andra runtomkring mig. Egentligen är det löjligt för det värsta som kan hända är att det blir äckligt. Men det spelar ingen roll, för när man känner något så känns det allvarligt även om det är en skitgrej. Jag undviker alltid att bjuda över folk på middag och om vi ska bjuda på middag gör jag oftast tacos för det är svårt att misslyckas med. Jag vet att jag måste bjuda på middagar för att komma över min rädsla, men jag skulle vilja skjuta upp det ett tag till och börja smått med bara ett par gäster istället för 20. Tur för mig att jag har min älskling som hjälper mig på nyår, jag får bara ta några djupa andetag och inte tänka så mycket så kommer det gå bra.

Det är konstigt vad man kan vara rädd för konstiga småsaker, men oftast grundar det sig i något från tidigare. Det är inte så många som visste det här om mig, men nu kan ni som inte visste det sluta fundera över varför ni bara blir hitbjuden på fika och aldrig middag, haha!

Ikväll ska jag försöka koppla bort alla jobbiga tankar som jag funderar på och titta på någon rolig film. Jag vill skratta massor!

                                             
                                            

/Anna

Så fin låt!



When I see your face, there's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing just the way you are.
And when you smile, the whole world stops
and stares for a while.
'Cause, girl, you're amazing just the way you are.

Vilken tjej vill inte höra det?

/Anna



Bilder från veckan!

Jag i Jons lägenhet i Söderhamn. Den var jättefin, jag älskade taket och fönstret i hans vardagsrum. Tyvärr tog jag inget kort på det. Men det var ett högt snetak från båda håll, så det blev såhär Λ och stora fönster. 



Hundvalparna

Den här rackarn kissade på min hand. Busvovve!


Den vita är min favorit, den kommer bli långhårig. Henne vill jag ha!


Här är mamman till valparna


Fredagkväll

Redo för fest!

Fredag imorgon!

Imorgon är det äntligen fredag! Jag måste plugga mycket i helgen, men jag kommer i alla fall få sitta hemma och läsa! Efter skolan imorgon kommer min älskling till Gävle och vi ska på födelsedagsfest! Kissen kommer få vara ensam så på lördag åker vi hem tidigt så jag kan pussa och krama på henne!
Det är 25-års fest i Hudik på lördag, det skulle vara kul att gå men jag känner att jag måste hem nu!
/Anna

Parasiter

Det är parasiter i vattnet i Östersund, vilket gör att väldigt många är sjuk och har ont i magen. Stackars alla er! Något som är bra med parasiterna i vattnet är att jag varje dag får se bilder från Östersund på tv:n och det värmer i hjärtat!


Krya på er alla sjuklingar!

Kram

/Anna

Jag vill ha en vovve!

Jag sover borta mest hela tiden nu. Igår sov jag hos en klasskompis som bor utanför Gävle. Hon hade tre små chiuaua-hundar. Jättesöta! En av dom hade fått små valpar och jag blev kär! Jag ska visa bilder på valparna när jag kommer hem.
Nu sitter jag i en lägenhet i Söderhamn. Jag är jättetrött så jag kommer nog somna tidigt ikväll... Hoppas jag!
/Anna

RSS 2.0