*


Stan med Malin idag

Snart ska jag möta Malin och åka ner på stan!
Adam cyklade till jobbet idag 1,8mil. Han är helt galen.. Jag tänker alla fall inte cykla till stan..


Ser ni vad mycket utväxt jag har redan.. Men hon som gjorde slingorna la dom ganska långt ifrån hår-rötterna och efter det har mitt hår växt ganska mycket faktiskt. Vilket är bra för jag vill ha lååångt hår! Men det är ju sommar nu, så det kommer säkert blekas lite i solen. Fast idag regnar det så operation solbleka håret blir en annan dag.

/Anna

Funderingar om katter

Varför får inte katter dålig andedräkt? Dom borstar ju aldrig tänderna...

Om en honkatt är steriliserad kan en hankatt då känna det när han luktar på henne? Eller känner han bara att hon luktar hona?

Det är inte så många som brukar kommentera mina inlägg, men om någon vet svaret speciellt på den andra frågan så snälla berätta för jag undrar verkligen.

Hmm, jag kanske ska googla.. Fast inte nu för nu ska jag kolla på klassträffen på tv.

/Anna

klänning fixat

Vi lyckades hitta en fin klänning, så idag har jag skickat tillbaka den dyra klänningen som såg billig ut. Alltså inte billig som slampig, utan billig som köpt för lite pengar, haha!
Jag försökte sola lite idag, men hade inget tålamod så jag låg bara i en timme = en halvtimme för att sola ryggen och en halvtimme för att sola magen. Jag är såååå blek! Skulle behöva vara ute hela dagarna för att få lite färg. Nej, det blir nog till att satsa på brun utan sol i år för att folk inte ska bli bländade när jag har klänning på mig.
Jag ska egentligen plugga nu, men jag höll på att somna hela tiden. Man blir faktiskt trött av att läsa! Så jag har tagit en liten paus. Men nu ska jag fortsätta!
Adam fick förresten en ny cykel igår, eller fick och fick, han har ju såklart betalat den själv. Shakira (kissen) är rädd för cyklar, så det var lite jobbigt för henne när den kom in i hallen. Men till slut lyckades hon övervinna sin rädsla och gå fram och nosa på den. Vanliga cyklar är ju trots allt inte lika läskiga som brevbärarcyklar. Haha, hon är en sån liten fegis min lilla sötnos!

/Anna

Imorgon=sovmorgon and I love it!




                                                 
Jag har varit i Uppsala två dagar i rad nu men imorgon ska jag plugga hemma. Det ska bli så skönt att slippa ställa väckarklockan. Om ni inte redan har märkt det så gillar jag att sova. Jag måste köpa en ny klänning också för vi ska på bröllop i juni. Jag beställde en jättefin klänning och när jag fick hem den passade den bra också. Problemet var bara att den var väldigt dyr men såg ut att kosta ca 300kr och jag känner att den inte är värd pengarna. Men hittar jag ingen annan så kan jag ha den. För den är fin! Hur som helst så kanske jag åker iväg och letar klänning imorgon, jag får se. Jag vill ut och springa också. Springa, leta klänning och plugga, det borde jag lyckas hinna på en dag. Fast vi får se vad jag känner för att göra imorgon.

bye bye

/Anna

Ibland är det skönt att sova!

Så vad har jag gjort den här helgen?
Svar: Sovit!
Jag har sovit bort hela helgen och nu ska jag gå och lägga mig igen så att jag orkar upp imorgon.
Gonatt!



                                             


/Anna

Total eclipse of the heart

Jag sitter och kollar på kvällen är din. Jag tycker det är ett jättebra program. Tänk vad många fina omtänksamma människor det finns! Och tänk vad häftigt för dom att få en dröm uppfylld. Alldeles nyss var det en kille som fick sjunga tillsammans med Bonnie Tyler, tänk vilken grej! Total eclipse of the heart är en av mina favvoritlåtar och min pappa hade den på en LP-skiva när jag var tonåring. Jag visste exakt var på skivan jag skulle sätta ner spelararmen för att låten skulle börja och jag lyssnade på den om och om igen. Pappa sa till mig att snart kommer skivspelaren spela den låten vilken skiva man än sätter på för att jag lyssnade på den så mycket. 
En av mina drömmar gick också i uppfyllelse för några år sedan när jag följde med jobbet på Gröna Lund. Vad jag inte hade en aning om var att min gamla idol skulle uppträda där just den kvällen, så när jag står i kön till Extreme (mitt emot scenen) så kommer plötsligt Bonnie Tyler ut och sjunger Total eclipse of the heart. Jag blev så lycklig över att få se henne och höra henne sjunga live. Tänk vad lycklig den där killen måste vara som fick sjunga med henne!



/Anna

Tror ni på Storsjödjuret?



Den här bilden har jag tagit från op.se. Någon har sett storsjöodjuret och knäppt det här kortet.
Han säger att den efter att han tagit bilden kom upp ännu mer men när han sen kom ner till vattnet låg det spegelblankt. Mystiskt!

/Anna

Ensam hemma idag

  Adam har stuckit iväg på svensexa nu, så jag har hela dagen för mig själv.. Idag ska jag bara göra precis vad jag känner för, vilket jag i och för sig oftast gör på lördagar, haha!
Jag har drömt jättemycket inatt och de senaste nätterna. Det är lite jobbigt för jag gör så mycket på nätterna så jag är helt slut när jag vaknar..
Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund sen ska jag börja tentaplugga. Tentan är inte förrän den 9:e juni, men det är lika bra att börja i tid så jag slipper få panik veckan innan.
I övrigt har jag ingen aning om vad jag ska göra idag. Men fortsätter jag vara så här trött som jag är nu så stannar jag nog bara hemma och myser, det finns ju förresten glass i frysen! Men om jag piggnar till om någon timme så hittar jag nog på något kul.
Jag älskar såna dagar när man inte har något bestämt och bara kan ta dagen som den kommer utan massa måsten.

/Anna

                           

Off the map


Enda serien jag följer på tv nu, jättebra!

/Anna

Massa Maskar

Så många maskar som det var på våran parkering imorse har jag aldrig sett förut. Det var svårt bara att gå till bilen utan att kliva på någon. Men jag kollade noga var på backen dom låg och försökte backa och svänga ut bilen utan att köra över någon. Hur det gick vet jag inte riktigt, jag vågade inte kolla.
Vad kan jag säga, är man djurvän så är man.. Om nu maskar räknas som djur. Men alla har väl rätt att leva?

/Anna

Kan folk sluta vara så jäkla stressad när dom kör bil..



Idag när jag körde bil så stannade jag vid ett övergångsställe, där en kille med cykel stod. Jag vet att han måste kliva av cykeln och leda den för att han ska räknas som en gångare och ha företräde vid övergångsstället. Men å andra sidan går det ju fortare om han cyklar över än om han går, så jag tycker inte att det gör mig något om han vill cykla över vägen. I alla fall så ville jag vara snäll och stannade för att släppa förbi honom.
Jag han knappt stanna innan en bil kom bakom mig och började tuta, så cyklisten vinkade åt mig att jag skulle köra. Men jag blev bara arg. Det var inte så att det var bilkö eller att jag stod still länge så varför ska han komma och tuta för? Jag får väl stanna vid ett övergångsställe om jag vill. Jag önskar att cyklisten hade klivit av cykeln och gått riktigt långsamt över vägen.

/Anna

Pengar, pengar, pengar...

Tänk om jag var miljonär, vad mycket lättare allt skulle vara då..
Pengar gör inte att man blir lycklig, men det påverkar vad man har för möjligheter till att göra olika saker här i livet, vilka val man kan göra...

/Anna

Igår

Igår gjorde vi fint på balkongen. Vi var på plantagen och köpte blommor, så nu är det jättemysigt därute! Pappa, Helén, Hans och David kom hit och hälsade på. Vi spelade boule och åt mat. David spelade tv-spel också, han var grym på Punch out! Det var roligt att ha dom här. Sen åkte dom till Robert och Jag och Adam spelade kort och kollade på Eurovision. Det är första gången på länge som jag ser hela det programmet, men jag tyckte vi hade riktigt roligt! En riktig myskväll blev det.

/Anna

Saade var bra, vi kom trea men inte etta..

Min plan funkade inte, men det var nära! Jag som så gärna ville att Sverige skulle vinna. Jag hatar att förlora! Visst trea är väl bra, men i eurovision så är det ju bara förstaplatsen som räknas. Dom kanske borde börja dela ut silver och bronsmedaljer också, så skulle det vara lite roligare att komma trea, haha!

/Anna

Min plan för i helgen!

Okej, här kommer min plan...
Är du beredd?
Lördag så vinner Erik Saade/Sverige Eurovision
Söndag så vinner Tre Kronor/Sverige VM-guld!

Bra plan eller hur!

Men nu ska jag sova

/Anna

Crazy?

Den här låten lyssnade jag jättemycket på sommaren för 6 år sedan när jag precis hade flyttat ner till Stockholm. Nu har jag nog inte hört den på flera år. Men jag tycker att den har en jättebra och tänkvärd text, så varsågod!



Tänk att jag har bott i stockholm i 6 år. Eller är det fler eller färre? Jag börjar tappa räkningen. Mycket har hänt sen jag flyttade hit och jag har förändrats ganska mycket. Jag är framför allt en mycket lugnare tjej nu och inte lika spontan längre. Vilket nog kan vara både bra och dåligt. Jag tänker lite annorlunda också.. Det är ganska mycket som har ändrats på de här åren. Men det ska väl vara skillnad på att vara 23 och 29 antar jag..
Östersund och Stockholm har varit två olika världar för mig och ofta när jag har åkt tillbaks till Östersund har jag fallit in i mitt gamla jag igen. Det är först nu på slutet som de här världarna har flytit ihop och blivit samma och det känns bra att bara ha ett liv i en värld istället för att åka emellan två olika världar..


JUMP!
Precis så här kände jag när jag flyttade från Östersund till Stockholm. När jag hade min alldeles egna lägenhet (andrahand men ändå) i Stockholm brukade jag spela den här låten jättehögt och bara stå och hoppa runt som en galning hemma och går det att vara annat än lycklig då? Ni borde prova! Sätt igång och hoppa! NU!!
(Jag lägger in texten nedanför bara för att den stämde så bra in på exakt hur jag kände sista tiden jag bodde i Östersund. Men tiden går och nu är jag redo att flytta tillbaka igen.)



Jump!

I don't wanna wake up today
'Cuz every day's the same
And I've been waiting so long
For things to change

I'm sick of this town, sick of my job
Sick of my friends cause everyone's jaded
Sick of this place, I wanna break free
I'm so frustrated
I just wanna jump (jump)

Don't wanna think about tomorrow (jump)
I just don't care tonight
I just wanna jump (jump)
Don't wanna think about my sorrow
Let's go, whoa
Forget your problems
I just wanna jump

I don't wanna wake up one day
And find out it's too late
To do all the things I wanna do
So I'm gonna pack up my bags
I'm never coming back
'Cuz the years are passing by
And I'm wasting all my t-t-time

I'm sick of this house, sick of being broke,
Sick of this town that's bringing me down
I'm sick of this place, I wanna break free,
I'm so frustrated
I just wanna jump (jump)

Don't wanna think about tomorrow (jump)
I just don't care tonight
I just wanna jump (jump)
Don't wanna think about my sorrow
Let's go, whoa
Forget your problems
I just wanna jump
I just wanna jump

I can't take it anymore
I can't take it anymore
I can't take it anymore

Forget tomorrow
I just wanna jump (jump)


Jag vet inte vilka ni är, ni som brukar läsa min blogg. Men jag tror att de flesta av er känner mig på någe vis. Vissa av er kanske har känt mig länge och andra bara några år. Vissa känner kanske bara några sidor av mig och andra känner alla. Vissa av er har kanske märkt hur jag har förändrats medan andra inte har sett det alls. Men jag är fortfarande jag och innerst inne är jag nog exakt samma tjej som tidigare. Bara lite äldre, lite klokare och lite fegare, haha!

Godnatt! Och kram på er!

/Anna


Skrämmande!!

Jag läste en artikel på aftonbladet idag som jag tycker är riktigt skrämmande! Eller vad tycker ni?

8-åring får botox – för att vinna

Kerry Campbell gör allt för att hennes dotter ska vinna skönhetstävlingar. Förutom botox får 8-åringen även vaxa benen.   Kerry Campbell gör allt för att hennes dotter ska vinna skönhetstävlingar. Förutom botox får 8-åringen även vaxa benen. Foto: ABC NEWS
Mamman: Det är ofarligt

Britney Campbell är åtta år – och full av botox.

Det har mamma sprutat in.

– Det gör ont ibland, men jag vänjer mig, säger Britney.

Kerry Campbell i San Francisco gör allt för att hennes dotter Britney ska vinna skönhetstävlingar.

Skrattrynkor

I en intervju i tv-programmet ”Good morning America” berättar Kerry att hon sprutar in botox i ansiktet på sin åttaåriga dotter:

– Hon har inte frågat efter det, men jag vet att hon är missnöjd med sina skrattrynkor. Jag tar ju botox själv, det är ofarligt.

– Det är en tuff värld, konkurrensen är hård, säger Kerry Campbell.

Beställer på nätet

Eftersom det är olagligt för läkare i USA att skriva ut botox till minderåriga beställer Kerry Campbell sina varor på nätet. Innan hon injicerar produkterna i sin dotter provar hon dem på sig själv.

Men Kerry Campbell nöjer sig inte där. I en intervju framkommer det att hon även låter vaxa benen på sin dotter.

– Det är inte kvinnligt att ha hår på benen, säger Britney.


Mina braa killar!

Jag vill bara säga att jag har världens bästa storebror! För även om vi inte umgås eller pratar så ofta så finns han alltid där för mig när jag behöver honom. Det har han alltid gjort och jag vet att han alltid kommer att göra det! En stor kram på honom!
Mina småbrorsor är såklart också världens bästa! Dom är alltid så snälla och omtänksamma! Kram på dom med!
Jag har också världens bästa pojkvän! Han stöttar mig och lyssnar på mig och står ut med allt mitt gnäll, haha! Nej, men han är helt underbar och när han ler kan jag inte vara ledsen å sur för då blir allt bra igen.. Puss på honom!

/Anna

Letting go...



En del saker känns likadant när man är vuxen som de gjorde när man var tonåring...

/Anna

Diggilo diggilej

Haha, jag såg nyss herreys gamla uppträdande då dom sjöng mina gyllene skor på engelska i eurovision. Vad dålig den låten var på engelska måste jag säga. Och vilken skillnad på hur det uppträdandet och den sången var jämfört med hur allt ser ut idag. Man kan ju säga att det har hänt lite i eurovision på 25 år!
Men jag måste ju erkänna att diggilo diggilej på svenska är ju fortfarande asbra!

/Anna

Eurovision

Kollar ni på Eurovisions festivalen? Just nu tävlar Erik Saade i semifinalen. Hoppas att han går vidare till final och vinner hela skiten!
Jag tycker det är kul med Eurovision, men orka sitta i soffan 3 kvällar och titta.. En kväll räcker tycker jag. Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det är roligast att se sveriges bidrag, och sen omröstningen. Allt annat är inte så viktigt, haha!
Äh, go Erik! Lycka till!

/Anna


Sommaren i city

Vad varmt det har varit ute både idag och igår och i förrgår, fast då var jag i skolan hela dagen. Igår tog jag på bikinin och åkte ner till stranden och pluggade. Fast det gick sådär att ligga och sola och läsa. Men härligt var det. Jag brukar vara riktigt bra på att ligga på en filt i solen, men igår orkade jag bara ligga där i en och en halv timme. Jättekonstigt.. Jag blev inte ens brun..
Idag har jag gjort massa grejer men inte pluggat. Det betyder att jag måste plugga som en galning antingen imorgon eller på måndag eller både och, haha!
I helgen kommer pappa och hela familjen, det blir kull! Det är första gången som dom ska bo här allihop!
Jag skulle ha träffat massa kompisar den här veckan, men jag har bara varit för mig själv.
Jag vill såklart träffa dom, men ibland är det skönt att bara vara också..

Appropå ingenting så är jag jättesugen på att åka utomlands på semester just nu. Jag vill åka på solsemester, kliva upp och äta frukost utomhus, sen gå ner på stranden och sola och bada. På kvällen vill jag äta massa god mat och shoppa! Mamma åker till turkiet om lite mer än en månad. Jag vill följa med!
Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge och sen någon gång ska jag också åka!

/Anna

Dumma pollen!

Vi har så tur att vi har sol på balkongen enda fram till kl tio på morgonen, underbart! Eller inte, ååh vad jag önskar att vi hade eftermiddagssol istället.. Hur som helst så lyckades jag ta mig upp ur sängen innan solen försvann från balkongen idag, så jag och kissen gick ut och satte oss en stund. Det är helt underbart väder!
Jag var nog bara ute i 5 minuter innan hela näsan var igentäppt och huvudvärken började smyga sig på. Jag har varit irriterad i halsen i flera dagar och när jag har varit ute mycket blir jag alldeles hes. Dumma pollen!!!
För några år sedan var jag inte ett dugg allergisk, det kom andra sommaren jag bodde i Stockholm. Så jag skyller på Stockholm, det är stockholms fel att jag har blivit pollen-allergisk! I jämtland finns det ju bara granar och ingen pollen alls, mycket bättre, haha! Nej, jag bara skojjar! Såklart det finns massa andra träd också, men när man tänker på det så har jag däremot inte sett så många granar här i stockholm..
Nu ska jag äta frukost, jag kanske tar en pollentablett så jag kan sola lite när jag pluggar sen..

/Anna

Ja visst ja, jag har ju en blogg, haha!

Sorry, men jag hade nästan glömt bort att jag har en blogg. Jag har haft så fullt upp med massa annat, haha!
I lördags hade vi möhippa för Ella. Vi hade fått en nyckel hem till henne av hennes blivande man, så vi smög in till dom kl.8 på morgonen. Hennes bästis Eva gick in i sovrummet och ropade gomorron, då skrek Ella värre än jag någonsin hört någon skrika, haha! Hon blev så rädd! Sen sa hon, nej inte idag, jag är trött, haha! Men upp klev hon och efter att med ögonbindel på ha lyckats gissa vilka vi var, bara genom att känna på oss så fick hon champagne och macka till frukost. Sen åkte vi mot västerås. Där väntade ponnytrav, spa, middag och utgång. Vi hade jättekul och sov bara 4-5 timmar den natten. Jag var helt förstörd både söndag och måndag för att jag hade sovit för lite. Men imorgon ska jag äntligen ha sovmorgon!
Min telefon är förresten helt knäpp. Jag brukar ha tiden inställd så att den känner av själv vad klockan är (från någon satellit eller hur det nu funkar). -Men lite då och då brukar den säga att klockan är 1 på natten 30 dec år 2000. Jättedrygt! Så nu har jag ställt in den manuellt.
-När jag får sms så låter den bara när den känner för det.
-Igår när jag åkte buss med Leila, så råkade hon ringa mig från fickan, men hon märkte det själv innan jag hörde min telefon. När hon hade lagt på började min telefon att spela min ringsignal och den gick inte att stänga av. Så jag fick stänga av hela telefonen och starta om den igen.
-Och imorse så lät inte telefonen över huvud taget när väckarklockan ringde, den bara lös. Men som tur är så har jag världens bästa katt som kom och väckte mig. Så jag hann till skolan i tid i alla fall.
Men det är en smartphone, kanske lite för smart för den skiter i vad jag vill, haha!

/Anna

a bad day!

Vissa dagar känns allt bara skit och hopplöst!
Idag är en sån dag.
JAG VILL INTE!!!
Jag vill bara krypa ner i sängen igen och skita i allt...
Men nu ska jag åka in till stan så att jag inte missar tåget till hudik.
Sen ska jag le, skratta och va glad tänka att livet är underbart och jag klarar allt!!!

/Anna

Nervös... Jag har glömt allt!

Nu känner jag mig riktigt nervös över tentan. Igår kändes det som om jag hade koll på allt, men nu känns det som om jag har glömt precis allt! Tur att den inte är förrän imorgon.
Jag har jättemånga tankar som springer fram och tillbaka i huvudet just nu, så jag har svårt att fokusera på något.
Idag åker jag i alla fall till Hudik och jag ska sova hos Elina innan tentan. Hon är bra på att peppa och lugna mig inför en tenta, så det blir nog bra! Jag åker tåg dit, så på tåget ska jag gå igenom allt sånt som jag är osäker på och repetera. Hoppas, hoppas, hoppas att hon ställer snälla frågor, som jag kan!
Usch, det gör ont i magen det här...

/Anna

Suck!

             
Jag börjar bli ganska less på den här boken nu...
Tentan på fredag kommer kunna gå precis hur som helst.
Det gäller bara att jag lyckas hitta rätt lagar och svara tillräckligt utförligt på frågorna så ska det gå bra.
Man måste ha mer än hälften rätt för att bli godkänd, så jag hoppas att det bara kommer frågor som jag känner igen och där jag vet vilka lagar som finns och som ska tillämpas. Men det finns ju så många lagar...
Det är inte lätt det här...

/Anna

Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys!!!!

Det verkligen spöregnar ute! Det piskar mot rutorna, så himla mysigt! Jag älskar spöregn! Jag blir alldeles lycklig!
Neeej, nu lugnade det ner sig.. Vanligt regn är ju inget kul..
Kom igen nu regnet, öka!!
Jag vill att det ska spöregna länge!

/Anna

Nektarin!

Jag har just ätit årets första nektarin. Den var sur och vattnig och jättegoood! Och vi har fler!
Tack älskling!

/Anna

Usama är död!

De har skjutit Usama Bin Ladin. Jag kan tycka att det är rätt åt honom att han är död med tanke på hur många han har dödat. Men samtidigt vet jag inte om jag tycker det är rätt att man sticker iväg och skjuter någon sådär. Det känns som det gamla uttrycket: En hand för en hand...
Och det får mig att tänka på gängbråken som man har sett på tv, då ett gäng skjuter en kille och sen åker det gänget och ska skjuta han som sköt, sen måste det första gänget hämnas igen och så bara fortsätter det. Hämnd föder hämnd.

Jag har väldigt svårt att förstå hur man kan fira att någon har blivit dödad. Jag kan förstå att folk kan känna en lättnad och att folk kan vara glada att han fick sitt straff efter allt han har gjort. Men att döda någon gör inte att de han har dödat får livet tillbaka. Jag tycker att det är fel att ha fest för att någon är död, även om man hatar personen, dom tankegångarna finns inte i min värld.

Med tanke på att bin Ladin var ledare så är det bra att han är borta, men terrorismen försvinner inte helt för det är jag rädd. Vi får se vad som händer nu. Förhoppningsvis ingenting! Förhoppningsvis är det slut på allt dödande...

Vad tycker ni? Gjorde USA rätt som gick in och dödade bin Ladin? De andra som dog, vilka var dom? Var dom också värd att dö? Är det rätt att fira att någon är död?



/Anna

ZZzzzzzzz!!!

                              
Idag har jag varit trött hela dagen, men på söndagar får man va det!
Imorgon ska jag på skolan i Uppsala, men jag börjar inte förrän kvart över tio, så lite sovmorgon är det alla fall!

/Anna

RSS 2.0