Drömmar!

Man får alltid drömma och önska vad man vill!

         

/Anna


5 Saker

5 saker som jag aldrig har gjort men vill göra innan jag dör (inte rangordnat)

*Flyga luftballong
*Hoppa fallskärm
*Rida på en elefant/kamel
*Gå på kolmården
*Gifta mig



5 ställen som jag vill åka till (också utan ordning)

*Afrika
*Nya zeeland
*Thailand
*Usa
*Egypten


5 saker som jag vill ha

*En villa
*En stuga i Gräftåvallen
*En ny skoter
*Ett löpband
*Nya snowboardskor


Självklart finns det massa andra saker som jag vill göra, åka till och ha men dom fick inte vara med här.

/Anna


Bild på mig

Det är många av mina kompisar som inte vill att man ska lägga ut kort på dom. Därför gör jag inte det. Men här är i alla fall en bild på mig från i fredags.



/Anna


Min helg!

Igår morse vaknade jag tvärförkyld, men det var väl väntat eftersom Adam har haft ont i halsen hela veckan. Hur som helst så har jag varit jättetrött och orkeslös hela helgen.
Men det stoppar ju inte att man gör roliga saker, igår kväll var vi på 30-års firande. Det hela började jättebra med att jag ramlade i trappen påväg ner i lokalen så min strumbyxor gick sönder och jag började blöda. Ganska klantigt! Som tur var så var festen bara ett kvarter hemifrån så vi gick hem och plåstrade om mig och bytte strumpbyxor och sen tillbaka igen. Det var massa folk där och firade Cecilia. Hennes pappa hade gjort ett bildspel på henne som gick runt på en stor vit duk. Men det var ganska lugnt firande och vi var hemma vid midnatt.

Idag har vi varit och bowlat med Jonatan, Anneli, Theo, Elina och Magnus. Theo (2 år) var nog i minsta laget men han verkade tycka det var ganska kul i alla fall! Och det var roligt att kolla på honom! Jag lyckades göra 2 strike!
Efteråt åkte vi hem till Anneli och Jonatan och spelade lite tv-spel. Och nu har jag kommit hem, ätit mat och sitter här i soffan..

Nu ska jag vila för imorgon ska jag vara frisk!

/Anna

Hoppas på godkänt!

Pust, jag är äntligen klar med tentan!
Högskolan hade massa problem med att lägga upp den på Internet, så det dröjde ugefär en halvtimme innan alla fick den.
Nu är det bara att hålla tummarna för att det gick bra!


/Anna

Nu gäller det!

Nu är det dags!
Om 10 minuter börjar tentan och jag är helt sjukt nervös!
Jag drömde att jag gjorde den i ett klassrum och kunde inte läsa frågorna för det var så mycket annat som hände runtomkring. När jag väl satte igång var det bara en kvart kvar. Men läraren var snäll så jag fick fortsätta fast tiden var ute. Men han tog bort papperet där frågorna var ibland och mitt svarspapper försvann och det var kaos.
Idag känns det jobbigast att man kommer få en fråga i taget och måste svara på den, när svaret är skrivet kan man inte gå tillbaka och ändra. Jag brukar alltid hoppa över frågor som jag känner mig osäker på och svara på dom sist. Men det kan man alltså inte göra nu. Hoppas jag inte får något hjärnsläpp.

Lycka Till Anna och alla andra som skriver

/Anna

Nyss kommit hem

Vi har nyss kommit hem från Cecilia och nu sitter jag och kollar på Big Brother. Underhållning på hög nivå, haha!
Brukar ni kolla på det? Egentligen vet jag inte varför jag kollar för så himla bra är det inte. Massa människor som vill synas inslängda i ett hus. Men börjar man kolla så är man fast. Något som stör mig i år är att det är så många skåningar. Inte för att det är något fel på skåningar, men jag har så svårt att höra vad dom säger och när jag säger va till tv:n så skiter den i det. Men jag vänjer mig nog.. Haha!
 



/Anna






Hemtenta

Jag har hemtenta imorgon och jag är nervös!
Hemtenta, det betyder att man kan använda böcker och anteckningar hur mycket man vill, borde ju vara lätt som en plätt! Men nej, tentan är utformad så att man inte ska hinna sitta och slå upp svaret på varje fråga.
Varför blir jag så nervös?
Antingen går det bra eller får jag göra om den, värre än så är det ju inte. Men det känns som världens undergång om jag skulle misslyckas. Jag tror jag har för höga krav på mig själv ibland.
Nu måste jag gå och plugga.

/Anna

Grattis Cissi!

Idag fyller världens bästa Cecilia 30 år!
Så ikväll ska vi ut och äta med henne, hennes man Alex och hennes föräldrar och på lördag blir det fest!
Jag lärde känna Cecilia när jag var 13 år, vi hade helt olika personligheter och intressen (,det har vi nog än idag). Men vi blev jättebra kompisar och har funnits där för varandra ända sedan dess!

/Anna

Idag insåg jag....

Idag insåg jag att det snart har gått ett år sedan jag var hos en hårfrisörska sist. Fast självklart har jag klippt mig, massa gånger! Ja, jag har klippt mig, haha! Och Adam och mamma. Men mest jag och Adam. Mitt hår är ganska sönderfärgat och som det är nu så klipper jag mig faktiskt jätteofta, fast bara lite varje gång. För jag vill ju ha lååångt hår. Fast jag vill såklart ha långt fint hår, inte långt risigt hår.

Jag har varit sötsugen idag med men lyckats hålla mig. Duktig Anna! Men jag har ätit väldigt mycket hårdbrödmackor den här veckan. Hjälp, jag börjar bli som min brorsa! Skrämmande! Jag vet inte om han äter så mycket hårdbröd längre, men när vi var små älskade han hårdbröd lika mycket som jag älskade bullar.
Säger du hårdbröd eller knäckebröd förresten?

Min brorsa ringde förresten idag, han ska till fjällen i helgen (som nästan varje helg) och åka snowboard. Jag önskar att jag kunde följa med. Jag är verkligen less på att bo här nere och längtar väldigt mycket hem till Jämtland. Det känns som om tiden bara går och jag missar hela livet för att jag är här. Självklart är det inte så för även om jag inte är med när alla gör roliga saker där uppe så gör jag andra saker här nere.
Men jag saknar min familj jättemycket!
Och självklart saknar jag också mina vänner som bor där.

/Anna

Vill ha godis!

Jag är ensam hemma ikväll och galet godissugen.
Det är helt sjukt att man kan vara så sugen på något.
Jag har ätit så mycket skräp sista tiden att min mage har blivit arg på mig,
så nu ska jag försöka att inte äta godis, chips eller andra gosaker.
Men det är inte lätt, ska ni veta!
Det går knappt att tänka på något annat...

/Anna

Minnen

När man tänker tillbaka på olika saker man har gjort här i livet finns det vissa saker som det egentligen inte var något särskilt med, något vardagligt som man lika gärna kunde ha glömt bort.
Men det gör man inte för det var ändå speciellt..

Exempel på såna minnen för mig är:

när jag var liten och åt pizza i bilen tillsammans tillsammans med pappa samtidigt som vi väntade på färgan som gick över sjön när vi skulle åka till stugan.

när jag var hemma hos mormor efter skolan och vi spelade kort.

när mamma skjutsade mig till jobbet och vi lyssnade på rix fm eller när vi rev bort heltäckningsmattan på övervåningen i hennes lägenhet.

när jag och Adam grillade korv en vinterkväll och när vi åkte skridskor på sjön.

Jag har massa fler såna här minnen som jag blir glad av och alldeles varm i kroppen när jag tänker på.
Minnen som betyder mycket fast man egentligen inte gjorde något speciellt, det var en vanlig dag!

/Anna


Hej!

Sorry att jag inte har skrivit något i helgen, men jag har inte änns haft datan igång varken i lördags eller söndags.
Men nu är jag tillbaks!

Det har varit en helg med massa bäbisar!
 
I lördags kom Marina, Anders och Madicken till oss. Vi åt middag (som killarna lagade), spelade tv-spel och kollade på melodifestivalen. Jag tyckte nog att det var lite bättre låtar den här gången än förra i alla fall. Madicken är lite över ett halvår nu (och jättesöt), det är inte klokt vad fort dom växer när dom är sådär små...

Igår åkte vi och hälsade på Katja och Johan som har fått en liten Kian, han är ungefär en månad gammal. Han var vaken mest hela tiden när vi var där så det var kul! Jag tycker det är lite läskigt att hålla i bäbisar när dom är sådär små eftersom dom inte är så stabil i nacken. Men han var väldigt stark i nacken fast han var så liten..

Jag fick låna de 3 sista säsongerna av lost av Katja, så nu blir det lost-maraton när jag trampar på min crosstrainer. Perfekt eftersom jag hade kollat klart på min dvd-box med oc.

/Anna


Att leva eller se på när andra lever?

När jag var tonåring var jag ganska rastlös av mig. Jag ville att det skulle hända saker hela tiden. Jag hade en kompis som följde vissa serier på tv:n och jag tror jag var 13 när jag försökte övertyga henne om att följa med mig ut på äventyr istället för att titta på tv. Jag sa till henne att det är väl bättre att leva sitt eget liv än att titta på när andra lever sina på tv:n. Jag tror hon faktiskt följde med mig ut den kvällen. Egentligen gjorde vi inget speciellt när vi var ute, vi gick mest runt. Vi var och badade ganska ofta också och efteråt var vi massa ungdomar som samlades utanför badet i timmar innan vi var tvungen att gå hem. Men vi hade alltid roligt och jag levde istället för att kolla på när andra lever.
Nu känns det som om jag aldrig gör något, väldigt sällan i alla fall. Jag kollar på tv så gott som varje dag, följer olika bloggar och läser om vad folk gör på facebook. Jag undrar om jag egentligen inte skulle må bättre av att bara stänga av allt. Sluta kolla så mycket på tv och strunta i vad alla andra människor gör. Men jag har nog blivit alldeles för lat och fantasilös för det enda jag kommer på att göra är typ att städa och hur kul är det?
Men om man skulle bara stänga av tv:n en dag så skulle man säkert komma på massa roliga saker att göra efter ett tag, man skulle helt klart bli bättre på att umgås med varandra utan tv och data, eller vad tror ni?

/Anna

Landskampen

Jag har just kollat på landskampen, det är ju grymt kul ju!
Jag sitter och ropar till dom på tv:n och blir riktigt nervös.. Fast gammal idrottare som jag är så vet jag att det ofta är mer nervöst att titta på än att tävla. Hur som helst så var det skitkul att se Magdalena Forsberg köra skidskytte igen och Sverige vann! Vi leder nu med 3-1 mot Norge!
Jippie!


(Gammal bild på Magdalena tagen från google)

/Anna

Jag tror....

Jag har funderat lite och jag tror att människor som bor i småstäder är gladare än de som bor i storstäder. Eller storstäder vet jag inte, men om jämför med Stockholm. Nu blir säkert många arg på mig, haha!
Men när man är i Stockholm så är det väldigt få som ler, de flesta ler bara mot folk som de känner. Medan i småstäder så ler kassörskan och kanske t.o.m småpratar lite, om man möter någon när man är ute och går så ler den. Och när alla ler så ler man tillbaka och man blir ju glad av att le! Dessutom är folk inte lika stressad i småstäder och jag vet inte hur ni fungerar, men jag är inte glad när jag stressar.
Därför tror jag att de som bor i småstäder är gladare än de som bor i Stockholm. Tänk nu på att jag säger gladare och inte lyckligare, för det är en stor skillnad!

Är du fortfarande inte övertygad så kan jag ge ett till exempel. I Stockholm finns det mesta vilket gör att de som bor där blir lite bortskämda. De är vana vid att allt finns tillgängligt och tar det för givet. I småstäder kan man bli överlycklig för att det öppnar en Ica Maxi eller om något annat kommer till stan. Jag tror att om man inte har tillgång till det mesta dygnet runt så uppskattar man det mer. Samtidigt så tror jag att många som bor i Stockholm har mycket högre krav på sig själv, de ska hinna med och klara av så mycket mer än de som bor i småstäder.

Sen finns det såklart undantag. Jag vet att det finns väldigt glada människor i Stockholm och sura människor i småstäder. Men om man generaliserar så tror alla fall jag att det är såhär...

/Anna

Trött!

Jag är jättetrött idag, fast jag förstår inte varför. Jag har sovit bra och varken för få timmar eller för länge. Sen har jag varit en sväng i Uppsala. Men jag har inte gjort något speciellt som man blir trött av.
Ibland är man väl bara trött antar jag..



                                       


/Anna

Jag läser!

Det är mysigt med sällskap men hon gör det lite svårare att läsa, sötnosen!



/Anna

Psykologi

Det var meningen att jag skulle plugga hela dagen idag, men jag har inte pluggat någonting..
Fast dagen är ju inte slut än, så det finns fortfarande hopp, haha!
Jag har i alla fall tränat och duschat och nu sitter jag här med en jättestor psykologibok som jag har hemtenta på nästa fredag.
Den är jätteintressant så jag vet inte varför det tar emot så mycket att sätta igång och läsa. Kanske för att boken är så stor och tjock (ca 700 sidor).


(Ja, jag har snott en av Adams tröjor igen)

/Anna

Karma!

Tror ni på Karma?
Det gör jag, inte så att man får poäng för allt bra man gör och det gör att man får det bättre i nästa liv. Men jag tror på att "What goes around, comes around". Om man behandlar andra människor bra och alltid försöker göra det som är "rätt" så kommer det tillbaka på något vis. Det är inte alltid den man är snäll emot är snäll tillbaka men det kan komma ifrån någon helt annan. Då kanske du tänker att: men vaddå den hade ju varit snäll mot dig i alla fall. Och ja det kanske den hade, men det vet man inte. För om jag är snäll mot någon kanske den i sin tur är snäll med någon annan och så går kedjan vidare.
Precis som ett leende kan sprida sig. Att le mot någon är så enkelt men kan göra så mycket.

/Anna

Lycka!

Ibland när man tänker efter så inser man hur bra man har det!

    

Jag är så lycklig för jag har världens bästa kille! 
            Som jag får träffa varje dag!



/Anna

Lite skryt!

Vet ni!
Jag fick ett B på tentan som jag gjorde för ungefär en månad sen. (Betygskala A-F där A är högst och F är underkänt.) Ingen i klassen fick A och vi var bara 3 st som fick B av ca 70 st i klassen. 
Allt pluggande lönade sig verkligen! Jag har aldrig förut fått bäst resultat i klassen på något (vad jag kan minnas) så det känns ganska kul faktiskt och jag är ganska stolt! Så jag måste skryta lite...

/Anna

Träffade en gullebäbis idag!

Idag har jag varit på skolan i Uppsala. Vi var bara 3 st som var där, ganska skönt! En av tjejerna hade med sig en liten bäbis som bara var 1 vecka gammal, förstå vad liten. Och jättesöt! Fast han var ganska stor egentligen för han vägde 5 kg när han föddes.

Nu är det sommar i sverige på tv:n och dom är på kolmården. Dit vill jag också åka! Det har jag drömt om sedan jag var liten och satt och kollade i fotoalbum på bilder när min brorsa var där innan jag föddes. Vi var några som tänkte åka dit i somras, men våra ledigheter passade inte ihop. Men nästa sommar kanske!

/Anna

Världens bästa kväll igår!

Hoppas ni hade en bra dag igår! Jag kunde inte ha haft en bättre kväll!
Min älskling kom hem med blommor till mig och en present! Han hade också köpt mat, vin och skumpa!
Så vi lagade mat tillsammans och det blev jättegott. Sen spelade vi Yatzy och tittade på tv och bara umgicks! Jättemysigt var det!


Dom här örhängena fick jag. Fina va!


Men nu är det tisdag och snart ska jag åka till Uppsala..

/Anna

Älskar den här dagen!

Jag har alltid älskat alla hjärtans dag! När jag var singel brukade jag fira den med mina kära kompisar och hoppas på att en hemlig beundrare skulle höra av sig. Det hände nog aldrig..Haha!
Hur som helst så är det kärlekens dag och alla har väl någon som dom älskar? Vare sig det är en vän, en mamma eller en pojkvän? Det kan ju vara vem som helst!
För mig är det viktigaste på alla hjärtans dag att man visar sin kärlek och spenderar tid med den man älskar och ifall man är ifrån varandra så tänker på varandra!
Enligt mig så är sin tid det finaste man kan ge! (Och det är helt gratis)


Puss!

/Anna


Glad alla hjärtansdag!



/Anna

Mätt!

Tänk om jag kunde lära mig att bara äta lagomt mycket. Fy vad mätt jag är nu, mår illa! Men pajen var god!
Och jag blev en söt tjockis-Anna!

/Anna

Typiskt!

Vilken besvikelse, filmen är på franska. Jag vet inte varför men jag gillar inte franska...
Aja, jag ska titta på den ändån..



/Anna

Långpromenad och äppelpaj

Det blev en långpromenad istället för lek i snön. Vi gick över 11 000 steg och det vet jag för Adam hade på sig en stegräknare!
Eftersom jag är så less på allt tjat om att man ska vara nyttig, banta, gå ner i vikt och vara smal så sket jag i det och gjorde äppelpaj när vi kom hem. Självklart efter middagen som faktiskt var ganska nyttig med massa broccoli, haha!
Nu ska jag titta på film, Livet runt 35 heter den. Hoppas den är lika bra som det står på dvd-fodralet att den ska vara.


Puss

/Anna

850 000:- till mig, någon?

Det finns en stuga som jag har tittat på förut. Jag vill ha den!
Den kostar bara 850 000kr, så om någon vill vara med och sponsra mig så säg bara till! Ni får hälsa på så ofta ni vill, haha!

Kram

/Anna

Trött och rastlös!

Det är inte strålande sol idag, men det är alldeles vitt ute med all snö och det är härligt!
Jag är trött idag, men samtidigt rastlös. Jag vill gå ut och leka, åka pulka eller göra en snökoja eller leka herran på täppan eller något. Kanske bygga ett hopp och åka snowboard i det. Eller en sån där bräda man står på utan att sitta fast med fötterna och så håller man i sig i ett snöre. Jag kommer inte på vad den heter just nu. Jag önskar att jag var barn igen för när man är vuxen kollar folk så konstigt om man går ut helt själv och leker, haha!
Jag ska försöka dra med Adam ut och hitta på något, jag vet bara inte vad vi ska göra. Jag längtar till fjällen så jag håller på och döööö så jag kanske ska gå in på hemnet och drömma om att köpa en stuga innan jag går ut. En vacker dag kommer jag att ha en stuga i fjällen och åka dit när jag vill, förmodligen väldigt ofta! Då ska jag köpa en ny skoter också!
En dag kommer min dröm bli sann!

/Anna

Fullt i backen!

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt, men det blev bra ändån..
Solen sken när jag vaknade imorse, så jag och älsklingen bestämde oss för att åka till flottsbrobacken. Men när vi kom fram fick vi veta att det var fullt på parkeringen, så jag antar att det var fullt i backen också. Kan det vara fullt i en slalombacke? Vi kände oss ganska besvikna när vi åkte därifrån. Det var en hel kö av bilar som åkte dit och vände, alla var säkert lika besviken.
En bit bort ifrån oss ligger en annan liten backe, så vi åkte dit istället. Den är ungefär lika stor som en pulkbacke, eller en barnbacke och det var lika lång kö till liften som det brukar vara uppe i fjällen så jag tyckte inte det var värt att betala liftkort och åka där. Inte idag i alla fall. Istället gick vi längst upp i backen kikade runt lite och sen satte vi oss på rumpan och åkte ner! Efter det gick vi bort till isen och kikade, det var verkligen jättehärligt väder idag och jag tror det ska bli lika fint imorgon!

Vi har också hunnit med att storstäda här hemma idag, jag hatar att städa men det är skönt när allt damm är borta och allt känns så rent och fräscht! Och det är härligt att gå och lägga sig i nytvättade sängkläder, det ska jag göra snart!

Vi kollade förresten på melodifestivalen, men jag gillade inte en enda låt. Det brukar alltid finnas någon som jag hejar på och vill att den ska gå vidare, men inte den här gången. Jag såg inte änns klart hur det gick. Hoppas att det är bättre låtar i dom andra delfinalerna.

/Anna

Adam 4-ever!

                 

/Anna

Först kalas, sen chips och Cola

Efter en väldigt lång dag på skolan, framför skype så blev jag bjuden på middag och tårta hemma hos Adams mormor. Hon fyllde år så nästan hela hans familj var där och det var jättetrevligt! Tyvärr hann jag inte stanna så länge innan jag skulle med tåget tillbaka till Stockholm.
Men det var kul att komma hem och få träffa min älskling igen, och kissen. Även om jag bara har varit borta ett dygn så har jag saknat dom!


Sånt här gott hade min älskling fixat! Dags för fredagsmys!
(Shakira gillar också chipsen)


Jag måste visa en bild på den härliga godisskålen som jag och Anneli fixade förra helgen när vi var hos dom och kollade på film! Riktigt gott! Det gjorde vi bra..

Skolan!


Sitter framför skype och lyssnar...
Hjälp vad jag är trött..


/Anna

Väderkaos!

Vi skulle ha gruppträff här i Hudik idag, men det var så dåligt väder att tjejerna från Gävle och Uppsala inte kunde ta sig hit. Det blev bara jag och Jennifer, så vi har suttit här och försökt kommunicera via skype medan dom i Gävle skriver. (Elin och Leila har suttit på skype hemma.)
Nu har Jennifer lämnat mig ensam här för att med bil försöka ta sig till Gävle. Men Elin kommer strax och håller mig sällskap så det blir jättebra!

/Anna

Jennifer har sminkat mig idag..




Vår i sthlm - Vinter i hudik

Den här dagen började skit! Jag var på jättedåligt humör när jag vaknade, både ledsen och arg. Men eftersom jag har världens bästa pojkvän så vände det snabbt och blev trots allt en bra dag!
När jag klev på tåget i Stockholm var det bar mark och ganska varmt men när jag klev av i Hudik var det massa snö och vinter och kallt!
Efter skolan gick jag till Hollywood där Elina jobbar, jag var hos henne i 2 timmar och tiden bara rusade iväg. (Tiden går fort när man har roligt!)
Nu sitter jag så bra hemma hos Adams mamma. Det är riktigt trivsamt här, man blir alldeles lugn och det är skönt!

/Anna

Myyys!


Mys med gullvovven Francis!

/Anna

Min dag...

Jag har typ inte gjort någonting idag...
Jag har inte läst något mer fast jag har 200 sidor kvar att läsa före fredag, men jag har skrivit lite på en skoluppgift.
Och jag har tränat lite...
Och jag har köpt en dataväska till min laptop...
Men det är nog allt...
Jag är jättesugen på något gott, men vi har inget hemma..
Tänk vad gott med paj och vaniljsås, eller godis...
Imorgon åker jag till Hudik och sover över där till på fredag, så jag måste packa iordning lite grejer..
Det kan jag göra sen..


/Anna

Don´t bother



I´m really a cat, you see
and it´s not my last life at all

/Anna


Pluggisen Anna - som vanligt, nu för tiden!

Jag har börjat läsa en bok om kbt-behandling nu, det är jätteintressant så jag har suttit och läst mest hela dagen. Fast jag har tagit 2 träningspauser. Först en paus för att kolla på oc och trampa på min crosstrainer och sedan en paus för att spela mitt zumba-spel. Det är jättekul, jag står och skuttar runt som en galning i 45 minuter och tänker bara på att gubben på tv:n ska vara grön. Så det blir inte änns jobbigt, haha!Det kan jag lätt spela varje dag! Efter det fikade jag och älsklingen varsin semla, mums! Andra fuskningen i år, men har man börjat fuska så kan man väl lika gärna fortsätta!



En bra sak med att bara vara hemma och plugga är att jag kan gå runt osminkad nästan varje dag. Jag älskar att sminka mig, men huden mår mycket bättre utan smink. Jag tvättar heller inte håret varje dag, vilket jag gjorde när jag jobbade. Att plattånga, locka och föna håret sliter ju väldigt mycket på det, så jag brukar bara göra det när jag vill vara extra fin. Men även att tvätta det ofta sliter mycket på håret, Jag tycker verkligen inte om att gå runt med otvättat hår, men försöker stå ut så länge som möjligt när jag bara är hemma. Jag får tänka framåt och då innebär det att jag kommer bli jättefin med bra hy och friskt hår!

/Anna


Hihi!

Jag gick nerför gatan när jag tilltalades av en mycket smutsig hemlös kvinna som bad mig om lite pengar till mat. 

Jag fick fram min plånbok och tog fram en hundralapp och frågade:
Om jag ger dig dessa pengar kommer du då köpa vin för dem istället för mat?  
Nej, jag var tvungen att sluta att dricka alkohol för flera år sedan svarade den hemlösa kvinnan mig.

Kommer du att shoppa istället för att köpa mat frågade jag då. 

Nej, jag slösar ingen tid på att shoppa svarade hon. Jag lägger all min tid på att försöka överleva!

Kommer du att lägga pengarna på en skönhetssalong istället för på mat frågade jag. 

Är du TOKIG!!! svarade den hemlösa kvinnan. Jag har inte fixat håret på 20 år!!

Okay, svarade jag. Jag kommer inte att ge dig dessa pengar. Istället så ska du följa med mig och min man på middag ikväll. 

Den hemlösa kvinnan var chockad. Tror du inte att din man blir vansinnig om du gör det? Jag vet att jag är smutsig och jag stinker förmodligen rätt mycket. 

Jag svarade; det är okay. Det är viktigt för honom att se vad som händer med en kvinna som har slutat shoppa, slutat fixa håret och slutat med vin!!! 


                      

Sodastreamer

Jag älskar våran sodastreamer! Jag dricker bubbelvatten varje dag!

Tack Mamma!

/Anna

Sorgligt!

Jag sitter och tittar på en film som heter Hachiko, den är så sorglig. Den handlar om en hund som varje dag möter sin Husse vid tåget när han slutar jobbet. En dag kommer han inte hem, men vovven fortsätter vänta där varje dag, år efter år..


Shakira hade en kompis förut som hette Maja, hon var en väldigt speciell och älskad katt! När jag först åkte till Sthlm lämnade jag kvar katterna på Frösön. Jag visste att dom hade det bra där! Men en dag när jag kom hem till Frösön var bara Shakira hemma och väntade på mig. Maja hade gått ut kvällen innan och inte kommit hem. Jag var hemma i Östersund en vecka och spenderade hela veckan letandes efter Maja. Jag satte upp lappar och gick runt och ropade, men hon fanns ingenstans. Sista kvällen jag var hemma ringde telefonen och jag fick veta att man hade hittat en katt nere vid stora vägen. Jag gick dit och där låg hon, min fina Maja. Maja var en utekatt och hade inte varit lycklig om jag hade stängt in henne, så jag antar att det är var bättre att hon fick vara lycklig medan hon levde istället för att leva länge olycklig. Men trots att åren går så saknar jag henne fortfarande så fruktansvärt mycket! Hela den veckan när jag var ute och letade efter Maja så satt Shakira i fönstret där dom hade sin planka ner till gräset. Hon ville inte gå ut, hon bara satt där och väntade på Maja. Jag åkte tillbaka till Sthlm efter en vecka och vet inte hur länge Shakira satt där i fönstret och väntade...



Maja

Shakira                                                                                            

Maja

Det är så sorgligt när djur är ledsen, för hur får man dom att förstå? Hur kan man förklara vad som har hänt?

/Anna

Skridskor och Zumba

Det har varit jättefint väder idag, så jag och älsklingen har varit nere på isen och åkt skridskor. Jag är lite nojjig när jag ska ut på isar som jag inte känner till, men det var massa folk där så efter en stund släppte det och jag bara åkte. Solen sken och värmde, det var jättehärligt och jätteroligt!

Jag har fått ett Zumbaspel till vårat Wii av älsklingen, så när vi kom hem från isen provade jag det. Jag körde ett 45 minuters-pass och fick massa poäng. Det var roligt och jag såg nog ganska rolig ut, jag var inte riktigt lika bra på att dansa som hon på tv:n. Tur för mig att det finns gardiner som man kan dra för fönstret, fast otur för alla grannar för annars hade dom fått något kul att skratta åt, haha!

/Anna

Nu är det natt!







/Anna

Skitväder!!!

Det är Lördag och jag hade tänkt åka till backen, men det är skitväder ute så jag får se hur det blir. Det är plusgrader och alldeles grått ute så man blir bara trött. Vad hände med vintern?


BLÄÄÄÄÄÄ För vädret!


/Anna

Glass & Thai, Mums!

Det blev lite shopping idag! Malin hittade hur mycket kläder som helst och jag köpte 2 rosa tröjor!
Och så blev det youghurtglass i gallerian, jättegott!
När jag kom hem så bjöd min älskling på Thaimat, det är en bra fredag det här!



/Anna

                           


Nu:ansiktsmask snart:stan

Jag åt så mycket godis igår när jag kollade på film, så jag är fortfarande mätt idag, haha.
Jag har lagt en skön ansiktsmask och har en sån där perfekt, lugn fredagsmorgon.
Men jag ska snart försöka få i mig lite frukost, klockan är ju ändå mitt på dagen. Sen ska jag åka in till stan och träffa Malin.

/Anna


(gammal bild)


(För att jag inte känner mig så fin idag)

SORAYA M.

Jag har just sett en jättehemsk film!

 

Den handlar om en tjej i Iran som blir falskt anklagad för att ha varit otrogen och som straff blir hon stenad till döds. Hon ber sin moster berätta om henne för hennes döttrar när de har blivit äldre, men mostern gör mer än så, hon ser till att hela världen får veta vad som hände...

Jag förstår inte hur folk kan vara så grymma. Hur kan man vilja kasta sten på någon? Hur kan man plåga någon till döds? Hur kan man se på när sin egen mor/dotter grävs ner i en grop och sedan hjälpa till att kasta sten på henne tills hon dör? Var är empatin? Hur kan människor vara så .....  Jag hittar inte änns ord för hur grymma dom är. Ingen föds väl ond?

Jag klarade inte av att titta hela tiden och jag blev illamående, men filmen är baserad på en verklig historia och det känns viktigt att jag har sett den. Det känns viktigt att ALLA ser den. För det är så hemskt att sånt här fortfarande händer ute i världen. Det går inte riktigt att förstå...

/Anna


plugg...

Jag har varit jättetråkig idag och bara pluggat hela dagen, men nu har jag kört fast, suck!
Jag tänkte ju bli klar idag så att jag kan vara ledig i helgen.
Imorgon ska jag på stan och träffa Malin, det blir kul! Hon brukar alltid ge mig massa ny energi och såna människor är bra. Plus att jag alltid får semesterkänsla när jag åker in till Stockholm City och det passar ju perfekt att åka på semester med Malin en fredag, haha!
Men det innebär att jag måste bli färdig med skolgrejen, så nu måste jag tillbaka till böckerna och försöka dra igång hjärnan..



/Anna

Min snowboard är hemma!

Jag skulle läsa ut en bok idag, men det gick inte. Jag försökte verkligen koncentrera mig men började hela tiden tänka på annat, så till slut gav jag upp och bestämde mig för att träna istället. Men jag var jätteseg och trött i kroppen så efter 10 min på min crosstrainer var jag helt svettig och efter 20 gav jag upp även det.
Men jag har målat naglarna (röda) och det gick bra!
Och jag har äntligen hämtat min snowboard hos Anna. Jag hade inte träffat henne på 10 år så det var jättekul att se henne. Hon såg ut precis likadan som sist jag såg henne och hon var lika glad och sprallig också!
Efter det hälsade jag och älsklingen på Jimmy och Ella, dom bjöd på glass, mums!
Men nu är jag hemma och tänker titta på film innan jag ska sova..


Min fina bräda! Och Adams pjäxa, haha!

Tjuven Anna


Jag har myst i Adams tröja nästan hela dagen, jag älskar att sno hans kläder för dom är mysigare än mina och luktar som honom!

/Anna

Behöver snart tredje säsongen av OC

Jag lyckades ta mig i kragen och skriva ett inlägg på skoldiskussionen förut idag. Det känns skönt att ha kommit igång, men det är en hel vecka med smarta diskussioner kring boken kvar.
Det känns lite läskigare att skriva i ett forum sådär än att sitta i ett klassrum och prata. För om man råkar säga något tok så går det lätt att skratta bort och sedan glömma det. Men om man skriver något tok så står det kvar där hela tiden.

Jag har tränat idag också, jag kör på min crosstrainer samtidigt som jag kollar på OC på tv:n. Perfekt! Tyvärr har jag bara andra säsongen, så om några dagar kanske jag måste köpa tredje också så jag kan fortsätta trampa.

Efteråt fick jag skynda mig att duscha för David (lillebror) skulle vara på radion igen. Det var ju semifinal i Vi i femman. Han var jätteduktig! Det var dom allihop och inför finalfrågan stod det lika mellan de båda lagen. I finalfrågan får man välja svårighetsgrad och tyvärr satsade motståndarlaget mer och fick fler poäng. Men båda klarade frågan så jag tycker att de var lika bra!

/Anna

Skärpning Anna!

Det går inge bra för mig att plugga idag...
Jag ska gå och koka te och sen är det skärpning!

/Anna

Olika dygnsrytm

På skolan idag startade ett bokseminarium på internet där vi ska starta olika trådar och svara på varandras. Det öppnade klockan 6 imorse och 2 i min diskussionsgrupp gick in direkt och började diskutera. Nu är klockan 12 och jag sitter och funderar..
Hur kan folk vara så morgonpigga? Vakna kl 6 och lyckas skriva något vettigt..
Jag önskar att jag också var morgonpigg. Nu måste jag fortsätta plugga för även om vi har en vecka på oss så gäller det att öppna sin tråd innan någon annan har skrivit samma sak. Först till kvarn!

/Anna


RSS 2.0