Arga snickaren

Jag skulle aldrig vilja vara med i det programmet. Jag tycker det är roligt att titta på och jättebra att folk får hjälp. Men när man väl har insett att man inte klarar av något själv och ber om hjälp och då åker man på en utskällning och frågan: Varför har du gjort såhär och varför har du inte gjort det där? Det skulle inte jag palla, man har ju bett om hjälp för att man inte klarar av det...

/Anna

Godis

Kom nyss på mig själv med att jag sitter och kollar på Biggest looser och äter godis. Passande va? haha!



/Anna

Min lilla sovis!


En tröttis!


Haha, han gillar inte blixten.
-Dumma mamma! Jag sover ju!

/Anna

Massvis med besök!

Vi har haft massa främmande de senaste dagarna och det är jättekul! I söndags var såklart mamma och Yvonnie här igen och på kvällen kom också Ella & Jimmy. Oliwer fick en jättesöt tjock orange apa.
I måndags kom Cissi och Alex hit och bjöd oss på mat och idag har Pernilla och Cissi varit här!
Det var jättelänge sen jag träffade Pernilla och jag är så glad att hon kom hit! När vi var yngre umgicks alltid vi tre så det var roligt att göra det igen! Det var flera år sedan vi gjorde det sist. Det är konstigt hur livet kan bli och hur man glider åt olika håll fast man tycker om varandra och vill träffas ofta..
Mamma åkte hem i måndags, jag önskar att hon inte bodde så långt bort...  Men som tur är finns det ju tåg, flyg och bilar!

/Anna

Lite dagvill...

Det känns som söndag idag, fast det är bara lördag!
Jättebra, då får jag ju en dag extra!
Oliwer har haft massa besök hela helgen och han har fått jättemycket presenter. Det blir en bortskämd liten kille!
I fredags var både hans farmor, gammelfarmor, mormor och Yvonnie här och hälsade på. Jättemysigt! Och nu ikväll har mormor och Yvonnie varit här igen!
Jag har bakat lussekatter och så har vi tagit fram ljusstaken så vi är lite förberedda på första advent imorgon!



Jag kan också berätta att Shakira gillar inte Mozart! Vi satt och lyssnade på massa olika musik i fredagskväll och tydligen ska ju bebisar bli smarta av att lyssna på Mozart. (Det har forskare kommit fram till.) Men när vi spelade det såg kissen helt förstörd ut och efter en liten stund gick hon ut ur rummet, haha! Fast sen när vi hade bytt musik kom hon i alla fall tillbaka. Nej, så mycket Mozart blir det nog inte i det här hemmet tror jag... 

/Anna

4 år och 1 vecka

Idag är det prick 4 år sedan jag träffade världens snyggaste kille för första gången!
Idag är det också en vecka sen vi fick världens sötaste pojke!

/Anna

Fick ett sms idag...

When I was 5 years old, my mom always told me that happiness was the key to life.
When I went to school, they asked me what I wanted to be  when I grew up.
I wrote down "Happy."
They told me I didn´t understand the assignment and I told them they didn´t understand life.




Måste bara berätta att...

Jag klarade tentan!! Fy vad jag är bra! Nu kan jag bara slappna av och njuta av att vara mamma fram till nästa höst!


Oliwer ligger och sover bredvid mig i soffan. Han är lika bra som mig på att sova, som tur är! När vi var på BB-hotellet ville han inte sova alls, men sen vi kom hem är han hur lugn som helst. På nätterna vaknar han äter och byter blöja och sen somnar han om. Så jag får sova riktigt mycket, vilket är skönt!
Adam har åkt iväg och köpt en liten tvättmaskin nu som vi ska ha i badrummet, lyxigt va! Det känns jätteskönt att slippa kuta mellan husen för att tvätta en kväll i veckan. Nu kommer vi kunna köra en maskin när vi vill istället. Så mycket ombyte som det blir just nu med nerkissade kläder så blir det säkert en maskin per dag, haha! Han är ju så liten våran kille, så alla blöjor är jättestora på honom och det är svårt att få dom att sitta helt tätt. Men det gör inte så mycket, det blir bara många klädbyten varje dag.

/Anna


Myspys

Jag sitter och myser i soffan med en liten Oliwer sovandes på magen. Nu har alla julreklamer dragit igång på tv, det gillar jag! Nu saknas bara snön!
Det är lite svårt att skriva nu, så jag ska mysa istället och skriver mer en annan gång!

Kram

/Anna

Sötnosen i Lördags (2 dygn gammal)




Nu ska vi snart ut en sväng, men först får ni se en till bild på min sötis..
Bara för att jag tycker att han är så fin!

/Anna

Världens finaste!

Nu är han äntligen här, världens finaste lilla kille!



/Anna

Jag = Trendig?

När jag går runt hemma och myser så har jag ofta en knut mitt uppe på huvudet.
Därför (och kanske lite för humöret) brukar mamma kalla mig för Lilla My och Adam
Brukar kalla mig för Teskedsgumman.
Men kolla här, det är ju inne att ha en knut uppe på huvudet, så tji där fick ni, haha!



/Anna

Årets julklapp

Årets julklapp är en färdig matkasse..
Det tänker inte jag ge till någon och jag skulle inte vilja ha det heller..
Jag tycker att julklappar ska vara personliga, vem som helst med pengar kan gå in i en butik och köpa vad som helst. Men de julklappar/presenter som verkligen betyder något är dom som det finns en tanke bakom. När någon har gått och klurat över vad någon annan verkligen skulle bli glad av, eller saker som verkligen betyder något för just den personen. Vad den perfekta julklappen är kan därför vara stor skillnad från person till person och för vissa kan det vara en chokladkaka för 20 kr medan det för andra är en dator för flera 1000 kr. Priset är aldrig det viktiga utan det viktiga är tanken bakom.

/Anna

30-årskris

Jag börjar ju närma mig 30, så här kommer ett mail som jag fick om..

Sanningar om livet efter 29

K
vinnor över 50 får inga bebisar; därför att de skulle lägga dem någonstans och glömma bort var..

E
tt av livets mysterier är hur en 2 kg-låda med godis, kan göra att en kvinna går upp 5 kg i vikt!?!

M
in hjärna inte bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt.

D
et bästa sättet att glömma dina problem är att gå i för trånga skor.

D
et bästa med att leva i en liten stad är: när du inte vet vad du gör så vet nån annan det.

J
u äldre du blir, desto svårare är det att minska i vikt - därför då har din kropp och ditt fett blivit verkligt goda vänner.

J
ust när jag vant mej vid gårdagen, så kommer idag.

I
bland tror jag att jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet.

J
ag gav upp jogging när mina lår gneds samman och satte eld på mina tights.

K
onstigt!!! Du hänger in någonting i din garderob för ett tag, sedan krymper det 2 storlekar!

S
mala människor irriterar mej!!! Speciellt när de säger saker som: 'Du vet, ibland glömmer jag äta'. Numera så kan jag glömma min adress, mammas mellannamn och mina nycklar. Men jag glömmer aldrig att äta. Man måste vara speciell för att glömma äta!

P
roblemet en del kvinnor har - de blir helt upprörda av någon och sen så går de och gifter sej med honom.

J
ag läste den där artikeln som sa att typiska stressymptom är: Äter för mycket ........ impulsköp ...... kör bil alldeles för fort.
SKOJAR DOM?!? - det här är mina tankar om en helt perfekt dag!




Hmm, stämmer det in? Vissa saker kanske så då är väl en 30-årskris befogad antar jag?

/Anna


Ödet eller slumpen?

Jag tror på ödet, när något inte går som vi vill så är det för att något bättre väntar längre fram på vägen. Alla val vi har gjort här i livet har lett till att vi är där vi är just nu. Det skulle ju kunna vara slumpen också att saker blir på ett visst sätt, men jag väljer att tro på ödet. Allt händer för en anledning.



Nu ska jag kolla på Sex and the city 2 och njuta av ett glas Coca Cola!
Jag hade sån himla tur, för jag tänkte för ungefär en timme sen att jag var sugen på att se den filmen och så bläddrade jag mellan kanalerna och där var den! Jag kanske borde köpa en lott idag!

/Anna

True Talent

Sitter och kollar på True Talent och just nu står det mellan Dimitri och Sofia. Jag tycker det är rätt personer i final, dom är helt sjukt duktiga!

/Anna

Vill du komma ut snart?



/Anna

GRATTIS!



Idag är det Adams dag! Hurra, hurra, hurra!

/Anna

Date med min kille!

Ikväll har jag varit på date med Adam! Den sista innan bäbis kommer. Vi åt middag i kista och sen var vi på bio och såg Paranormal Activity 3. Jag tyckte filmen var riktigt bra! Tyvärr var det massa rädda småttingar på bion som började fnissa och prata så fort det blev lite spännande, så det förstörde filmen ganska mycket. Men det var ett överraskningsmoment ganska tidigt på filmen, då nästan hela biosalongen hoppade till. Några skrek till och alla började skratta, då levde bäbisen om jättemycket i magen. Man såg hur hela magen buktade ut flera gånger på rad. Det var jätteroligt!
Jag önskar att Adam också kunde känna hur den rör sig därinne. Det är häftigt när den sträcker på sig och jag kan känna med handen att det är en fot där, om man trycker på foten så flyttar den på den, haha! Fast Adam säger att jag ska vara snäll med bäbis, men om den trycker på mig kan väl jag få trycka tillbaka? Det tycker jag verkar rättvist!
Nu tror jag vi ska gå och sova snart så att det blir imorgon, för då ska vi fira att världens bästa kille fyller 30 år!

Gonatt!

/Anna

Jag är vuxen!


Sitter och tänker tillbaka på mitt liv och olika saker som jag har gått igenom..
Vägen mot att bli vuxen är nog inte lätt för någon, alla går vi igenom olika svårigheter.
Vissa stöter på högre hinder som de måste ta sig över, medan andra lätt kan kliva över sina.
Jag har alltid fått höra att man ska bli stark av att gå igenom motgångar, men när man är mitt uppe i något sånt så är det svårt att tro på det. Vissa saker som jag har varit med om trodde jag nog aldrig att jag skulle lyckas bearbeta och komma över. Men plötsligt sitter jag här och inser att jag faktiskt har gjort det! Har det gjort mig starkare? Kanske.. Det är svårt att svara på. Men det har påverkat vem jag är nu och jag är lycklig! Jag har träffat min drömkille som jag bor ihop med och vill dela resten av mitt liv med. Jag har min lilla hårboll till kisse som gör mig så glad varje dag. Jag ska när som helst få en liten bäbis tillsammans med han som kommer bli den bästa pappan i hela världen. Våran bäbis kommer dessutom att få en stor och kärleksfull familj/släkt! Tänk att livet har blivit så bra och jag har fortfarande bara kommit en bit på vägen!



/Anna

Väga blöjor?

Jag såg på nyheterna att Carema vill väga pensinärernas blöjor för att se ifall de har kissat tillräckligt eller om de kan ha blöjan ett tag till. Detta ska man göra för att spara pengar. Fy vad förnedrande! Det är ett hemskt samhälle vi lever i om pengar ska gå före människor..

/Anna

11-11-11



11 Ska enligt en numerolog (på tv) vara ett bra nummer som har med harmoni och sammarbete att göra!

Prova ta året du är född (för mig 81) och plussa på hur gammal du blir i år (för mig 30). Vad får du då? Jag får 81+30 = 111 Coolt va!Testa du med!

/Anna

Väntar och väntar och väntar....



                                                

/Anna


Torsdag

Nu har jag faktiskt lyckats sova 2 nätter i rad! Vilken lyx!
Jag har varit väldigt trött idag, tröttaste dagen den här veckan..
Men jag var alla fall förbi på jobbet en sväng och hälsade på och sen åkte jag vidare till Anneli och Jonatan m familj. Elina och Adams mamma var där och hälsade på! Sen kom Adam dit också.
Men nu är jag hemma och sitter och tittar på Robinson-finalen. Jag har bara sett något avsnitt då och då, så jag vet inte vem jag tycker ska vinna. Men kanske Hanna bara för att hon är tjej, haha! Jag vill nog inte att Ola ska vinna för han har ju varit där och kört det sociala spelet och vunnit på det och jag tycker inte att Robinson ska vara en social tävling. Jag tycker att det ska vara en överlevnadstävling, vilket det ju känns som att det inte är överhuvudtaget.. Men jag hejar väl på Mats eller Hanna då. Snart är dom i mål! Spännande!

/Anna

Sovdags!

Dags att sova! Imorgon är en ny dag...


Gonatt!

/Anna

Min dag

Idag har jag bakat för tredje dagen i rad! Jag är inte så bra på att baka, så jag tänkte att om jag har bakat många grejer så kanske inte folk reagerar på att dom inte är perfekta. Jag kör på kvantitet istället för kvalitet, haha!
Men nu har jag ju gjort lite misstag så nästa gång jag bakar vet jag ju vad jag ska göra annorlunda. Eller jag hoppas att jag kommer ihåg det alla fall. När jag skulle pensla mina bullar igår så upptäckte jag att jag inte hade någon pensel, så det ska jag nog kolla innan jag ska till å pensla nästa gång.

Jag har varit hos barnmorskan igen och min mage hade växt lite till! Den följer sin kurva! Men bäbisen som har varit fixerad i ett par veckor var inte det längre. Det tyckte jag var jättekonstigt, men hon sa att det kunde bli så ibland om man t ex har varit ute och gått mycket eller så.. (Vilket jag ju har gjort sista tiden.) Men det var absolut ingen fara tydligen.

Sen kom Malin och hälsade på! Min telefon ringde när jag visste att hon skulle komma och jag ville inte lägga på, så jag gick för att möta henne. Hon skulle ju inte komma in genom porten annars. Men vi gick olika vägar, så vi stod och väntade på varandra på varsin sida huset jättelänge. Stackars Malin ringde mig säkert 10 gånger när hon inte kunde komma in genom porten. Det var roligt att hon kom, vi fikade så vi var alldeles mätta när det var middagstid. Sen gick vi en långpromenad innan hon åkte hem.

Idag fyller förresten Adams syster Amanda 18 år! Grattis till henne!

Nu ska jag kolla på film!

Kram på er!

/Anna


Måla naglarna

Att måla tånaglarna när man är i nionde månaden är inte enkelt. Men allt går bara man är tillräckligt envis! (Fast jag målade ganska mycket utanför, haha.)

/Anna

Kakor!!!

Jag har bakat kakor! Det är väl sånt man ska göra när man är mammaledig? Haha!
Adam följde med mig på en skogspromenad i mörkret idag också, fast den här gången tog han med en ficklampa och det var nog bra för annars hade vi nog inte sett någonting. Jag tyckte alla fall att det var lika mysigt som igår om inte ännu mysigare.. Jag älskar att gå i skogen!



Nu börjar klockan närma sig elva vilket innebär att det börjar bli sovdags, men jag råkade sova några timmar på dagen idag, så jag är inte ett dugg trött. Inte så bra.. Jag kan ju i och för sig vara uppe hur länge jag vill, men det är ju så mysigt att ligga i sängen och läsa innan man somnar och jag kan ju inte gå in och tända lampan för att läsa när Adam ligger och sover. Det vore inte så snällt. Så antingen får jag gå och lägga mig ungefär samtidigt som han, eller får jag skippa att mysa ner mig under täcket och läsa... Svårt val, fast jag ska nog läsa tror jag. Jag kan ju alltid kliva upp igen om jag inte somnar.

/Anna

hihi!

Nu kom ett till sms från en kompis :-)
Gulliga vänner!
Jag tycker att det är viktigt att ha så bra självkänsla att man mår bra och känner att man är bra utan att få bekräftelse från sina vänner. Men man blir ändå så himla glad när man får höra att någon tycker om en och att man är saknad! Det behövs ibland!
Det är lätt att man bara tar för givet att folk vet vad man tycker om dom, men några små ord kan göra att någon blir jätteglad, precis som att när man ler mot en främling kanske just det leendet gör hela dagen bättre för just den personen. Det kostar så lite men ger så mycket!

/Anna

Mammaledig!

Min första dag som mammaledig!
Den har börjat jättebra! Shakira kom som vanligt direkt när hon hörde att jag var vaken. EFter det gick det bara 10 min ungefär så ringde en gammal jobbarkompis och pratade. När jag la på så kände jag mig jätteglad! Vissa människor verkligen ger energi istället för att ta den! Alldeles nyss fick jag ett sms från en klasskompis som skrev att hon saknade mig på skolan idag! Det hade jag verkligen inte väntat mig, så jag blev överraskad och jätteglad!
Det känns jättekonstigt att jag bara ska vara hemma nu och att jag inte har något måste. Jag måste inte vara någonstans en viss tid och jag måste inte avsätta tid till att läsa en viss bok. Det känns lite som om jag skolkar! Men jag ska göra mitt bästa för att lära mig slappna av och njuta av det här! Så hoppas jag att parveln kommer snart!

Puss och kram

/Anna

Vecka 39..

Vad roligt det är när man går in på någon gravidsida och läser om hur man ska vara i den här veckan och det stämmer precis! Jag har faktiskt råkat ut för det flera gånger..
Idag såg det ut så här:

"Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du mer inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig ny energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter i gång med storstädning av huset"

Labil och svängig i humöret har jag ju i och för sig varit i flera månader, stackars dom nära som får stå ut med mig, haha! Men det roliga med det här är bara om man vet hur min helg har sett ut!

I fredags skulle vi åka och hälsa på Anneli, Jonatan och barnen. Adams pappa och Natalie skulle vara där också. Jag ville träffa dom men kände att jag hellre borde vara hemma och städa för det är så mycket att fixa med här hemma och jag får inget gjort. Men vi åkte alla fall och det var som alltid roligt att hälsa på dom!
När vi kom hem så sa jag att imorgon ska jag storstäda och storhandla! Och när jag vaknade i Lördags kände jag mig riktigt laddad för att ta en heldag och städa in i minsta vrå i hemmet. Men vi skulle åka och hälsa på Anders och Marina vilket Adam trodde att jag visste, men det gjorde jag inte. Så det var samma visa igen. Jag ville träffa dom men kände att jag måste få tid till att städa! Samtidigt kände jag att jag inte orkar träffa massa människor, jag hade ju faktiskt umgåtts med olika människor flera dagar i rad. Adam tyckte att jag var lite konstig med tanke på att när jag jobbade var jag ju faktiskt social fem dagar i veckan utan problem. Vi bestämde att vi först skulle städa och sen kanske åka till dom på kvällen, vilket vi gjorde. Jag tyckte det var jätteroligt att träffa dom. Men samtidigt kände jag att jag inte hade fått tillräckligt gjort här hemma. Och det har jag gnällt om både igårkväll och idag. Så det var ganska klockrent när jag nyss gick in och läste hur man ofta är i den här veckan, haha!

Idag har Adams pappa och Natalie varit här och hälsat på. Sen följde Adam med mig ut på en promenad i skogen, så himla mysigt! Jag skulle vilja gå mysiga skogspromenader varje dag!

Men nu börjar det bli sovdags tror jag. Fast jag gillar inte att gå och lägga mig längre. Jag ligger trött och vaken i sängen alldeles för ofta när jag ska sova..

Det har alla fall varit en bra helg även om mitt humör har gått upp och ner som jag vet inte vad..

God natt!

Anna

/Anna

Visa ord!

Jag fick ett mms där det stod några visa rader som jag tänkte dela med mig av!

"As we grow up, we learn that the people that weren`t supposed to ever let us down, probably will. You`ll have your heart broken & you`ll break others hearts. You`ll blame a new love for things an old love did. You`ll fight with your best friend, you`ll cry cry because time is flying by, & eventually you`ll lose someone you love. So take too many pictures, laugh too much, forgive freely, & love like you`ve never been hurt."



/Anna

Lite babbel...

Är det inte konstigt att även om man bara åker bort en natt så känns det som att man har varit borta jättelänge när man kommer hem? Eller så känner alla fall jag.
Det blev ändrade planer i Hudik, så jag sov inte hos Elina. Jag sov hos Adams mamma istället, men det gick ju lika bra det! Jag åkte med när Amanda övningskörde och hon var grym! Fortsätter hon köra sådär så kommer hon inte ha några problem alls att ta körkortet.

Idag skrev jag i alla fall tentan, men jag har ingen aning om hur det gick. Jag svarade i alla fall på frågorna så det finns en chans att jag har klarat den. Det är bara å vänta å se.. Tänk att jag åkte 30 mil och skrev en tenta ungefär en vecka innan beräknad dag för att föda barn. Ganska bra gjort av mig! Men jag är ganska envis när det gäller vissa saker och en del saker är det bättre att göra på en gång för det blir bara 100 gånger jobbigare om man skjuter upp dom.

Min mamma var förresten här förra helgen! Jag har träffat henne mycket sista tiden, eller rättare sagt mycket med tanke på att vi bor 60 mil ifrån varandra. Det känns verkligen tråkigt att bo så långt bort ifrån familjen. När jag var yngre brydde jag mig inte lika mycket, då var det roligare att vara med kompisar. Men jag tror det är ganska vanligt att man prioriterar annorlunda när man blir äldre och kanske ännu mer när man ska bli mamma. Fast om jag ska vara ärlig så har jag inte riktigt förstått än att jag ska bli mamma. Jag är ju ingen mamma, jag är en dotter, lillasyster och storasyster men ingen mamma. Jag har förresten aldrig tänkt på mig själv som storasyster heller, fast jag tänker på Hans och David som mina småbröder. Jag tänker bara att jag är deras syster. Vad många olika roller man har egentligen...
Vi kommer inte åka upp till Östersund i jul, vilket känns skittråkigt. Men vi får ordna mysigt här och jag hoppas att många där hemifrån kommer ner och hälsar på oss och bäbisen. Så att jag får träffa alla ändå!

/Anna

Jag vill sova!

Sova är ju något som jag brukar vara bra på, men inte nu.. I alla fall inte på nätterna, det går bättre på dagarna.
Inatt somnade jag efter kl 1, sen vaknade jag kl 5 och försökte somna om tills klockan var 6. Då gav jag upp och läste en stund istället och sen var det lika bra å kliva upp.
Eftersom jag bara sov ungefär 4 timmar inatt så har jag varit riktigt trött hela dagen och jag har kämpat med att hålla mig vaken nu på kvällen. Tills jag la mig i sängen, då blev jag klarvaken på en gång.
Jag vet inte vilken tid vi gick och la oss, men Adam somnade på en gång och jag har legat vaken bredvid och försökt sova men nu är jag less på att ligga vaken i sängen.
Jag är ju trött och jag vill sova!!

/Anna

En ska bort

Kommer ni ihåg fem myror är fler än fyra elefanter?
Där hade Brasse en lek där man skulle gissa vilka saker som hörde ihop och vilken grej som skulle bort.
Jag har en sån till er här!
Så vilken tror ni ska bort?




/Anna

Lite hjälp till killar

När hon går ifrån dig och är arg - Gå efter henne
När hon stirrar på dina läppar - Kyss henne
När hon puttar dig eller slår dig - Ta tag i henne och släpp henne inte
När hon börjar svära åt dig - Kyss henne och säg att du älskar henne
När hon är tyst - Fråga vad som står på
När hon ignorerar dig - Ge henne uppmärksamhet
När hon drar sig ifrån dig - Dra henne tillbaka
När hon ser ut som värst - Säg att hon är vacker
När du ser att hon börjar gråta - Håll om henne och säg ingenting
När du ser henne gå - Smyg upp bakifrån och krama om henne
När hon är rädd - Skydda henne
När hon lutar sitt huvud mot din axel - Lyft upp hennes huvud och kyss henne
När hon tar ditt favoritplagg - Låt henne ha kvar det och sova med det en natt
När hon retar dig - Reta henne tillbaka och få henne att skratta
När hon inte hör av sig på ett tag - Försäkra dig om att allt är okej
När hon säger att hon tycker om dig - så gör hon det mer än du skulle kunna förstå
När hon tar din hand - Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar
När hon berättar en hemlighet - Håll den hemlig
När hon tittar dig i ögonen - Titta tillbaka
När hon saknar dig - Gör det ont i henne
Om du krossar hennes hjärta - Försvinner aldrig smärtan

(Stulet på facebook)

/Anna


Svullar-Anna!

Choklad, glass och clementiner...
Nu mår jag illa!





Men gott var det, haha!

/Anna

Tentaångest 2

Okej, nu känner jag att jag skiter i tentan. Det får gå som det går. Jag har försökt att plugga men det går inte, jag kan inte fokusera..
Jag får helt enkelt prova skriva och hoppas på det bästa. Går det inte så får jag plugga som en galning och göra omtentan.
Men det känns dåligt av mig att inte vara tillräckligt förberedd på en tenta, men samtidigt har jag ingen aning om hur den kommer se ut heller.
Nu ska jag kolla på Top Model istället.

Puss på er!

/Anna

Tentaångest!

Det känns som om det är en stor risk att det kommer gå åt skogen med den här tentan och jag försöker intala mig att det inte gör något.
Jag är så trött hela tiden just nu och skulle bara vilja ligga på soffan och kolla på film hela dagarna.
Men jag sitter alla fall här med lagboken framför mig och har gått igenom några lagar, fast jag tror inte att något fastnade i huvudet.
Det känns lite som att hur det går på tentan beror helt och hållet på vilken dag det är för mig när jag skriver på torsdag. Om jag har en bra dag då självförtroendet är på topp och då jag kan hålla mig lugn så kommer det gå hur bra som helst. Men om jag har en dålig dag, då jag är trött och har ont i huvudet och sätter för stor press på mig själv så kommer det att skita sig.
Det här är ju något som jag borde kunna styra själv, det är ju bara att tänka positivt hela tiden. Men ibland är såna saker lättare sagt än gjort. Särskilt när man har en miljon olika hormoner som rusar fram och tillbaka i kroppen, fast dom kanske man inte får skylla på.
Jag är en sån människa som kan få minsta lilla sak att bli jättestor och nästan omöjlig bara för att jag stressar upp mig och tror att jag måste utföra den perfekt. Men ingen är perfekt och det är väl därför saker blir omöjliga när jag får för mig att jag måste vara perfekt. Vid såna tillfällen brukar alltihop skita sig.
Jaja, det är ju bara en tenta! Det är inte så att hela livet hänger på den eller att världen kommer gå under om jag inte klarar den.
Fy, tänk om jag skulle hamna i en sån situation då hela världens överlevnad eller undergång vilade på mina axlar. Snacka om press! Vad konstigt det är egentligen att vissa människor blir mycket bättre när de gör saker under press medan andra inte kan göra någonting under press.
Imorgon åker jag till Hudik och ska vara med Elina kvällen innan tentan. Det känns bra, för hon lugnar alltid ner mig inför tentor och får mig att släppa pressen.

Men nu ska jag gå en promenad, så jag får lite luft.

/Anna


RSS 2.0