Sista dagen före skolan!

Idag är sista dagen före skolan och jag klev upp klockan 8 imorse. Fy vad trött jag är nu! Fast det är väl bättre att vara trött idag när jag är hemma, somna tidigt och kanske vara pigg imorgon..
Men jag var inte så duktig att jag tänkte så när jag klev upp utan jag klev upp tidigt bara för att det skulle komma några och installera en nyckeltub i våran dörr och jag ville inte sova när de kom. Fast de kom inte förrän kl 14 i alla fall. Taskigt tycker jag!
Imorgon ska jag alla fall till skolan i Gävle och på Torsdag ska jag påbörja mina fältstudier (typ praktik). Jag ska vara en vecka på en flyktingförläggning och se hur det är att jobba där. Sen kommer jag hem en vecka och sen åker jag igen.. Jag är jättenervös! Undrar hur långa dagar det är? Tänk om jag inte kommer orka.. Min ork är ju absolut inte den bästa just nu. Nej, det är klart att det kommer gå bra. Men jag är i alla fall nervös!

/Anna


Funderingar kring självkänsla och självförtroende..

Kan man ha för bra självförtroende?
och
Kan man ha för bra självkänsla?

Självförtroende innebär att man är bra på olika saker, bra på det man gör eller hur man ser ut.
Självkänsla innebär vad man är värd, att man är lika mycket värd som alla andra och att man duger precis som man är. Man är bra precis som man är, även om man inte är perfekt och man är fin precis som man är, även om man inte ser ut som de retucherade tjejerna i olika tidningar.

Jag har i alla fall funderat över om man kan få för mycket av något av dessa..
Min första tanke var att ja man kan få för bra självförtroende och nej man kan inte få för bra självkänsla..
Fast jag skulle vilja svara nej på båda.
Anledningen att jag svarar ja på att man kan få för bra självförtroende är att det verkar som om människor som har för bra självförtroende och anser att de är bäst på någonting eller många saker ofta verkar ha en förmåga att se ner på andra människor. Vilket jag tycker är fel, för ingen människa är bättre än någon annan människa. Visst man kan vara bättre på en viss sak eller ha bättre värderingar, men det är inte det jag syftar till just nu.

Men efter att ha funderat lite över detta kom jag på att en dålig självkänsla ofta kompenseras med ett bra självförtroende. Har man en dålig självkänsla kan det vara så att man uppväger den genom att veta att man är bra på någonting och då måste man vara bäst för att duga, för att vara värd något.

Alltså blir mitt svar att nej man kan inte ha för bra självförtroende och nej man kan inte heller ha för bra självkänsla.
Men när man har för dålig självkänsla och uppväger det med ett bra självförtroende då blir det inge bra..

/Anna

Helt j..la sjukt!

Breivik får kärleksbrev

Oslo/TT-NTB

Den i häktet isolerade terroristen Anders Behring Breivik massor med post, bland annat kärleksbrev från kvinnor över hela världen. Men han får inte läsa dem. (pga att han sitter isolerad)
osv...

Är det inte helt sjukt att det finns så många människor där ute som sitter och skickar kärleksbrev till såna här människor. Jag förstår inte....

/Anna


Parasiten...

Jag läste i en tidning att det ska bli babyboom i Östersund och vet ni varför?
Kommer ni ihåg parasiten som var i vattnet i vintras? Den slog tydlingen ut effekten på p-piller och gjorde kvinnor mer fertila, så nu blir det massa bäbisar!
Kul va!

/Anna

Städ, stök och bowling!

Shit vad vi har haft rörigt hemma ett tag nu.. Det är mycket stök att fixa med för att en till liten parvel ska få plats att bo här. Tänk att någon som är så liten behöver så mycket grejer! Men nu börjar vi snart få lite ordning igen..
Vad har hänt annars då?
Jo, i lördags var vi och grillade hos Anders, Marina och Madicken, i söndags köpte vi en ny garderob till bäbis alla kläder och idag har vi ätit pizza och bowlat med Cecilia och Alex.
Annars har jag bara plockat och fixat och donat här hemma...
Jag rensade min garderob idag och fick till nästan en hel säck med kläder som ska bort. Duktig Anna!
Men det roligaste var att när jag gick från tvättstugan fick jag syn på en grön grej som någon hade ställt vid sophuset och nyfiken som jag var så gick jag dit och kollade vad det var. Då var det en klädinsamlingslåda! Ganska perfekt att den dök upp precis samma dag som jag städade ur garderoben!

/Anna

Godispalatset

Vi har varit och köpt godis på godispalatset i veddesta. Hjälp vad mycket godis det fanns och flera olika sorters skumgodisar som jag älskar! Mums!

/Anna

Hösten kom hit nu!

Hjälp vad varmt det är idag! För varmt, jag vill ha höst nu och kyla! Tänk vad mysigt att få klä på sig varma kläder och gå och sparka på de röda och gula löven som har ramlat ner från träden..
Jag har i alla fall varit hemma hos Cissi hela kvällen och snackat tjejsnack! Hon och Alex hade köpt en jättegullig body till bäbis som det står I love mum på och en nallemössa. Alltså en mössa som ser ut som en nalle. Jättesöt! Vilken gullunge vi kommer få!

/Anna

Kattmänniska

Katter gillar att äta och sova. Jag läste att om en katt är 15 år så är det inte ovanligt att den har sovit bort 9 av dom åren. Inte så konstigt att jag och kissen trivs så bra tillsammans!



/Anna

Ett gammalt brev

Jag hittade nyss ett gammalt brev från en av de bästa vänner jag någonsin har haft. Brevet var skrivet mitt i natten år 2002. Min kompis hade flyttat ifrån Östersund och hade hemlängtan. Hon skrev att hon saknade mig och sin familj. Brevet var både fint och roligt! Jag både log och nästan grät när jag läste det. Jag trodde att hon och jag skulle fortsätta vara så nära och bra kompisar för alltid, men vi valde olika vägar och är inte alls lika nära varandra längre..
Jag hoppas att hon skulle finnas där för mig om jag behöver henne precis som jag alltid kommer finnas här för henne vad som än händer. Men just nu lever vi olika liv i olika städer och pratar bara med varandra någon gång ibland. Förut visste vi allt om varandra, alla hemligheter, alla funderingar och allt som hände i livet över huvud taget, både stora och små saker..
Det är konstigt hur allt kan förändras av olika val vi gör här i livet...

                        
                                                     Jag saknar dig!

/Anna

Kanske för snabb med att döma

Det var jättekul att träffa Malin igår, vi åt mat, fikade, gick en långpromenad och babblade hela tiden!

Idag har jag varit hos barnmorskan igen. Hon som skulle vara vår barnmorska fick vi inte träffa sist utan vi fick träffa en virrtant som kallade mig för Marie och Adam för David hela tiden. Men jag är ju van att bli kallad Marie sen mormor alltid sa fel när jag var liten (min moster heter ju Marie) så det gjorde väl inte så mycket och min brorsa heter ju David så det var ju bara fel kille.. Haha! Nej, men allvarligt talat så gillade jag inte henne för det kändes som om hon bara pratade och inte brydde sig så mycket om oss eller vad vi funderade över.
I måndags när vi skulle dit så ringde någon och berättade att våran barnmorska hade gipsat armen och var sjukskriven så vi skulle få en ny tid och träffa en annan istället. Gissa vem vi fick!?! Självklart, virrtanten!
Fast jag bestämde mig för att ge henne en ny chans och idag var hon inte alls lika virrig och hon verkade faktiskt som om hon var där för oss. Så vi kommer ha henne i fortsättningen också och det kommer säkert bli bra!

Tänk vad lätt det är att man snabbt dömer ut folk. Hon hade säkert bara en dålig dag första gången vi träffade henne. Hon kanske hade jättemycket som hon gick och funderade eller grubblade över och så blev allt bara tok. Man vet ju inte, men jag bestämde direkt att jag inte gillade henne och det är nog ganska vanligt att man gör så. Fast till mitt försvar så är det ganska jobbigt att sitta och berätta personliga saker om mig själv för en människa som inte verkar bry sig ett skit utan bara skriver in det i datan för att det ska stå där. Men alla har ju bättre och sämre dagar det är bara så det är..

Hur som helst så hade jag järnbrist, vilket förklarar varför jag är så trött hela tiden. Så nu ska jag öka på min dos med järntabletter och sen blir jag förhoppningsvis pigg igen!

/Anna

Skål!










/Anna

Hmm, vilken dag är det idag... Tisdag?

Vilken skön dag det är idag!
Klockan är halv tre och jag har inte gjort någon nytta alls..
Bara sovit, kollat på film och suttit framför datan.
Men jag tror jag ska gå och klä på mig nu, om ett par timmar ska jag åka in till stan och träffa Malin som förresten fyllde år igår!
Ikväll börjar True talent! Det ska bli kul att se! Hoppas det tar över istället för idol. Jag är jätteless på idol och jag gillar inte att dom gör tv på att skratta åt folk som är dåliga. Jag tycker att det är okej att skratta åt folk som är dåliga om dom dåliga är medvetna om det och själv skrattar, men om dom tror att dom är bra och får sin stora dröm krossad då är det bara elakt!

/Anna


Bilder från semestern

Vi åkte ut och fiskade och grillade en kväll!


Grabbarna fick låna en båt som dom åkte ut med, medan jag och Nattis stannade kvar och grillade.. (Dom kom tillbaka utan fisk)


Ärligt talat så är mashmallows godare ogrillade, men det är riktig mysfaktor på att grilla dom!


Klia mig!!


Myyyys!


Alla var duktig och hade flytväst i båten (alla fall i början)




Proffset Adam åker!


Nattis tur!


Nattis!

Middag på Texas!


Skåål!



Elina & Carro kom också dit, men ni får inte se någon bild på dom :P

Båtpicknick!




Mitt blivande hus! Skog, sandstrand och brygga, det enda som saknas är fjällen. Men man kan inte få allt!


Världens snyggaste kille fanns därute på en ö!


Wiiihoooo!


Lite för kallt för å bada


Jag tog med snyggingen hem ;-)

Vattenlek



Francis älskar att leka!




Shakira älskar att sova!


Den nymålade sängen torkar!


Uppe på åreskutan! Vi åkte kabinbanan upp.


Det blåste lite!


En suddig egobild från toan på holiday i åre..

Nu har ni fått se massa bilder från min semester..  Hoppas ni tyckte det var kul!

/Anna

Svenska Hollywoodfruar

Äntligen har svenska hollywoodfruar börjat igen!



Gunilla: -Hur ska jag kunna ha lunch utan putsade fönster? Det går ju inte..
Hahaha
I love it!

/Anna

Lite dagbok

Sista dagarna har det varit fullt upp..
I torsdags skulle vi paddla kanot, men när vi kom dit så hyrde dom bara ut mellan 10-11 och sen efter kl 16 och självklart kom vi dit för sent eller för tidigt. Men det gjorde inget för det var ett mysigt friluftsområde, så vi kikade runt lite och Adam fiskade. Han fick faktiskt 3 fiskar den här gången, men var snäll och kastade tillbaka allihop! Vi grillade korv och jag matade fåglar, ena stunden regnade det och sen sken solen. Men det var jättemysigt!

I fredags skjutsade vi Ella och Jimmy till Arlanda, just nu är dom på Bali och njuter av sin bröllopsresa. Hoppas dom har det helt underbart!
Sen åkte vi och hälsade på Jonatan, Anneli, Theo och Tim. Vi fick massa kläder till bäbisen, så nu har den snart lika mycket kläder som jag har när den kommer hem från bb. Jag fick också en jättebra kudde som jag förhoppningsvis kommer få massa användning för!
Vi har sån tur som har så många snälla vänner och familj, vi har fått hur mycket grejer och kläder som helst! Om vi skulle köpt allt hade det kostat en förmögenhet! Tack allihop!

I lördags åkte vi till Gävle på kräftskiva, det spöregnade hela vägen dit. Anders och Anna hade dukat upp för alla i garaget, det var ett stort garage, haha! Vi sov över där och kom hem igår..

Idag har Adam börjat jobba igen, jättetråkigt! Själv ska jag bara ta det lugnt, förbereda saker inför skolan och fixa lite här hemma..

/Anna


Kläder

Tänk om jag skulle sortera ur min garderob..
Tänk om jag skulle slänga jättemånga massa kläder, typ alla och sen när min mage är borta och jag tränat lite så kunde jag bara köpa massa nya kläder! Typ byta ut hela garderoben!
Tänk om jag var jätterik!

/Anna

Vilar efter semestern

Vi är tillbaka i Stockholm igen och jag är jättetrött!
Jag tror jag sov över 12 timmar inatt och idag har jag inte orkat göra någonting, men det är en ny dag imorgon..
Vem vet, jag kanske piggnar till ikväll förresten och hittar på något roligt!
Eller så blir det bara en skön dag på soffan..
Det har varit roligt på semestern, men jag känner att jag skulle vilja göra om den. Alla fall veckan i Östersund. Det var så mycket jag skulle hinna med och även om det var saker som jag ville göra och människor som jag ville träffa så kändes det som om jag bara försökte se till att klara av det jag var tvungen att göra innan jag kunde fokusera på mig själv, stanna upp och tänka över vad jag ville göra..
Så som många andra gånger när jag har kommit till Östersund så gjorde jag upp ett schema över vilka jag skulle träffa och vad jag skulle göra varje dag för att vara säker på att hinna med allt och alla. På så vis hinner jag träffa många av dom jag vill träffa (fast fortfarande inte alla) men jag är konstant stressad och fokuserad på vad jag ska göra sen, istället för att bara njuta och ha roligt! Dom som känner mig bra vet att jag är ganska sur och grinig när jag är stressad, så jag har kämpat mycket med mitt humör i veckan.. Särskilt min älskling och min mamma har blivit drabbade.. Förlåt, hoppas jag inte har varit för grinig mot er!
I alla fall, tänker jag bara säga att Aldrig mer! I fortsättningen när jag åker upp till Östersund tänker jag inte planera in någonting med någon.. Jag hinner ändå aldrig träffa alla jag vill och är det så att det inte funkar att hitta på något den dagen som jag kan så otur... Men det kommer fler gånger!
Det är ju trots allt min semester och då måste jag ju såklart leva den utifrån mig och vad jag vill inte utifrån alla andra.. Synd bara att jag inte lyckades stanna upp, fokusera och komma på det förrän jag skulle åka därifrån..

Men även om det inte låter så nu, så var det såklart jätteroligt att träffa alla! Jag hade bara velat vara i nuet och njuta mer av det.. (Istället för att vara en liten surfia.)

Sen ska jag lägga in alla kort från semestern på datan, har ni tur kanske det dyker upp något även här på bloggen..

/Anna

Min dag

Vi sov jättelänge idag, det var jätteskönt! Eller egentligen klev jag upp kl 8, jag lovar jag var uppe! Säkert en kvart, men sen gick jag och la mig igen. Först låg jag bara vaken i sängen, lyssnade på regnet och mös. Det är så skönt när man inte behöver kliva upp, när man vaknar men inte har något som man måste kliva upp och göra..
Vi har målat ett andra lager på sängen, det blev jättebra! Eller rättare sagt så har Adam målat, jag låg på bron till lekstugan och bara var trött..
Sen har vi varit nere i mammas källare och städat och sorterat grejer (hon var också med såklart). Jag sorterade ut två stora svarta säckar med kläder som ska slängas och en säck med kläder som ska skänkas.. Tänk vad mycket onödigt jag har sparat i massa år.. Fast vissa saker går inte att slänga för jag tycker om dom för mycket!
Sen köpte vi Pizza och åkte hem till Daniel, fast han fick ingen för han bantar. Eller så inte, haha, han har nog mer problem med att gå upp i vikt. Men han hade redan ätit..
Jag och mamma han hälsa på mormor en sväng också.
 
Imorgon åker vi hem eller till Hudik..

Puss & Kram

/Anna

Semester i Östersund...

Här i Östersund har vi hälsat på mormor, träffat brorsan (Daniel), varit på stan, hälsat på några kompisar, ätit middag hos moster Marie, Jörgen och kusinerna Cecilia och Cassandra, tittat på film med mamma, spraymålat min gamla säng (alltså spjälsängen som jag sov i som bäbis) varit i åre och åkt kabinbana, varit på motorkultur (fest), hälsat på pappa, Helén och småbrorsorna (Hans och David) som vi fick massa bra bäbissaker av..
Imorgon ska vi gå igenom mammas källare som jag skulle ha gjort för flera år sedan men fortfarande inte har gjort. Jag måste hinna hälsa på Daniel också och se hur han har fixat i sin lägenhet.. 
Undrar om vi hinner med det imorgon, isåfall bär det av söderut på tisdag, annars är vi nog kvar här en dag till innan vi åker.. Det blir spännande att se hur vi ska få med oss alla saker som vi har fått plus våran packning.. Men det ska nog gå bra!
Nu börjar det bli sovdags för mig..

Godnatt!

/Anna

Bus....



/Anna

Borta bra men hemma bäst! Östersund kommer alltid vara hemma för mig!

Nu är vi i Östersund sen ett par dagar tillbaka..
Jag har massa kompisar här som jag vill träffa, men inte så mycket ork eller tid tyvärr. Så just nu prioriterar jag att vara med min familj.
Det har blivit väldigt lite bilder på bloggen sista tiden, jag kanske lägger upp några senare.
Idag hade jag kameran med mig hela dagen, men den blev kvar i bilen, så jag lyckades inte knäppa ett enda kort.
Sen vi kom till Östersund har jag bara lyckats knäppa på katten, men hon är ju så söt!

Vi har fått bäbiskläder, både av mamma och av Lina. Jättesöta! Det är jätteroligt att få grejer till bäbis! Jag måste bara fixa en byrå eller något där jag kan ha allt. När vi kommer tillbaka till Stockholm så ska jag göra vårat hem redo för en bäbis. Nu är det ju bara 3 månader kvar tills den kommer och våra liv kommer förändras för evigt, haha! Spännande!

/Anna

Tandkräm

Vi köpte ny tandkräm för några dagar sen och på kvällen när jag skulle borsta tänderna så upptäckte jag att den smakade lakris. BLÄÄÄÄ!!
Aldrig mer köpa den sorten!


/Anna

Ännu mer semester...

Det blev en jättemysig picknick! Jag, Adam, Moa och Micke åkte båt ut till en ö med sandstrand där vi picknickade. Tyvärr var det lite för kallt för att bada + att det låg döda småfiskar på stranden som gjorde att man inte så gärna badade. Men vi hade kul i alla fall! När vi kom tillbaka från picknicken hade vi spelkväll hos Micke och Moa. Erik, Björn och Rebecca (som också hade tagit sig till Hudik fast från åre) kom också dit. Vi spelade kampen mellan män och kvinnor, eller vad spelet hette. Det var jättekul fast tyvärr vann killarna med 2-1 mot oss tjejer..

Det fina vädret har försvunnit nu, undrar om sommaren är slut?
Det känns lite så.. Fast höst är ju också mysigt men man vill gärna ha sommar på sommarsemestern, haha!
Igår var det alla fall ganska varmt och vi åkte runt och fixade med massa grejer, sen bestämde vi oss för att äta glass tillsammans med Elina och Nattis. Elina hade med sig en gullig liten chiuaua också som såg ut som en schäfer. Precis när vi hade köpt våra glassar och satt på uteserveringen så började det spöregna! Men vi hade varit smarta och satt oss under tak, så det var riktigt mysigt!
På kvällen igår var det lite 26-års fest för Fredrik. Vi grillade och hade det bra..

Men hjälp vad trött jag har varit idag! Vi har varit och hälsat på Adams pappa och sen kollat på film. Skönt med en lugn dag måste jag säga!

/Anna

Konstigt!

Är det inte konstigt hur saker bara kan försvinna?
Jag köpte en grej i förrgår och igår när jag skulle ha den så var den spårlöst försvunnen och fanns ingenstans.
Jag letade överallt men den är borta!
Konstigt!

/Anna

Semestern fortsätter!

Idag är första dagen på semestern som vi inte har strålande sol.. Fast det är lite skönt också.. Eller förresten igår började det regna lite när vi var på stranden men solen brände på samma gång, det var riktigt härligt och konstigt! Lagom när vi hade plockat ihop våra grejer och var på väg till bilen så började det åska (men utan regn) och när vi kom bort till Ankarmon och hade hyrt 2 kanoter och tagit oss ut på sjön, då kom regnet, haha!
Men jag, Adam, Elina och Nattis trotsade regnet och paddlade på i alla fall!
På kvällen blev det middag med Elina, Moa, Micke och självklart Adam. Efteråt mötte Reidar upp oss och så gick vi på bio. Elina fick välja film för vi var ute och firade att hon har fyllt år. Hon valde Brides maids vilket jag tyckte var ett riktigt bra val eftersom jag också ville se den! Den var jätterolig!
Vi har även varit ute med Mickes båt nu på semestern och de andra åkte wakeboard. Själv vågar jag inte åka med tjockismagen så det får vänta tills nästa sommar. Men det är roligt bara att åka båt!
Idag ska vi kanske åka iväg med båten till något picknick-ställe. Jag älskar att picknicka! Fast vi måste vänta tills Moa har slutat jobbet och så får vi se vad det blir för väder..
Undrar om jag ska försöka få i mig någon frukost..
Klockan är ju snart tolv, men jag är fortfarande mätt efter allt jag åt igår. Så det kan gå!

/Anna


Sol, bad och korvgrillning

Det blev lite kaos när jag skulle packa och åka iväg i söndags, men till slut kom jag iväg och vi kom fram till Hudik!
Det är jättefint väder ute, nästan lite för fint, haha!
Igår var vi och solade och badade på Maln.. Tänk att det finns sandstränder i Sverige och att man kan bada i havet. Vem hade trott det? Inte en tjej som är uppväxt mitt i sverige bland fjällen i alla fall, haha!
Men det kan man!
På kvällen var vi och fiskade, grillade korv, åt marshmallows och bråkade med småsven. Fast jag höll mig till korvgrillningen och marshmallowsen så trots att jag hade duschat och använt min nya tvål som luktade så gott och ny hårinpackning så luktar jag nog inte så gott nu..
Jag trodde förresten att småsvena bara bodde i fjällen, så det blev en till ny upptäckt för mig att dom faktiskt finns på fler ställen.

Imorse var det en väldigt sällskapsjuk katt som kom när jag vaknade, vi låg och gosade i nästan en timme. Mysigt!

/Anna

RSS 2.0