Sista april!

Idag somnade jag och Oliwer på soffan ungefär kl tio, sen sov vi till kvart i ett! Lite synd att sova bort hela dagen. Men riktigt skönt måste jag säga! Det har varit helt underbart väder här. Nästan sommar! Gräset är alldeles grönt nu så jag glömde helt av att det är valborg idag. Brukar det inte vara snö ute då? Åtminstone några snöhögar här och där? Eller var det bara på den gamla goda tiden när jag bodde hemma i Östersund? I vilket fall som helst så känns det mer som slutet på maj ute än sista april. Vi måste köpa en keps eller solhatt till Oliwer. Vi har hälsat på Anders, Marina och Madicken idag och som tur var fick han låna en fin liten gul hatt av Madicken, så han slapp ha solen i ögonen. Oliwer tycker det är jättekul att kolla på när Madicken busar och han hade fullt sjå att hänga med hela tiden. Dom är så söta! Men nu sover han som en stock och det är dags för mig att mysa lite framför tv:n med en kopp thé. Egentligen är det en mugg, men kopp låter mycket bättre, haha!
 



Ja tack!

Jag ringde nyss och beställde kinamat. Han på andra sidan luren lät jättevänlig och glad när han frågade om jag ville ha cashewnötter i min mat. Jag blev så paff och glad över erbjudandet att jag svarade: Ja tack! Lika glatt tillbaka, sen kom jag på att det vill jag ju inte alls ha. Men det kommer nog bli jättegott! Så det kan gå, haha!

/Anna

Allt handlar om vilken inställning du går in med!

Man kan inte påverka allt som händer i livet. Men man kan välja med vilken inställning man går in i olika situationer. Antingen är man positiv och tänker att det kommer gå bra och det kommer bli roligt! Eller så är man negativ och tänker precis tvärtom. Ibland när man är trött och less eller om man ska göra något som man inte vill så är det svårt att tänka positivt, tankarna på att man inte orkar eller inte vill tar över. Men nästa gång dom tankarna kommer så försök att slå bort dom och fokusera istället på vad som är positivt med vad som händer eller vad du ska göra. För det finns (nästan) alltid något bra i allt! Det kan vara svårt i början men övning ger färdighet och efter ett tag kommer du att tänka positivt automatiskt. Så släng bort alla negativa tankar och börja varje dag med att tänka att "det kommer bli en bra dag idag" och möt den med ett leende på dina läppar. Jag lovar att du kommer må så mycket bättre då och bli så mycket gladare än om du tänker på allt som är negativt.


Butiken vid Globen

Idag har vi hälsat på mina gamla jobbarkompisar i Globenbutiken. När jag flyttade ner till Sthlm för massa år sedan och började på mitt jobb, så var det bara 2 butiker. Sen öppnade en till och sen en till så nu är det 4 st. Det var några som jag blev riktigt bra vän med redan från början. Vi kom varandra riktigt nära och de är såna vänner som jag vet att jag alltid kommer kunna lita på! Vi hamnade efter ett tag i olika butiker. Men nu har nästan hela gänget samlats igen i globenbutiken! När jag kom in där och såg dom så kände jag direkt hur mycket jag har saknat dom! När jag är med dom så känner jag att dom tycker om mig precis som jag är eller kanske just för att jag är den jag är och jag känner likadant för dom! Det var nästan ett år sen jag träffade dom och förutom att jag nästan kände mig gråtfärdig av glädje så kändes det som att det var igår vi umgicks och hade kul tillsammans. Vissa människor passerar in och ut i ens liv och man tänker inte så mycket på det, andra människor sätter sina spår och finns kvar där förevigt även om man inte ses så ofta.



/Anna

Familjens datahacker!

Hmmm, så svårt kan det ju inte va...


Nej, det här fixar jag!


Sådär ja! Det var ju lätt som en plätt!



/Anna

Älskar att mysa!

Jag skulle egentligen träffa Emelie och hennes tvillingar som är lika små som Oliwer. Men dom ska flytta på fredag så hon hade fullt upp och vi ska ses en annan dag istället. Så nu sitter jag och njuter av att världens gosigaste lilla pojke sover i mitt knä medan jag kollar på GCB.




/Anna

Stora killen!

Oliwer är 5 månader nu och tränar för fullt på att sitta!


Hoppsan!


Han kan inte bara sitta, han kan läsa också!


/Anna


Nytt craving!

Man kan väl ha cravings även när man inte är gravid? Jag är alla fall helt tokig i Digestivekex just nu. Det är så himla gott!

Men när jag ser jordgubbarna i bakgrunden på den här bilden som jag snodde från internet så blev jag sugen på det. Jag ska verkligen frossa i jordgubbar i sommar! Älskar jordgubbar också, haha! Faktiskt ännu mer än kex..

/Anna


Skvallertanter

Ni vet hur det sägs att det är mycket skvaller i småstäder medan i storstäder är man mer anonym... Jag kan härmed berätta att på min gård håller folk koll på varandra i alla fall.
Jag var nyss ute med Oliwer i bärselen och Shakira i koppel, då kommer en söt liten tant fram och pratar med mig. Hon har pratat med oss förut, men jag vet inte riktigt vem hon är. Jag tror hon bor i en annan trappuppgång här på gården kanske. I alla fall berättade hon att hon hade hört att vi skulle flytta och så undrade hon vart. Sen berättade hon att grannen ovanför oss också ska flytta och hela historien om vart hon ska ta vägen och varför. Det är andra gången den här veckan som en granne kommer fram och pratar med mig om flytten och berättar om våran andra granne. Jag tror nog att det är mycket mer skvaller här än vad folk tror och nu när jag just har börjat ta mig in i skvallerkretsarna så ska vi flytta. Vad typiskt, haha! Nej men allvarligt så verkar folk tycka att det är tråkigt att vi flyttar. Vi är nog väldigt bra grannar, haha!

/Anna

Tittut!


Nya kläder!


Resultatet av lördagens shopping.

/Anna

Möbelrensning!

Nu är det nästan bara 2 månader kvar tills det stora flyttlasset går! Fast vi kommer nog börja flytta lite tidigare.. Hur som helst är det långt att flytta (ca 30 mil) och det känns inte lika enkelt som när man flyttar till andra sidan stan. Så jag ska försöka göra mig av med massa saker så vi inte har lika mycket att frakta. Men jag tycker att det är jättesvårt! Jag fäster mig så mycket vid allt jag äger så det gör ont i hjärtat för varje sak jag ska slänga eller sälja. När jag flyttade ner till Stockhom hade jag knappt med mig någonting, mest bara massa kläder. Och nu när sitter jag här i en överfull möblerad trea! Hur gick det till?
Jag har alla fall börjat knäppa lite kort på saker som ska läggas ut på blocket, så jag känner mig ganska duktig!

/Anna


Min helg!

Jag älskar helgen för då är min älskling hemma med oss! I fredags dök min moster Marie upp här! Jag fick veta att hon skulle komma för bara någon dag sen, en riktigt glad överraskning! Fast hon har inte bott hos oss i helgen men vi har ändå hunnit umgås lite. I lördags klev Adam upp med Oliwer så jag fick sovmorgon. Det var så himla skönt och jag hade kunnat sova hela dagen om det inte var för att shopping stod på schemat! Vi åkte iväg hela familjen och Marie och shoppade loss! Jag köpte en jeanskjol som jag blev alldeles kär i, den kommer jag använda mycket i sommar! Sen köpte jag 2 linnen. Ett lite rockigt långt, grått med en döskalle på och ett finare helsvart. Jag kanske lägger upp kort sen. Vi har också hunnit köpa lite nya kläder till Oliwer vilket behövs för han växer så det knakar! Marie hade med lite nya kläder till honom också! Jättesnällt, det uppskattar vi mycket!
Vi hann åka en sväng till Jonatan också. Han har fyllt år så deras mamma och Kenneth var där och hälsade på. Både Tim och Theo var hemma och härjade runt men Anneli jobbade vilket var väldigt tråkigt. Men man måste ju jobba så är det bara och vi får träffa henne en annan dag.
Idag har vi varit på babysim igen och Oliwer har lärt sig plaska med handen, sötnosen! Tänk vad impad man blir för varje liten sak sin lilla bebis lär sig! Och så tränade vi lite mer på att dyka..

Just nu sitter jag och kollar på Big Brother live och jag har just smällt i mig en hel påse marsmallows. Jag älskar marsmallows men nu mår jag illa och vill inte äta det på läääääänge! Haha, det är kanske så man ska göra för att undvika godis. Äta så man nästan spyr och inte vill se mer godis, då kanske man är nyttig ett tag sen. Eller så har jag glömt bort hur jag mår nu redan imorgon och är sugen på mer. Den risken är ganska stor! Godis är ju gott!

/Anna

Be happy!



/Anna


Igår biblioteket och idag bvc



Igår var vi på biblioteket med föräldrargruppen. Oliwer tycker det är jättekul att träffa alla barnen! Jag och han brukar läsa några böcker som man ska känna i, så när bibliotekarien visade en bok så sträckte han genast fram handen och skulle känna i den. Haha, gullungen!
Han har växt jättemycket senaste veckorna och idag ska vi iväg och mäta och väga honom! Det är alltid lika spännande att se hur mycket han har växt!
Det blir många inlägg om Oliwer nu, men hela mitt liv kretsar ju kring honom! Fast om jag ska säga något annat så kan jag berätta att jag är väldigt sugen på att åka iväg och shoppa lite! Jag ska nog försöka ta mig iväg någon dag och spendera lite pengar på mig själv.
Jag kan också berätta att jag har världens bästa pojkvän! Jag hade varit lite trött och nere några dagar så en kväll när Oliwer hade somnat kollade han på en riktigt tjejig tjejfilm med mig! (Om man nu kan kategorisera filmer så, men det tycker jag.) Jag är i alla fall helt säker på att han tyckte filmen var astråkig. Men jag tyckte om den och det var jättemysigt att han satt där och tittade tillsammans med mig. Efteråt var mycket gladare! Myyyys!

/Anna

Dags för en tupplur!



En trött kille efter att ha dansat hela morgonen!

/Anna

Dansa mera!

Idag lyssnade vi på bandit när vi åt frukost. Jag vet inte hur bra drag det var av mig för Oliwer satte igång att dansa istället för att fokusera på att äta, haha! Kanske inte så konstigt när dom spelade dom här 2 låtarna.
Han är helt klart en liten rock-kille!





Annars är han bra på att äta! Så här fin var han häromdagen när han åt blåbär.


Nu ska vi fortsätta dansa till massa bra musik. Dansa Oliwerdansen ni med! Man trampar med varannan fot samtidigt som man gungar åt sidorna och viftar med armarna. Ganska lätt och hur kul som helst! Fast man får såklart dansa precis hur man vill, haha!

/Anna

Hmmm

Några av dom här har jag ju faktiskt hört några gånger..


Jag gillar: Det man inte vet, har man ingen aning om.

/Anna

Nöjd kille!



Imorse åt Oliwer gröt helt själv! Det ljusblåa till höger på bordet är tallriksunderlägget. Det var väl onödigt att använda det tyckte han. Han har använt 2 skedar som båda ligger på golvet och tallriken har jag precis flyttat på när jag tog kortet. Tyckte det verkade onödigt att slänga även den på golvet när han hade ätit klart, haha!

/Anna

Röda naglar



Adam har varit i Gävle ikväll och kollat på hockey. Både Oliwer och Shakira har gått och lagt sig så jag sitter här ensam nu. Ikväll har jag för första gången sen jag fick barn målat naglarna! När jag hade målat 7 st hörde jag Oliwer inne i sovrummet.. Shit vad skulle jag göra om han vaknade.. Hur skulle jag kunna gräva fram nappen i sängen utan att både han och lakanen blev alldeles röda? Men som tur var så pratade han bara i sömnen..
Snart ska jag mysa ner mig under täcket också och läsa en stund medan jag väntar på att min älskling kommer hem.

P+K

/Anna

Väntar i bilen när Adam köper pizza. Mums!


Myspåsk!

Det är en bra påsk! Oliwer får träffa massa släktingar, bara morfar och morbröderna som saknas.
I förrgår var det middag hemma hos Adams mormor och hela hans familj och hans kusiner var där. I går var jag och Oliwer i Sörfjärden med min mamma och hennes kompis Kicki. Mamma visade runt mig och det var riktigt mysigt där. Sen åkte vi till Adams pappa och åt middag. Anneli, Jonatan, Theo och Tim var också där så det var riktigt roligt. Massa bus! Oliwer hade inte tid att sova en sekund fast han var jättetrött.
Idag har mamma hälsat på oss i Hudik istället och det var min tur att visa henne runt. Vi var och åt/fikade också men sen var hon tvungen att åka hem, tyvärr...
Nu är vi hemma hos Adams mamma och bara har det bra!
Det är så här påsken ska vara. Man bara har det bra och umgås med massa människor som man tycker om!
Det kommer bli så himla bra att flytta hit! Det är så mycket närmre hem till min familj också så jag kommer kunna träffa dom oftare. Jag längtar!!

/Anna

En bra dag

En ny dag och idag känns allt så himla mycket bättre! Vi vaknade hemma hos Adams mormor. Hon bjöd på frukost och vi har så mysigt! Tänk vad olika man kan må från dag till dag. Men utan dom dåliga uppskattar man inte dom bra! Kram på er. /Anna

Dålig dag

Vissa dagar är det jobbigt att vara jag.. Då känns minsta lilla grej jättesvår och det känns som om jag inte klarar av någonting. Idag har varit en sån dag. Skönt att den är slut! Undrar om alla har såna dagar?

Glad påsk

Idag är en sån dag då jag har jättemycket att göra. Men jag får ingenting gjort. Jag skulle packa, men istället blev det bus med Oliwer. Dags att ta sig i kragen nu tror jag för när Adam kommer hem så åker vi till Hudiksvall och firar påsk! Mamma kommer vara strax utanför Hudik så vi ska träffa henne också. Men Shakira får stanna i sthlm och fira med Yvonnie. Jag tycker alltid det är jobbigt att åka ifrån henne, men jag vet att ibland har hon det bättre då än om jag skulle ta med henne. Så det är ba å gört. Nu har Oliwer somnat i mitt knä. Det ser skönt ut! Jag skulle också gärna sova en stund... Men istället ska jag ta mig i kragen och få någonting gjort.. /Anna

Flinks

Idag har vi varit på mitt gamla jobb och hälsat på. Eller gammalt är det ju inte för jag är ju fortfarande anställd där! Det är alltid roligt att komma dit och hälsa på för mina jobbarkompisar är så gulliga. Dom är alltid så glada och snälla! Vd:n kom förbi när vi var där också och Oliwer grabbade genast tag i hans finger och tänkte äta upp det, haha! Det är bra att han inte gör skillnad på folk! I övrigt hade han fullt upp med att äta upp dregelhaklappen mest hela tiden som vi var där. Jag lyckade tajma in en bra dag att komma för det var tårta till eftermiddagsfika, mums! Oliwer stirrade på tårtan och försökte sträcka sig efter den, men stackaren fick inte smaka någonting. Sen kom vi på att marsipankycklingen på tårtan såg ut precis som hans badanka! Han undrade nog vad badankan gjorde där. Det är en konstig värld det här, haha! Alltid när jag hälsar på dom så känner jag att jag saknar allihop massa och blir faktiskt sugen på att jobba till och med. Men jag har ju jobbet kvar så jag får ju åka dit och jobba i sommar om jag vill! Så här borde livet vara jämnt! Snacka om lyx att kunna välja när och om man vill jobba!

/Anna

Plötsligt händer det...

Ni vet att jag skrev förut att det händer mycket i mitt liv nu...
Nu ska jag berätta den stora nyheten!



I sommar lämnar vi Stockholm och flyttar till Glada Hudik!
Allt känns jättespännande och roligt!



/Anna

Titanic



Jag ska absolut gå och se Titanic i 3D. Det var min favoritfilm när den kom 1997. Då gick jag i ettan på gymnasiet och jag var på bio och såg den 2 gånger. Sen lånade jag den av en i min klass som hade lyckats få tag på en videofilm från USA. Det var tider det, innan dvd och innan alla laddade ner filmerna på internet. Det känns ändå inte som att det är så länge sen och samtidigt känns det som en hel livstid sen.
Idag kan man läsa om hur Kate uttalar sig om att "Leo har blivit fetare och hon har blivit smalare". Det står också att hon blev retad för att hon var knubbig. Men jag och mina kompisar tyckte att hon var jättevacker! Jag gillade att hon inte var pinnsmal, hon var en bra förebild som visade att man kunde vara fin i alla fall och att man skulle vara nöjd med hur man ser ut. Men nu är hon lika smal som alla andra Hollywoodstjärnor, så uppenbarligen var hon inte nöjd.. Är det inte sjukt att det blir skriverier om vikt så fort någon stjärna inte är supersmal. Det stör mig asmycket och ändå sitter jag här och kommenterar det jag också, haha! Okej, nu glömmer vi allt viktsnack!
Titanic har ny premiär imorgon på bio i 3D och jag ska dra med mig Cissi någon dag och se den! Dags att åter bli 16 år för en kväll!

/Anna

Grattis!


Grattis till min mamma och Oliwers mormor som fyller år idag!

/Anna


Puma-reklam

(Den fula döda blomman i bakgrunden står bara där och väntar på att jag ska slänga den. Så den behöver ni inte bry er om, hihi.)







Nu väntar vi bara på att puma ska höra av sig och tacka för bra publicitet! Vi kan absolut tänka oss att hjälpa till fler gånger bara att höra av er om ni vill skriva kontrakt och hjälpa till med sponsring. Kanske gratis skor livet ut? Skulle funka för oss, haha!

/Anna


Hemma och myser!

Adam är i Gävle och ska kolla på hockey ikväll så jag, Oliwer och Shakira är ensamma hemma. Kan man säga ensamma när man är 3 st? Haha! Jag är alla fall ensam just nu, för båda dom andra 2 ligger och vilar..



/Anna

Ett par funderingar...

Jag har hört att det är väldigt opraktiskt att ha vita kläder när man har småbarn. Så man kan ju undra hur det kommer sig att ca 70% av alla kläder jag köpt sista tiden har varit vita.. Men det är ju väldigt fint! Särskilt nu när det börjar bli vår och snart sommar! Det går ju alltid att tvätta, bleka eller i värsta fall slänga. Men hellre ha på sig fina kläder en stund i alla fall än att bara gå runt i sunkiga kläder. Jag tycker om att känna mig fin!

Hur kommer det sig att alla gör reklam för att man ska lägga massa presenter i påskägget? Vad har jag missat? Ska det inte vara godis i ägget? När började man köpa presenter till varandra på påsk? Det gör man ju på julen. Jag tycker inte att påsken ska bli en till jul, jag tycker att man ska äta godis!

/Anna

RSS 2.0