Måste bara berätta...

Jag kom nyss in i sovrummet och hittade en Oliwer i blöja på sängen och bredvid honom sitter Adam. Dom håller varandra i händerna som dom rör fram och tillbaka, samtidigt som dom sjunger med i "Come as you" are med Nirvana som spelar på radion. Fast Oliwer kunde inte texten så bra, det var mest Aaah. Men han var nog i alla fall bland det sötaste jag har sett!

/Anna

Redo för sängen

Men först en liten mysstund i pappas knä


/Anna

Svenska Top model

Idag började svenska top model, förut har jag inte tyckt att det har varit lika bra som det amerikanska men jag tror den här säsongen kommer va bra! Fast det här är första gången jag kollar på det från första avsnittet också.
Jag kommer i alla fall att kolla!

/Anna

Läkarbesök och barnmorskor

Idag har Oliwer varit på sin första läkarundersökning. Det var jättemånga barn där, lite kaos nästan. Men allt gick bra och Oliwer var jätteduktig! Han bara log hela tiden, förutom när doktorn klämde på magen och höfterna för då pratade han och såg ut som om han inte visste om han skulle bli arg eller skratta.
Om ett par timmar är det min tur, då ska jag på efterkoll hos min gamla barnmorska. Jag gillar ju inte henne så jag gruvar mig lite. Fast jag vet att det kommer gå bra och efter det här behöver jag inte gå dit nå mer!

/Anna

Myyys!



/Anna

Oliwer tittar på sina fina fötter!



/Anna

Gullungen

Oliwer har ett par svartvita sockar som han tycker är jättefina att titta på och idag när han satt i mitt knä och stirrade på sina fötter så kom han på att han kunde röra på fötterna också. Så han koncentrerade sig jättemycket och viftade först med armarna innan han kom på hur han skulle sparka med fötterna samtidigt som han inte släppte dom med blicken. Hur söt som helst var han!
Sen tränade vi på att rulla från rygg till mage och mage till rygg. Han kan inte göra det själv så jag fick hjälpa honom men han tyckte det var jätteroligt och efteråt tränade han själv på att vända sig från rygg till sida för det kan han i alla fall!
Han har också fått syn på Shakira ordentligt idag, han pratade och såg lite bekymrad och rädd ut fast det gick över snabbt!
Nu sitter han i sin pappas knä, tittar på hockey, äter upp händerna och ser riktigt nöjd ut!
Han har haft en händelserik dag idag!

/Anna

Härligt väder och goda scones

Igår bakade jag scones och imorse efter att jag hade ätit frukost kom jag på att jag skulle äta en bit och en till och en till och tillslut hade jag ätit så många att jag mådde lite illa. Så kan det gå, men gott var det i alla fall!
Det har varit jättefint väder här idag så jag och Oliwer gick en långpromenad, jag ville inte gå in. Det är några härliga månader som kommer nu, särskilt med tanke på att vi äntligen har fått snö!
Vitt, lite kallt och strålande sol, det är underbart!

/Anna

Våran termometer

Vi har köpt en ny febertermometer som man både kan ta tempen i örat och på pannan med och om man trycker på en knapp så säger den vad man har för temp. Oliwer tycker att det är jättekul så i fredagskväll satt vi och tog tempen på varandra och skrattade, haha! Mycket roligare än en rumptermometer, bra uppfinning tycker jag!

/Anna

Jag kan själv!

Jag kan ha ganska svårt för när folk säger åt mig vad jag ska göra, eller att jag gör fel. Uttrycket: Kan själv, har jag använt mig av så länge jag kan minnas. Och när någon säger att jag gör fel är jag rädd för att dom tycker att jag är dålig. För man får ju inte göra någonting fel eller hur? Haha, jag vet själv hur dumt det låter och jag vet att det är helt okej att göra fel ibland för då lär man sig. Och om man inte vågar göra saker för att man är rädd att göra fel eller misslyckas så slutar det med att man nästan inte gör någonting.
Men även om det inte alltid verkar så, så lyssnar jag i alla fall och tar åt mig. Jag har därför t ex varit försiktig med situps sen jag fick rådet att inte göra såna nu efter att jag har fått barn. Även om jag tycker att det känns som om magmusklerna har hittat tillbaka på sin plats, för jag vill ju inte gärna förstöra min mage. Jag ska på ett möte med en sjukgymnast någon gång i februari som ska gå igenom hur man ska träna efter en graviditet. Det ska bli kul!
Så kom ihåg att när det verkar som om jag inte bryr mig om vad ni säger till mig så lyssnar jag och jag tar åt mig och jag lär mig! Även om jag ibland har svårt att visa det (eller erkänna det).

/Anna

Lugnt och tyst

Just nu är det alldeles lugnt hemma hos oss. Det är så tyst att det låter högt när jag trycker på tangentbordet. Oliwer och Shakira sover och det börjar mörkna i hela lägenheten. På tv:n är det curling och kommentatorerna viskar när de pratar. Det är ganska mysigt faktist!

/Anna

Lite småsjuk.

Jag var lite piggare igår, men huvudvärken höll i sig och på kvällen fick jag ont i halsen..
Imorse hade jag fortarande ont i halsen, men den känns bättre nu. Jag har fortfarande ont i huvet och det känns som om det väger 20kg minst. Är det så här det känns för Oliwer att hålla upp huvudet, haha!
Men nu ska jag gå och möta Adam så att jag och Oliwer får lite luft.

Jag har förresten bokat in en resa till Östersund nu! Det blir bara en helg, men det känns skönt att komma hem en sväng! Jag längtar efter att få träffa mormor och visa upp Oliwer! Jag längtar också efter att få träffa några av mina kompisar där uppe och självklart resten av min familj också!
Bara några veckor kvar, sen kommer jag!

/Anna

Kundvagnar

Dom här kundvagnarna stod utanför oss för några dagar sen. Jag gillar att någon har kört ihop 2 av vagnarna och tagit pengen som man måste stoppa i när man tar loss en vagn.



/Anna


Ont i huvudet

Jag har jobbigt ont i huvudet idag, så jag och Oliwer har bara varit inne och slappat hela dagen. Riktigt skönt med slappardagar ibland, fast just nu vill jag bara slippa undan huvudvärken!
Planen är att jag ska vara pigg och kry igen imorgon..


Trött och ont i huvet idag, men pigg igen imorgon!

/Anna


Roligt igår men trötta idag

Det var en rolig dag igår! Theo var som vanligt uppspelt och glad när vi var där. Han är en riktig liten söt busunge! Tim hade lärt sig att gå några steg, jätteduktig! Men jag och Tim råkade slarva bort Theos blixtenbil och eftersom jag är den vuxna som borde ha koll så var det ju mitt fel. Det kändes inte så bra, jag hoppas att dom hittar den snart för någonstans i vardagsrummet är den i alla fall. Men det var jättekul att vara där, precis som alltid!
När barnen hade lagt sig åkte vi vidare till Cecilias föräldrar (Cissi och Alex var där) och fick äntligen se vem som har legat och sparkat i Cissis mage. Det var en mörkhårig liten pojke som var nästan lika stor som Oliwer! Om man såg till storleken skulle man aldrig gissa att Oliwer var 2 månader äldre. Men man märkte att han var mycket mer medveten och äldre i sättet. Det händer verkligen mycket när de är så här små!
Idag är både jag och Oliwer jättetrött! Han ligger i mitt knä och sover och jag skulle nog också kunna tänka mig att sova en stund.

/Anna

Tips!

Jag köpte en hårspray som jag tycker är jättebra! För mitt hår ser inte lika stelt ut med det här som med många andra. Men det håller sig ändå på plats!
Det är en hårspray från Sunsilk som heter perfect hold och är ultra strong..



/Anna



Idag ska vi fira Theo!

Jag älskar att vara ledig! Det är helt underbart att vakna varje morgon och inte ha något som man måste stressa iväg till. Jag och Oliwer kan bara vakna när vi vill och sen ha det lugnt och skönt! Det blir en mysmorgon varje dag! Nu håller han på och somnar i mitt knä, så jag ska lägga ifrån mig honom och byta om. Sen ska vi åka till Anneli, Jonathan, Theo och Tim. Theo fyller 3 år på torsdag så vi ska fira honom idag. Stora killen!
Cissi, Alex och deras lilla kille ska få åka hem idag, så ikväll ska vi förhoppningsvis åka förbi en sväng och titta på lillkillen!

/Anna

Grattis!

Igår fick min tremänning Elin en liten flicka! En ny liten släkting har kommit till världen!!

/Anna

En underbar vanlig dag!

I förmiddags kom Yvonnie och hälsade på en sväng. När hon hade gått kom jag på att jag glömde fråga om hon ville ha kaffe eller något. Så typiskt mig! Jag och mina vänner har alltid haft sån relation till varandra att vi säger till om vi vill ha något. Så när jag får besök händer det ofta att jag glömmer bort att bjuda på något. Det är bara när jag själv är fikasugen som jag kommer ihåg det, haha!
Sen gick jag och Oliwer en långpromenad, äntligen har det kommit snö här. Hoppas att den ligger kvar för jag blir så lycklig när det är alldeles vitt ute!
Nu ska jag försöa få på Oliwer ytterkläderna utan att han vaknar alltför mycket så ska vi gå och möta Adam..

Hej så länge!

/Anna

Grattis!

Nu har Cecilia och Alex äntligen fått sin lilla pojke! Han kom igår morse och var nästan lika stor som Oliwer är nu. Han var 56 lång och vägde 5020, jag längtar efter att få se den lilla (stora) krabaten!

/Anna

TACK!!!

För ca 10 år sedan upptäckte jag att jag tyckte att det var jättekul att springa på löpband och sen dess har jag önskat att jag hade ett eget hemma. Nu när jag fyllde 30 så fick jag tillräckligt med pengar från min familj och Adams familj för att kunna köpa ett! Så nu är jag världens lyckligaste och mest bortskämda tjej!
Tack så mycket allihop!



/Anna

Så himla mysigt!




/Anna

presenter och handboll

Idag har vi vart och köpt massa presenter! Det är så roligt att köpa saker till andra. Man går och kollar och funderar på vad den personen tycker om. Fast vi köpte till en bäbis också och då valde jag vad jag tyckte om, haha! Fast jag tog lite hänsyn till hans föräldrars smak också..
Ännu roligare än att köpa presenter är såklart att ge bort dom och se hur glad någon blir!

När vi kom hem kollade vi på handboll, Sverige mot Polen. Sverige ledde med 11 mål men tappade hela ledningen och matchen slutade lika. Så pinsamt klantigt! Jag hatar verkligen å förlora och jag var så nervös i slutet av matchen.. Men, men dom gjorde ju sitt bästa och ibland vinner man och ibland inte. Men dom borde ha vunnit!

/Anna


Jag kan...

Jag kan ha mina jeans nu!!!
Jag trodde att jag skulle behöva kämpa för att tappa gravidkilona, men jag har haft tur för jag har kunnat äta vad jag vill. Inte för att min kropp  ser ut som innan, men jag kommer i alla fall i mina kläder igen!

/Anna

En sötis!



/Anna

Ont i halsen, mysmorgon och helg!

Den här dagen började med te med massa honung i. Eller inte riktigt, den började som alla andra dagar med en glad liten Oliwer! Han är så himla mysig på morgonen, då ligger han och flinar och pratar och det är såååå mysigt! Vi brukar ligga kvar i sängen minst en halvtimme varje morgon och bara gosa!
Men efter det drack jag honungste. Jag har haft ont i halsen sen igår kväll. Det är inte bra, jag hoppas att Oliwer klarar sig. Jag vill inte att han ska bli sjuk..
För övrigt så är jag glad att det är fredag! Även om jag har lyxen att vara ledig varje dag så är det en speciell känsla när det blir helg. Det innebär ju också att Adam är ledig ett par dagar, vilket jag självklart gillar!

/Anna

Till min älskade Oliwer

När du blir stor, växer upp och går igenom massa saker så kommer jag alltid att finnas här för dig! No mather what!



/Anna

Torsdagsmys!

Jag och Oliwer sitter och lyssnar på musik på spotify.



/Anna

Julmusik

Oliwer gillar ju musik och barn tycker ju om när man upprepar låtar så de känner igen dem. Här gick en julskiva på repeat varje gång jag bakade före jul och då var Oliwer med. Så idag när vi skulle laga mat så satte Adam på julskivan och ett stort leende spred sig över Oliwers ansikte! Men jag tror det börjar bli dags för en ny skiva i köket..

/Anna


Mammut



Den här filmen såg jag idag. Den var jättebra men också hemsk! Alltså sorgligt hemsk! Det är en hemsk värd vi lever i! Hade jag vetat exakt vad som hände i filmen så skulle jag nog ha väntat med att kolla på den tills jag var lite mindre känslig. Jag har inte samma humörsvängningar som jag hade när jag väntade Oliwer, men jag är helt klart känsligare än jag varit tidigare. Om du inte är en nybliven mamma så är den nog inte så hemsk kanske, eller lite. Äh, nu blir det bara massa svammel!

Kram på er!

/Anna

Myyyys!



/Anna

Jag erkänner...

Jag har fuskat! Jag åt en semla igår och alldeles nyss ringde Cissi och frågade om jag vill ha en.. Men vaddå man lever ju bara en gång och semlor är ju såååå gott!
Jag har ju varit duktig alla år före det här året, så nu är det dags att vara lite wild & crazy, haha!

/Anna

Ingen napp! Men en hand har jag alla fall!



Oliwer älskar sin napp och nu har han kommit på att han kan äta på handen när han inte har den. Så nu ligger han ganska ofta och suger på händerna!
Jag blir helt fascinerad av allting han gör, men det är väl så att vara mamma. Tänk att jag har fått ett barn som kan suga på händerna, vilken duktig och smart kille, haha! Nej men det är helt otroligt häftigt att han låg i min mage och nu är han här och blir mer och mer medveten och lär sig massa nya saker.

/Anna


Somna på soffan

Jag har haft svårt att somna några kvällar nu. Så för varje dag som har gått har jag bara blivit tröttare och tröttare och idag var jag tröttast, haha! Jag brukar ha lite svårt för att tillåta mig själv att vila och istället kämpar jag på och försöker få så mycket som möjligt gjort. Men det slutar oftast med kaos och att jag inte änns har fått hälften gjort av det jag tänkte göra. Men idag efter att ha pratat lite med Adam så somnade jag alla fall på soffan tillsammans med Oliwer. Jättemysigt! Sen kom Adam och väckte mig och frågade om jag ville ha mat. När jag kom in i köket så hade han varit och handlat och lagat fajitas som jag har varit sugen på hela veckan! Vilken bra överraskning! Gissa om jag blev glad!?!

/Anna

Oliwer & Tiger

Oliwer fick en liten tiger av Daniel i julas


Snart har jag växt ikapp!


Hej på dig du tiger!

/Anna

Fredagsmys Fredag den 13:e



Vi har just tittat på The voice där Alex från Frösön var grym! Min brorsa som tydligen känner honom ringde innan han änns var klar och var riktigt imponerad! 
Idag är det är fredag den 13:e  så nu är det dags för en skräckis, Moahahahaha!

/Anna

Hemlängtan!

Vi har det bra här, men lite hemlängtan har jag i alla fall hela tiden..



/Anna

Väntar och väntar....

Jag drömde massa jobbigt inatt, så när jag vaknade kände jag mig jätteledsen! Jag påverkas jättemycket av vad jag drömmer. Det sägs att hjärnan bearbetar olika saker när man sover och det tror jag också. Hur som helst så somnade både jag och Oliwer om och nästa gång jag vaknade så kändes allt bra igen!
Nu sitter vi i soffan och myser! Han luktar så gott, min lilla bäbis! Jag tycker att han luktar oboy uppe på huvudet! Jag kanske drack lite för mycket oboy när jag var gravid, haha! Jag var helt galen i oboy och den skulle vara jättestark, gärna 7-8 skedar i ett glas mjölk. Blä vad äckligt! Men då älskade jag det..
Om en stund ska vi ut och gå i det tråkiga stockholmsvädret. Jag förstår att stockholmare inte gillar vintern om det här är vad dom är van vid.
I övrigt går jag bara och väntar på ett samtal eller sms att en ny liten bäbis har kommit till världen. 2 av mina vänner har gått över tiden, så nu tycker jag att det är dags! Cissi var här i förrgår och drack hallonté för enligt hennes man och några fler så ska det starta igång allt. För mig räckte det med att han ringde och sa att han skulle komma med hallonté till mig så bestämde sig Oliwer för att komma!

/Anna

En torsdag hos oss kl 13


Jag gillar reklam! Särskilt från Rusta Ö&B och jysk. Massa billigt skit som jag har råd med men inte behöver, haha!


Min lilla sötnos sover, men nu ska han vakna för vi ska till bvc och se hur mycket han har växt i jul!


Min andra sötnos sover också, men hon kan få fortsätta mysa ett par timmar till i sin koja! Skönt å vara katt ibland, man får sova, leka eller äta när man vill och har inget man måste göra.. Men det är nog jobbigt att vara katt när det flyttar in små bäbisar och snor massa uppmärksamhet!

/Anna

Du är bra för att du är du!

Självkänslan är något man ständigt måste jobba med!




* Sluta kritisera dig själv! Det är lätt att tänka negativa tankar om sig själv. Vare sig det handlar om utseende eller prestation. T ex det där kan inte jag. Tänk tvärtom, du kan klara allt! Det du inte kan kan du lära dig! Ge dig själv komplimanger istället för att tänka på vad som är fel.

*Ofta analyserar vi och tänker upprepade gånger på negativa kommentarer som vi har fått. Det är bättre att göra tvärtom. Om det är konstruktiv kritik kan man lära sig något av det, annars ska man bara glömma bort det genast! Välj istället att analysera och tänk upprepade gånger på snälla kommentarer och komplimanger som du har fått..

*Lura kroppen och dig själv att du har bra självkänsla! Stå, sitt, rör dig och prata som om du har bra självkänsla. 

*Förlåt dig själv! Alla gör vi fel ibland, ingen är perfekt. Förlåt dig själv för saker du har gjort som har blivit fel. Du är värdefull och bra i alla fall!

*Våga göra misstag. Kom ihåg att när du gör ett misstag är det inte dig det är fel på du är värdefull i alla fall!

*Det är du som äger ditt liv! Du bestämmer vad du ska tänka och hur du ska tycka!

*Jämför dig inte med andra för du är du och det finns bara en av dig!

Vet du förresten att om du hela tiden går runt och ler så lurar du hjärnan att du är glad och då blir du glad påriktigt!

/Anna

Unga mödrar

Jag sitter med en sovandes Oliwer i knät och tittar på unga mödrar. Har ni sett det någon gång? Just nu är det i alla fall en tjej som ska föda. Vattnet har gått och de ska sätta igång hennes förlossning eftersom inget händer. Då vill hon gå ut och röka! Barnmorskan kommer dit med nikotinprylar istället, men hon vill inte ha det för hon vill hellre gå ut och röka! Alltså jag blir upprörd, hur egoistisk får man vara? Stackars hennes lilla bebis!
Det är precis som en mamma vi såg i gamla stan för ett tag sedan. Hon hade sitt lilla barn i en bärsele och så rökte hon. All rök kom på barnet! För mig får folk röka hur mycket dom vill, men jag tycker inte att man ska utsätta små barn för rök. De kan ju inte gå därifrån och alla måste få välja själva!

/Anna

En plats där allt kan hända!

Idag när jag och Oliwer var ute på promenad gick vi förbi en skola. Några barn hade lämnat hinkar och spadar vid kanten av en skogsdunge. Jag tänkte att dom nog hade så roligt när dom lekte så dom lämnade dom där för att fortsätta med samma lek nästa rast. Det kan ju också vara så att dom var lata och lämnade kvar sakerna därför. Jag utgår från det första för så brukade det vara när jag var barn. När man leker och fantiserar kan man vara precis vem man vill, vart som helst och allt man vill kan hända!
När man växer upp slutar man leka, men man kan dagdrömma. Det är många som har skrattat åt mig när dom ser mig vara ute och gå för mig själv. Dom säger att jag går jättesakta, vilket jag också gör. Jag skulle förmodligen kunna vinna en tävling i att gå sakta. Dom säger också att jag ser ut som om jag är i en annan värld och det är precis vad jag är. Jag är i min värld där allting är precis som jag vill att det ska vara!

/Anna

På promenad..

Jag och Oliwer har varit ute på upptäcksfärd idag! Solen sken och det var alldeles vitt på backen! Tänk att man kan bli så lycklig av snö. Hoppas det kommer mycket mer! Oliwer älskar att åka i vagnen. Han ligger bara å myser. Idag gick vi på en gångväg som jag aldrig har gått förut. Jag gick och gick och efter en stund hade jag ingen aning om vart jag var men någonstans måste man ju komma ut. Det gjorde vi också men jag kände inte igen mig. Jag trodde att vi bodde åt höger men jag brukar alltid ha fel, så jag valde att gå åt vänster och efter en stund såg jag några höga hus lite längre bort som jag kände igen. Jag har nog sämst lokalsinne i hela världen, haha!

Anna

Allt du gör är så gulligt!

Du är perfekt!





/Anna

Tack!

Tack för att ni skrev snälla stöttande kommentarer när jag hade skrivit om mina hjärnspöken. Tänkte bara klargöra att jag mår bra och jag njuter verkligen av att ha blivit mamma! Jag tycker det är riktigt underbart och lyxigt att få vara hemma med Oliwer varje dag, man kan inte ha det bättre! Eller jo, om Adam också var hemma varje dag..
När man blir mamma förändras livet totalt över en natt (ni som är mammor vet ju redan det). Även om man har haft 9 månader på sig att förbereda sig så går det ändå inte. Man vet inte hur det är förrän man är där och det är helt underbart! Kärleken man känner för sitt barn går inte att beskriva! Men trots det blir man trött ibland, som människa fungerar man inte om man inte får sova. Hela omställningen att plötsligt sätta någon annans behov först och ignorera sina egna tar till slut ut sin rätt. Även om man är mamma så är man ju fortfarande en person själv också, vilket är lätt att glömma bort i början. De som känner mig vet att jag är en fd träningsnarkoman. Jag har tränat hela mitt liv och jag älskar att träna! Så som lite egen tid började jag göra lite lätt träning varje kväll. Jag är medveten om att magmuskulaturen delar sig när man är gravid och att man ska vara försiktig. Det har jag också varit! Vissa påstår att man absolut inte ska göra situps, medan andra säger att det går bra att göra sneda och andra säger att bara muskulaturen har gått ihop igen kan man göra vanliga. I en av mina föräldrartidningar står det att man kan göra både sneda och raka men att man ska vara försiktig och eftersom jag gillar situps mer än plankan så har jag valt att tro på tidningen. Jag tror också att så länge man lyssnar på sin kropp och gör övningar på rätt sätt så går det bra. Men om något känns obehagligt eller gör ont så ska man sluta direkt.
När jag precis hade fått Oliwer så kunde jag inte änns sätta mig upp i sängen så när jag några veckor senare bestämde mig för att träna upp magmusklerna igen så började jag försiktigt på en boll. Då gjorde jag bara några stycken. Sen har jag ökat på både svårighet och antal mer och mer och jag tycker att det känns bra! Självklart tränar jag också resten av kroppen men det är just magen som det kan bli diskussioner runt.

Att jag känner mig tjock när jag är trött är inget nytt, det går många år tillbaka! Så fort jag är för trött ser jag mig själv som tjockare än alla andra. Jag känner mig också jätteful och dålig, jag tappar självförtroendet totalt. Så att sova är viktigt för mig.

Just nu är jag piggare och även om jag gärna skulle vara både smalare och mer vältränad så att alla mina kläder satt snyggt, så är det inget jag fokuserar på just nu. Sen jag blev mamma känns det inte alls lika viktigt att försöka få en perfekt kropp. Jag är mest av allt glad att ha kunnat skapa något så vackert och underbart! Det är häftigt!

/Anna


Livet är härligt!











/Anna


Den fulaste söta hunden!

Igår på vägen hem från Hudik så stannade vi till i Gävle och åt middag hos Anders, Anna och Emma (3år) Annas syster och hennes tjej och deras lilla bebis var också där. De hade också med sig den fulaste söta hunden jag någonsin sett. Det var en mexikansk nakenhund och den såg precis ut som hyenorna i lejonkungen!

Det här är inte hunden jag träffade utan en bild jag hittade när jag googlade. Deras hund hade lite större bruna ögon, men dom är ganska lik!
 

Idag har Malin varit och hälsat på oss! Vi satt bara och pratade och timmarna bara flög förbi, men det är ju så att tiden går fort när man har roligt!

Apropå ingenting så tror jag att jag har kommit på varför deltagarna i superzise vs superskinny ska byta mat med varandra. För när de ser någon annan äta som de själva har gjort samtidigt som de äter fel åt andra hållet så inser de hur fel de verkligen åt innan. Jag har egentligen ingen aning om ifall det är därför men det kan ju inte direkt vara nyttigt att byta dieter med varandra när båda har matmissbruk åt olika håll. De måste ju få jätteont i magen!

/Anna

Det är såna här gånger man ber till gud vare sig man är troende eller ej.

Jag fick nyss veta att en av mina vänner har fått barn i helgen och hon var bara i v. 23 eller 24. Hon hade alltså bara kommit lite längre än halva graviditeten. Det blev en liten pojke som vägde 550 gr. Just nu håller jag alla tummar, andra fingrar och tår för att det ska gå bra. Hoppas för allt i världen att han klarar sig och blir en frisk liten pojke!

/Anna


Idag...

Har vi
*ätit frukost
*fikat
*fikat
*ätit middag
*fikat efterrätt
*fikat

Fika är bra, haha!
Vi har hunnit med att träffa massa människor! Vi började med att hälsa på Adams morfar, sen åkte vi hem till Marie, Martin och deras lilla Nova, där var också Elina. Nova är bara några veckor äldre än Oliwer och det var jättekul att se hur mycket hon hade lärt sig redan. Hon var jättestark i nacken och kunde vända sig från mage till rygg. Det är nog som alla säger: att tiden när de är små går bra fort!
Efter det åkte vi (och Elina) hem till Adams mormor och där var det fullt hus! Hans kusiner Sofie och Johanna och morbror Alf och hans mamma och Kenneth var där. Adams mormor höll i Oliwer jättelänge och han sov så gott i hennes famn! Hon vill inte bli kallad gammelfarmor och efter att ha pratat en stund kom vi på att hon ska kallas bestemor!
När vi hade varit där åkte vi till Micke och Moa. Oliwer var jättesnäll så vi får se hur bebissjuk dom blev. Kanske blir det en liten bebbe där snart, haha!
Nu är vi alla fall tillbaka hos Adams mamma och Oliwer har legat och myst lite bredvid Amanda i hennes säng. Hur mysigt som helst tyckte han!

En kort sammanfattning av den här dagen är att vi har träffat massa snälla, roliga, gulliga människor och fikat och ätit massa gott! En bra dag helt enkelt!

/Anna

Avalanche

På tv:n är det ett program om snölaviner. På engelska heter det avalanche, jag tycker det är ett vackert ord! Det låter så fint när man säger det: avalanche!
Fy vilken mardröm att hamna mitt i en lavin och bli begravd under snön. Det, drunkna eller att bli levande begravd är nog mina värsta mardrömssätt över att dö. Eller förresten att vara i ett brinnande hus och inte kunna ta sig ut ligger också högt upp på listan. Nej, men fy vad hemskt vad sitter jag och skriver? Men erkänn att ni också har funderat över det någon gång i livet..
Nu glömmer vi det och går tillbaka till början. Lyssna vilket vackert ord: Avalanche!
/Anna

Voglio stare con te per sempre

"Due innamorati come noi

non si divideranno mai

perchè c'è sempre una magia

tra la tua anima e la mia

due innamorati come noi

inconfondibili oramai

stessi sorrisi stessi guai

come uno specchio siamo noi"




Idag har Oliwer träffat alla sina fina fastrar!

Idag har vi varit och hälsat på Adams pappa i Gnarp. Både Nattis och Elina (Adams systrar) följde med! På vägen tillbaka hem till Adams mamma släppte vi av Nattis och där hemma väntade istället Amanda (Adams tredje syster). Vi skulle spela spel men istället fastnade vi framför the voice. Jag gillar den sångtävlingen! Jag är nog en av få som tycker det är roligare att kolla på sångtävlingar där alla är duktiga istället för sångtävlingar där folk är dåliga och blir totalt sågade. Nu har Elina åkt hem, så jag får se vad vi andra hittar på..

/Anna

Stjärnfall

Igår såg jag 2 stjärnfall, det måste betyda tur!

/Anna

Hudik

Igårkväll åkte vi upp till Hudiksvall. Det är så mysigt här och det snöar stora snöflingor utanför fönstret..
Jag tänkte på en grej! När man sjunger med i en engelsk låt som man brukade sjunga med i som barn, så sjunger i alla fall fortfarande jag som jag tyckte att det lät när jag var barn och inte dom riktiga orden, haha!

Igår följde jag förresten med Elin och Anna-Karin på ikea och jag var där i flera timmar utan att köpa en enda grej, de´ni! Oliwer var förstås också med och han var så snäll hela tiden! Dom var riktigt imponerade över att han aldrig skrek utan bara låg där och mös. Det var kul, då kände jag mig som en stolt mamma, haha!

Kram på er!

/Anna

Hjärnspöken

På kvällen när jag är trött så får jag verkligen kämpa med mitt nyårslöfte. Alla fall såna här kvällar när Oliwer inte vill somna. Vi har varit och hälsat på Cissi med familj i Täby så vi kom hem ganska sent, men någon gång runt elva la jag i alla fall Oliwer i sängen och började göra mina situps (som jag försöker göra så ofta som möjligt nu för tiden). Jag hann bara göra 50 st innan han började gnälla så jag avbröt min träning för att sätta mig hos honom. Men han lugnade inte ner sig så jag plockade upp honom och gick ut till Adam i vardagsrummet. Det var då kampen började! Inte med Oliwer utan med mig själv! Jag kom på att jag hade missat ett program som jag ville se och jag blev jättearg! Helst ville jag bara skrika rakt ut och hitta någon syndabock som jag kunde ta ut min ilska på, men jag lyckades hålla mig lugn och gnällde bara lite.. Så kom jag på att jag kunde se programmet på internet, inte vad jag hade tänkt mig från början men det kändes bra att jag inte bröt ihop utan istället hittade en lösning genom att försöka tänka positivt! Strax efter halv tolv stängde Adam av allt och skulle gå och lägga sig, Oliwer ville fortfarande inte sova och jag kände mig så avundsjuk på Adam som slapp ta kampen om sovandet och bara kunde lägga sig så jag gnällde lite på honom. Då kom jag på att jag varken hunnit blogga idag eller träna och allt jag behövde var typ en halvtimme. Plötsligt kände jag mig jättetjock också, det gör jag alltid när jag blir för trött på kvällarna. Magen är jättestor och hjälp vilka valkar jag har på sidorna! Varför åt jag pizza idag? Det var väl onödigt, magen är ju större nu än för en vecka sen! Men! Än en gång lyckades jag vinna över mina hjärnspöken! Jag sköt bort tankarna och tog med mig Oliwer ut ur sovrummet så att Adam skulle få sova trots Oliwers skrik och gnäll. Han lugnade ner sig i min famn och jag gick genom lägenheten och kollade på all röra, jag borde ha städat! Men det kan jag ju göra en annan dag. Det skadar ju ingen att jag har stökigt hemma. Så när jag stod där i köket och vaggade Oliwer i famnen tittade jag ut genom fönstret. Regnet övergick till snö och jag såg någon kämpa sig fram i blåsten. I huset mitt emot lyste det i några fönster, fler än vi var vaken! Plötsligt kändes det riktigt mysigt att stå där och titta ut med Oliwer tryckt emot mig. Jag kanske t.o.m bränner några kalorier när jag bär honom och vaggar och går fram och tillbaka, haha! Föresten så spelar det ingen roll, det har ju inte änns gått två månader sen jag fick barn så det är väl okej att vara lite rund! Nu har Oliwer somnat i sin säng och jag ska också krypa ner. Jag tror jag ska läsa några sidor och bara mysa innan jag somnar!
Jag har fått kämpa ordentligt med mina hjärnspöken ikväll, men nu mår jag bra och känner mig lycklig och glad! Jag vann!

/Anna

Lejonkungen

Lejonkungen kommer på bio i 3D! Den vill jag gå och se!

(Kan man gå utan barn, eller är det någon som har ett lagomt gammalt barn att låna ut, haha?)

/Anna

Ganna

Jag är väldigt dålig på att följa med i nyheter, men såg nyss på Filip och Fredrik att migrationsverket har utvisat Ganna. Hon är 91 år gammal, dement, har dålig hörsel och hennes familj bor här i Sverige. Om Ganna åker till Ukraina innebär det att hon är helt ensam, utan någon som kan hjälpa henne. Utvisningen har skjutits upp i ett halvår och jag hoppas att hon kommer få permanent uppehållstillstånd.

/Anna


Nyårslöfte

Har du något nyårslöfte?
Om jag ska lova något inför 2012 så är det nog att inte sätta så höga krav på mig själv. Ofta får jag för mig att jag måste vara perfekt för att duga och att det är mitt fel om inte alla runt omkring mig är lyckliga. Samtidigt som jag ska se till att alla mår bra så måste det vara fint här hemma och jag måste se bra ut o.s.v. Men vi är bara människor och ingen är perfekt, definitivt inte jag! Tur är väl det egentligen för perfekt är ganska tråkigt och vad som är perfekt i en människas ögon kan vara helt fel i en annans... I alla fall så brukar jag inte klara av alla krav jag har på mig själv och då känner jag mig otillräcklig och dålig vilket leder till att jag blir sur och grinig och säkert inte ett dugg kul att vara med. Så år 2012 ska jag jobba på att känna att jag duger som jag är och att jag inte behöver klara allt alltid! Jag ska också försöka ta vara på varje dag, med det menar jag inte att jag ska göra så mycket som möjligt. Vad jag menar är att jag ska njuta så mycket som möjligt, se positivt på allt och vara glad för de små sakerna! Livet består ju trots allt mest av vardagar och jag vill inte vakna upp en dag och undra vart livet tog vägen. Det är mitt liv och jag har valt hur jag ska leva och vilka jag vill ha runt omkring mig så det tänker jag vara lycklig över.
År 2012 ska jag vara glad!

/Anna

Gott nytt år!


Jag och min älskling firade 4 år igår och nu har vi en till liten älskling!

/Anna

Nyårsafton

Jag hade en jättebra nyårsafton! Det blev ingen stor fest eller något sånt, men det var mysigt!
Först åkte vi till Oliwers kusiner Theo och Tim och Adams brorsa Jonatan och hans tjej Anneli. Vi åt massa god mat och pojkarna lekte och busade och var så söta! Eller inte Oliwer förståss, han är för liten för att leka så han sov mest. Men söt var han i alla fall! Tim (ca 10mån) försökte hela tiden sno Oliwers napp, haha!
Theo och Tim hade fått en grej man lägger över bordet så att det blev en koja och det var hur kul som helst! Dom kröp ut och in och var helt galna!
Strax efter nio (tror jag) åkte vi hem och strax före tolvslaget klädde vi på oss för att gå ut och kolla på allt fyrverkeri och skåla in det nya året. Väl ute blev jag lite orolig för Oliwers öron för det smällde riktigt högt. Men han hade dubbla mössor + en luva och jag höll det ena örat mot min kropp samtidigt som jag höll för hans andra öra med handen. Och efter en liten stund sov han, så det var nog ingen fara.. Shakira som ju borde bli rädd för alla fyrverkerier var mest nyfiken, hon sprang runt och kikade ut genom fönstrena! Hur som helst så lystes himlen upp överallt runt omkring oss och det var jättefint! Några släppte iväg såna där ljus som flyger under en ballong eller vad man ska säga. Jag har bara sett såna på tv förut men det var jättevackert!





Shakira valde att titta ut på allt genom fönstret istället. (Jag vet det är stökigt i det här rummet...)


Det är jobbigt att fira nyår!

/Anna

RSS 2.0