Ett kort med posten


Jag har fått ont i halsen igen... Jag som aldrig brukar vara sjuk! Vad är det som händer? Det får bli en lugn mysdag idag! Det är ju inte fel det heller..
Vi fick i allafall ett fint kort på posten idag, med alla mina fina brorsor på! Vilken glad överraskning! Det är roligt med post!

 I sommar vill jag också gå i fjällen!

/Anna

Måndag morgon eller förmiddag?


Solen skiner ute! Oliwer håller på att vakna från sin tupplur, Shakira har just bytt sovplats och jag dricker kolsyrat vatten och väntar på Lina! Älskar min Sodastream!
(Men nu är det blöjbytardags)

/Anna


Dags för nya gardiner och väninnetid utan Oliwer


En sån här har vi köpt idag! Söt va! Och så har vi köpt tyg så nu ska jag sy nya gardiner och ta ner julgardinerna. Det kanske börjar bli dags för det nu när det snart är mars, haha! Men varför kan man inte ha röda gardiner året runt egentligen? Det är ju inga tomtar på dom så vem har bestämt att man bara ska ha dom på julen? Rött är väl fint!?
Jag har också varit ute på vift utan Oliwer idag. Jag och Cecilia var och fikade och bara umgicks, utan killar och utan barn! Dom flesta säger att det kan vara skönt att komma ifrån en stund, men jag tyckte nog inte det spelade någon roll. Oliwer kunde lika gärna ha varit med, mig hade det inte gjort något. Men det är nog bra för mig att gå iväg ibland och släppa taget och bra för Adam att få vara pappa ifred utan mig där.
Nu ska jag gå och hänga lite tvätt!

Kram på er!

/Anna

Uppe utan Oliwer

                                           
För kanske första gången sitter jag uppe fast Oliwer sover. Men jag har svårt att slappna av och funderar nästan hela tiden på om han är vaken. Tänk om han vaknar och jag inte hör honom. Men jag vet ju att jag skulle höra om han plötsligt ropade eller skrek. Sådär är det när jag ska sova också. Jag har jättesvårt att somna för jag är rädd för att jag inte ska vakna när han vaknar, men det gör jag ju alltid så jag fattar inte vart tankarna kommer ifrån. Det är jobbigt för jag ligger ofta vaken minst en timme innan jag somnar. (I vanliga fall somnar jag när jag lägger huvudet på kudden.)
Adam sitter framför datan och jag känner mig riktigt ensam, även om han är i samma rum. Jag är inte van att vara ensam för Oliwer eller både Adam och Oliwer brukar ju alltid va med mig.. Ibland är det skönt att vara ensam eller göra något för sig själv, men just nu har jag ingen lust med det så jag ska nog gå och lägga mig istället. Krypa ner i sängen och läsa, det känns ganska lockande faktiskt. Mysigt!

Idag har förresten Anders, Marina och Madicken varit här och hälsat på. Madicken fyller 2 år i sommar och hon har blivit så stor. Jag tror Oliwer tyckte att det var kul att kolla på henne. Dom har nyss varit i Thailand och var så bruna och fina! När dom hade åkt så gick jag, Adam och Oliwer ut på en kvällspromenad. Jag tycker att det är så himla mysigt att vara ute och gå på kvällarna. Vi pratade om livet och framtiden och det kändes ganska bra tycker jag. Som jag har sagt förut så tror jag att man kan nå sina mål så länge man tror på sig själv och inte ger upp.
Nej nu ska jag krypa ner under täcket och bara mysa!!

/Anna


Fredagsmys..

Idag har vi varit på promenad med Malin. Det är jättekul att hon kommer hit och går ut och går med oss! Det var riktigt varmt ute, för varmt för att vara februari. Nästan all snö är borta nu och det är lite tråkigt för jag är inte redo för vår än. Men det är okej, bara att gilla läget. Man kan ju alltid sitta ute i vårsolen och äta massa glass!

Men just nu har vi fredagsmys!





/Anna


Lite bilder

Nu har Oliwer blivit jättebra på att greppa sin grodan i mobilen.


Vi köpte en ny blöjhink och Shakira fick kartongen. Perfekt tyckte hon!

Tédags i big boss muggen!


/Anna

Min dag

Idag har vi varit på föräldrargrupp igen och sen har Lina varit här. Lina har hittils aldrig lyckats träffa Oliwer när han har varit pigg och glad, men det kommer väl!
Nu ska jag kika på big brother innan det är sovdags. Ja, jag erkänner jag tycker det är kul att kolla på Big Brother, haha!

/Anna


En helt vanlig bra dag!

Vissa dagar är man så lycklig, även om det inte har hänt något särskilt utan det bara är en vanlig dag. Såna där dagar då man uppskattar allt bra som man har här i livet. Idag var en sån dag för mig! Imorgon har kört ihop sig lite för mig, för jag har tre olika saker jag vill göra med tre olika kompisar. Men jag är så glad att jag har massa snälla kompisar. Äkta vänner, såna som jag kan lita på och som får mig att må bra! 
 
Jag fick sova ända till kvart i sju i morse! Även om jag hade svårt att somna igårkväll så var det i alla fall bra många fler timmar på rak än vad jag är van vid. Så jag skyndade mig in i badrummet där Adam stod i duschen för att berätta hur mycket jag hade fått sova och hur pigg jag var! Han tyckte att jag skulle äta frukost, men det tyckte inte jag. Jag gick och la mig igen. För även om jag var pigg så var det bara jämförelsevis med hur jag brukar vara den tiden. Mina ögon sved rätt bra så jag var inte tillräckligt pigg för att vara vaken resten av dagen. Men det var hur skönt som helst att få sova! Kanske därför jag har varit så glad idag?

Igår kom vi förresten äntligen iväg hem till Elin och Erik och fick träffa deras lilla Moa. Hon är 4 veckor och jättesöt!

Min dag idag då? Det blev en promenad med Oliwer. Vi gick på affären, sen hem till Cissi, Alex och den namnlösa lillen. Efter det gick vi till fiket och köpte en semla och en bulle. Adam ville ju så gärna ha en "riktig" semla igår, men han fick en idag istället. Sen tvättade jag lite och vi åt mat och så fick jag lite egentid på löpbandet. Efter att jag hade tränat och duschat så fikade vi och sen fick Oliwer bada. Lite andra saker har också hänt idag, men allt behöver jag ju inte skriva här.

/Anna

BVC

Idag har vi varit på Bvc och Oliwer har vaccinerat sig. Han fick en spruta i varje ben, det verkade göra ont speciellt den ena för han skrek lite. Men han var jätteduktig! Vi har köpt alvedon och hudkräm till honom idag. Alvedonen är för att han troligtvis har ont i benen efter sprutorna och det är vanligt att få feber av vaccinet. Hudkrämen är för att han är jättesupertorr på kroppen, så hon på bvc sa vad vi skulle använda..
Jag har också hunnit med ett besök hos Cecilia och hennes bebis, där var det fullt upp med matning och blöjbyten som vanligt! Det är jättekul att både hon och jag har fått barn ungefär samtidigt!

Just nu ligger Oliwer och stirrar på sina händer, samtidigt som han håller på och grejar lite med dom. Jättegulligt! Annars brukar han mest stirra på sina fötter. Jag tror att han verkligen gillar sina fötter och dom är ju jättesöta så jag förstår honom, haha!



/Anna

Min helg!

(väldigt suddig bild, men vad gör väl det?)
 

Jag har haft en bra helg, även om jag har varit ganska trött och kanske lite för gnällig mot Adam. Men ibland måste man få gnälla...
Helgen började alla fall med en härlig långpromenad i solen. Sen blev det pizza tillsammans med några av Adams kompisar från Gävle. De stack iväg och kollade på Rammstein i globen medan jag och Oliwer gick hem till Cissi, Alex och deras bebis. Och Dante som var och hälsade på dom.
I lördags åkte vi till Oliwers kusiner, vi gick ut och lekte. Jonathan och Adam byggde en jättefin snögubbe tillsammans med Theo. Det är så härligt med vinter och snö! Fast jag lekte inte så mycket, jag körde vagnen. Fast jag kastade några snöbollar på Adam, haha. Jag och Anneli konstaterade att det är stor skillnad på hur tjejer och killar kastar! (Alla fall på hur jag och Adam kastar.)
Idag har vi haft en slappardag och det behövde jag. Vi gick i alla fall en sväng till ikea för att köpa lite saker till Oliwer. Mitt i Ikea kom han på att han var hungrig och satte igång att gallskrika! Så jag bar honom så fort jag kunde genom resten av ikea, medan han skrek så högt han kunde och alla huvuden vändes mot oss. Jag bara log mot alla och travade vidare. Det har aldrig varit så lätt att passera folk därinne kan jag säga. Alla flyttade sig snällt när vi kom gåendes, haha! Så fort han hade fått mat blev han i alla fall tyst igen..
Han har somnat jättesnällt ikväll i sin säng och nu ska jag också gå och lägga mig.

Godnatt & dröm sött!

/Anna

3 månader idag!



/Anna


Igår

Igår var vi på öppna förskolan. Vi var med och dansade och Oliwer tyckte att det var kul! Han tycker om att titta på andra bebisar. Vi var egentligen där för att lyssna på en sjukgymnast som skulle prata om träning efter graviditeten. Men Oliwer var jättetrött och bara skrek så vi gick därifrån. Han blev tyst och somnade direkt när jag la honom i vagnen. Jag hann alla fall få svar på mina funderingar innan vi gick och istället för att lyssna färdigt blev det enpromenad i över en timme så att Oliwer fick sova i vagnen. Sen var det dags för föräldrargruppen att träffas. Jag trodde att Oliwer skulle vara pigg en stund nu eftersom han hade sovit i vagnen. Det var han inte, men han väntade i alla fall tills mötet var slut innan han började skrika igen. Så medan de andra föräldrarna stannade kvar och småpratade så bäddade jag åter ner honom i vagnen, då log han! Sötnosen!
På kvällen fick han flyga på mina ben och han tyckte att det var jätteroligt!




/Anna

14 februari

Igår var det alla hjärtans dag! Jag har alltid gillat den dagen för det är ju kärlekens dag! Adam hade med sig fina rosor till mig, godishjärtan och en present! Vi åt god middag och sen kollade vi på hockey på tv:n och bara umgicks. Det bästa med när man träffar någon som är den rätta är att man inte behöver göra något specielt för att man ska känna sig lyckliga tillsammans!

/Anna

Onsdag

Oliwer sover oftast bra på nätterna, fast självklart vaknar han ett par gånger och vill äta. Han måste ju växa! Men inatt har han varit vaken jättemycket så idag är jag jättetrött och det är nog han också för just nu ligger han helt utslagen i mitt knä..



Vi skulle egentligen åka och hälsa på Elin och Erik ikväll och få se deras lilla tjej. Men Erik blev sjuk så vi få stanna hemma ikväll. Synd för jag hade sett fram emot det. Men det kommer ju fler dagar!

Vi fick förresten en födelsetavla av min moster Agneta idag. Hon hade broderat den, jättesöt! Och när vi hälsade på min farmor så fick Oliwer jättefina lovikavantar som hon hade stickat. Jag blir jätteglad när han får presenter! Och det är jättekul när någon har lagt ner tid på att göra så fina saker till honom!
Jättegulligt!

/Anna 

Glad alla hjärtans dag!



/Anna

Trött


Jag är jättetrött nu, så jag ska bara titta på minimodellerna och sen ska jag försöka få Oliwer att sova för natten. Efter det ska jag mysa ner mig i sängen!!!!!

/Anna

Länge sedan...

Det var ett tag sedan jag skrev för vi har haft fullt upp. Jag har knappt rört en data överhuvudtaget de senaste dagarna. I onsdags kom Oliwers farmor och hälsade på och efter att hon hade åkt gick vi över till Cissi och Alex. I torsdags var jag och Oliwer på föräldrargrupp för första gången. Jag var inte så jättesugen på att gå och funderade över vad jag skulle prata med dom andra mammorna om. Jag har ju redan pratat så mycket bäbisprat. Men jag var mycket mer social än jag trodde för jag babblade på massor. De andra som var där var riktigt trevliga och det ska bli kul att träffa dom igen på torsdag. Efteråt gick vi och hälsade på Cissi, Alex och deras lillkille tills Adam kom hem från jobbet.
I fredags åkte jag och Oliwer upp till Östersund. Där har vi hälsat på mamma, pappa, mina syskon, mormor, farmor, Lina och min moster Marie med familj plus att vi har träffat flera andra också. Det har varit jättekul även fast vi saknade både Adam och Shakira.
Men nu är vi hemma igen! (Fast Östersund känns ärligt talat mer som hemma.)

/Anna

Hur kan man???

Jag läste nyss på aftonbladet om en mamma som tvingade sin treåring att röka och dricka öl.
Här nedan kommer ett utdrag ur artikeln:

"Dra då!"

Polisen har hittat två mobilkamerafilmer som visar hur mamman sitter med ett sällskap av andra vuxna och sin treårige son.

Hon uppmanar sonen att röka.

– Men dra då din...Dra då!

– Tänd igång för fan. Sätt fräs på fanskapet, hörs hon säga på filmen.

Varje gång pojken hostar till skrattar sällskapet. De säger åt honom att dra halsbloss och visar även hur.

– Och så in. In. Nä, det är fel, du kan inte.

"Tjallare"

En annan i sällskapet säger därefter till den lille pojken att dricka starköl.

– Smakar det gott? Ta lite, ta en klunk bira.

När pojken ryser av smaken säger mamman:

– Det är ändå bra. Man sover skitbra och får starka muskler.

Mamman berättar även för sonen att han aldrig får säga något om det hon förmått honom att göra till någon utomstående, som socialtjänsten.

– Får socialen se detta är det kört, skrattar hon.

– Du ska inte säga det. Tjallare. Golarfitta, säger hon och knäpper till pojken i tinningen för att understryka."


Mina ögon tårades när jag läste det här. Jag förstår inte hur någon kan göra så mot sitt barn. Jag blir så arg!!! Att det finns såna här människor är en av anledningarna till varför jag läser till socionom. Inga barn ska behöva utsättas för sånt där och det är vi vuxna som har ansvaret att hjälpa till!

/Anna


Roligt skvaller, hihi!

En som jag känner riktigt bra (jag nämner inget namn) var ute och körde bil häromdagen. Dörren på förarsidan hade frysit fast så för att ta sig in i bilen fick han kliva in genom passagerarsidan. Hur som helst så slocknade ena lampan på bilen, så han hade bara ett lyse fram. Strax efter det får han syn på en polisbil och polisen fick också syn på honom och hans enögde bil. Han fick köra åt sidan och stanna bilen. Eftersom han varken kunde öppna dörren eller veva ner rutan så fick han krypa till baksätet för att kunna öppna dörren och prata med polisen. 

Haha, vilken syn. Det hade jag velat sett. Snacka om otur, det är ju en sån gång man inte vill bli stoppad. Men allt gick i alla fall bra och nu har han två lysen på bilen och dörren går att öppna igen!

/Anna

Bortskämd med lite lyx!

Igår var jag och slingade håret och för första gången på flera år är jag riktigt nöjd efter att ha varit hos en frisör. Eller frisörska kanske det heter när det är en tjej? Haha!
Hon var i alla fall jätteduktig så jag kommer garanterat att gå tillbaka dit! Jag fick klippa av ganska mycket av mitt hår eftersom det var så slitet, men hon frågade först om det var okej att hon tog så mycket vilket ju också är jättebra och något som inte alla frisörer gör.

Ni får ingen bild på hur det blev eftersom jag just nu sitter med en knut mitt uppe på huvet, men här är en bild på salongen.. (Som jag snodde från deras fb-sida)


Det kändes jättekonstigt att vara utan Oliwer, men jag tror att han och Adam hade det riktigt mysigt tillsammans hemma.

/Anna

Shopping och melodifestival

Idag har jag, mamma, Cecilia, Yvonnie och Oliwer varit och shoppat hela dagen. Massa shopping blev det! Det är så kul att kunna ha vanliga kläder igen efter alla mammakläder. När vi kom hem tittade vi på melodifestivalen som Adam hade spelat in åt oss. Jag ringde och röstade på Dead by april. Gissa om dom skrattade åt mig när vi kom på att det var en inspelning vi kollade på och att programmet redan var slut sedan länge. Det blev jag mobbad för hela kvällen, men den bjuder jag på, haha.



Godnatt &
Kram på er!


/Anna

Fredag

Jag mår mycket bättre idag, bara lite ont i halsen, plus att jag har känt mig lite trött och hängig. Oliwer är lite konstig i magen också, stackaren. 
Senare ikväll kommer min mamma och kusin Cecilia hit, så imorgon ska både jag och Oliwer vara på topp! För det blir en helg med massa shopping! Jag har kvar presentkort som jag fick av mina snälla vänner när jag fyllde år. Tack så mycket gulliga ni! Nya kläder till mig! Det blir förmodligen nya kläder till Oliwer också, det är så roligt att köpa grejer till honom.
Idag är det alla fall fredag och som vanligt har vi haft fredagsmys och tittat på the voice. Oliwer brukar gilla det programmet eftersom det är musik, men idag sov han sig igenom nästan hela programmet, sötnosen..

Kram på er!

/Anna

Sjuk igen

När jag vaknade i morse kändes kroppen jättetung, så jag och Oliwer låg kvar i sängen ganska länge. Så när jag låg där och höll på att vaknade så ringde telefonen. Den kändes jättetung och jag skakade när jag höll den mot örat. Jag började svettas och må illa. Jag trodde först att det var min kropp som var slutkörd, att jag hade ätit för lite och jobbat för hårt. Jag har ju dessutom lite järnbrist. Jag lät Oliwer ligga kvar i sängen och gick ut i köket för att hämta något att äta, benen skakade under mig och jag fick hålla mig i diskbänken när jag väl kom ut i köket. Jag tog med en banan och gick tillbaka till sängen. Jag skakade så det var svårt att skala bananen, sen tog jag en tugga men kände direkt av illamåendet. Jag tvingade ner några tuggor till sen gav jag upp. Med skakande händer lyckades jag skicka iväg ett sms till Adam att jag inte mådde bra. Sen bestämde jag mig för att jag skulle klara av det här, även om jag inte visste hur jag skulle lyckas ta hand om Oliwer när kroppen inte änns ville bära mig. Jag ringde upp Adam och sa att jag skulle höra av mig om en stund och berätta hur jag mådde. Direkt när jag lagt på fick jag rusa till toaletten och sen hade jag ingen banan kvar i magen. Som tur var skakade jag inte lika mycket efteråt! Och medan Adam åkte hem till mig så lyckades jag byta blöja på Oliwer. Sen blev det en väldigt lång mysmorgon i sängen för Oliwer och mig.

Tur att Adam kom hem och tog hand om både mig och Oliwer! Jag mår mycket bättre nu och illamåendet har släppt nästan helt! Fast jag mår fortfarande alldeles konstigt...

/Anna

FB-status

Det här har en vän till mig lagt upp som status på facebook:

"Hörde på nyheterna att Fredrik Reinfeldt hade magsjuka och kunde inte närvara på något möte i riksdagen i förrgår! Men herre gud, gå på mötet... Det finns väl toaletter!? Alliansen kräver att cancersjuka, handikappade, utbrända, med flera ska jobba!!! Hur sjuka dom än är... Å du är bara lite "skitnödig"!? Skäms ta mig faan.."

Min första tanke när jag läste det var att det är väl klart att han ska få vara hemma om han är sjuk. Sen fortsatte jag läsa och även om det kanske är lite fräckt att skriva sådär så håller jag på sätt och vis med. Är man sjuk ska man inte behöva jobba, jag vet att de vill komma åt de människor som faktiskt inte är sjuka utan klarar av att jobba. Men tyvärr drabbar det fel människor. Det är fel att de som mår dåligt blir drabbade bara för att det finns andra människor som fuskar.

/Anna

RSS 2.0