Ska bara...


Ska bara sova lite...

...sen ska jag åka in till stan

/Anna

Roligt!

Jag snodde det här från Budda som hade skrivit det på facebook.
Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste det. Så om ni har samma humor som mig kan ni också få skratta lite! 


Undrar hur det är med det svenska språket bland våra svenska tidningar.

Sydsvenska Dagbladet:
Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)
... ... ... ...
21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:
Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:
Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:
Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Uppsala Nya Tidning:
Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där ....)

Bergslagsposten:
Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä....?)

Ölandsbladet:
Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:
Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:
Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)

Expressen:
Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)

Dagen:
Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:
Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)

Östersundsposten:
Krockade med älg på motorcykel.
(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:
Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på
Finlandsfärjor??)



/Anna

.....................................................................................................

     


Så sov jag inatt...

Jag var jättetrött hela dagen igår, men när jag gick och la mig började jag fundera på massa grejer och kunde inte somna.. Jag låg och pratade med Adam jättelänge, fast han svarade inte så jag vet inte om han låtsades sova men lyssnade eller om han faktiskt sov, haha! Jag är ganska bra på att babbla när jag ska sova. När jag var yngre och sov över hos kompisar så pratade jag ofta tills dom somnade ifrån mig och då somnade jag, haha! Surrkusen Anna.
Till slut somnade jag alla fall, men sen vaknade jag klockan 3 inatt och höll på att kissa på mig. När jag hade varit på toa var jag jättetörstig och ganska pigg så jag satte mig vid köksbordet, läste reklam, drack vatten och kollade på när det kom en ambulans med ljusen på som stannade och pratade med 2 tjejer. Men ingen åkte med ambulansen därifrån. Sen gick jag och la mig igen och sov tills Adam skulle upp. Då höll jag på att kissa på mig igen, så jag fick gå och kissa och sen somna om. Jag sov till kl 11 idag. Skönt! Fast jag har inte sovit så bra för jag har vaknat av att det gör ont i ryggen lite då och då..
Åh, vad spännande för er det måste vara att läsa om hur min natt har varit, haha! Fast ingen tvingar er ju att läsa..

Idag ska jag och Adam gå och skriva på papper att han är pappa till bäbisen i min mage! Det känns bra!

Jag måste klippa håret också, jag har hållt på med det sen i juli nu, men det blir aldrig av. Det är jätteslitet! Jag måste ta tag i det nu! 

/Anna

Min dag

Idag har jag varit på föräldrarutbildning tillsammans med Adam, ätit lunch med Cissi, skrivit färdigt och lämnat in mitt arbete, så nu kan jag slappa ett par timmar. Sen ska jag träffa Malin och så måste jag gå på biblioteket.
Men det bästa är att eftersom jag har lagt ner massa tid och gjort färdigt allt skolarbete, så är jag ledig från skolan ända tills på tisdag! Tjooho! Vad härligt!

/Anna

Tidig morgon imorgon..

Åhnej! Jag insåg just att jag måste kliva upp tidigt imorgon..
Inatt sov jag jättedåligt, så nu ska jag gå och mysa ner mig i sängen och läsa en stund och sen ska jag sova jätteskönt hela natten, tills väckarklockan ringer.

Puss & Kram

/Anna

Bergodalbana

Jag är lite dålig på att uppdatera här just nu. Jag har fullt upp med att förbereda mig inför att bäbisen ska komma och att klara av skolan.
Mitt skolarbete ska vara inne på fredag, men jag har försökt skriva färdigt allt idag så jag kan vara lite ledig i slutet på veckan. Men det har varit en lång dag (åkte till Gävle och skolan kl 7 imorse) så jag är alldeles för trött för att kunna tänka klart just nu. Så jag har lagt det åt sidan och imorgon ska jag läsa igenom allt och göra färdigt det sista, då kan jag vara ledig på torsdag och fredag! Lyx va!
Min mamma och min moster Marie kommer troligtvis hit i helgen, det ska bli jättekul! Jag längtar!

 I övrigt kan jag berätta att jag är extremt känslig just nu. Jag kan bli jättearg och jätteupprörd över saker som jag bara borde skaka av mig. Och ibland känner jag mig jätteledsen över ingenting och tror att allt jag gör är fel och att hela världen ska rasa samman. När någon säger något snällt till mig kan jag bli så glad och rörd att jag blir helt gråtfärdig därför. Vilken bergodalbana! Jag kan inte vara lätt att leva med, men kanske lite spännande alla fall för man vet aldrig hur jag ska reagera, haha!
Tur att jag har världens bästa kille som finns här och stöttar mig i mina svängningar..

/Anna

Några bilder på mig med magen








Kissen måste ju få va med också! Hon skulle just till å sparka iväg bollen..


/Anna

Mardröm

Shakira drömde nyss en mardröm. Hjälp vad hon hoppade till.. Stackars sötis!

/Anna

<3


Vidrigt, äckligt!!

Jag satt och åt russin, så tappade jag ett och när jag tittade ner i knät för att ta upp det så såg jag en pytteliten larv. Blää! Ramlade den också ur russinpaketet? Tänk om det var fler där i och jag har ätit en. Blä vad äckligt! Jag har blivit spysjuk för mindre vill jag lova.
Jag kan säga att jag var ganska snabb med att spotta ut det jag hade i munnen rakt ner i paketet och sen slängde jag allt och borstade tänderna.

Tänk om det kryper runt massa larver i min mage nu...
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

/Anna

På riktigt?

Det är flera stycken som har sagt att dom vill se en bild på min mage, men helt ärligt så har jag ingen, haha! Tro det eller ej, jag som är världens fotoapa och springer fram så fort jag ser en kamera har inte varit med på en enda bild på flera månader där min mage syns. Men jag ska se till att fixa ett kort och lägga upp. Kanske imorgon, eller åtminstone i helgen. Vi får se..
Jag har alla fall löst allt med skolan nu, så jag kommer vara mammaledig i ett år! Vilken lyx! Jag ska se till att njuta varje dag, även om bäbisen skriker.
Idag har jag monterat ihop barnvagnen, vi fick ju den i kartonger. Men jag kan inte riktigt förstå än att vi kommer få en liten som ska ligga i den. Det är overkligt!

/Anna

Desert flower, En blomma i Afrikas öken

För länge sedan läste jag boken och nu har jag precis sett filmen..

 

Det är en sann berättelse om Waris Dirie som är född i Somalien. Som en liten flicka tar hennes mamma med henne ut i öknen och hon blir könsstympad med ett smutsigt rakblad och utan bedövning. De syr igen henne och lämnar bara ett hål stort som ett tändstickshuvud som hon kan kissa igenom. När hon blir tonåring gifter hennes föräldrar bort henne till en man (gubbe) som redan har flera fruar. Men Waris flyr till fots genom öknen och tar sig därifrån. Hon lyckas ta sig till London där hon blir upptäckt och gör karriär som fotomodell. 
Jag rekommenderar starkt att läsa boken, det är en otäck berättelse men det handlar om något som fortfarande pågår än idag. Något grymt som måste stoppas!

/Anna

Plötsligt kan allt förändras

Jag fick precis veta att min kompis mamma är jättesjuk.
Snacka om att jag fick nya perspektiv på allt, mina grubblerier är verkligen bara lyxproblem som jag borde vara glad över att jag har! Det är roliga saker som jag inte vet hur jag ska prioritera eller få ordning på..
Hur som helst så tänker jag på dig vännen!
Jag hoppas och önskar för allt i världen att allt kommer att gå bra!

Massa stora varma kramar på dig!

/Anna

Skriver av mig lite bara...

Jag har kaos uppe i huvudet just nu! Om ca 7 veckor ska vi ha barn, det kan såklart bli tidigare och det kan bli senare.. Min plan är att plugga in i det sista, även om det skulle vara skönt att bara vara ledig, men det får man ju inte hur som helst. I alla fall håller jag på och försöker ordna med allt praktiskt nu inför mitt studieuppehåll och det skulle inte vara något problem alls om det inte var för att dom ska göra om utbildningen, så de som går årskursen under mig läser andra kurser än vad jag gör. Så just nu håller jag på och försöker få tag på programansvarig för min utbildning för att se hur vi löser allt. Jag har säkert ringt 20-30 gånger idag så till slut svarade han och sa att han ska ringa upp. Skam den som ger sig, haha! Jag har pratat med csn, så det är alla fall löst.
Jag har lämnat in ett arbete idag, som ska opponeras på nästa vecka. Men jag tror att jag har använt för litet radavstånd, hoppas att det kvittar. Annars måste jag korta av arbetet vilket blir ett jättejobb eftersom allt hänger ihop. Jag vill inte det för jag har verkligen kämpat för att skriva så bra jag kan och få med det som är väsentligt.
Eftersom jag och Adam är född 1981 så känner vi många som fyller 30 i år och vi är bjuden på fest varje helg i oktober på olika orter. Jag vill såklart gå på alla, men det går nog inte så jag måste försöka planera hur jag ska göra. Men jag vet inte hur allt ser ut med skolan än, så jag vet inte när jag kan åka bort och inte. Jag vet inte ens när sista tentan är. I vanliga fall är jag flexibel och tar saker som de kommer. Men när jag kan få barn precis när som helst i slutet av kursen så skulle det vara ganska bra att kunna planera lite.
Det här är några av sakerna som snurrar runt i mitt huvud just nu och som jag inte kan påverka än. Men jag har också tusen andra tankar som åker runt, runt. Jag önskar att jag bara kunde koppla bort dom, för som det är just nu har jag svårt att somna på kvällen och jag vaknar på natten och funderar. På dagarna går massa energi åt att fundera och jag blir så trött att jag inte får något vettigt gjort, förutom sånt som verkligen måste göras. Men jag klarar heller inte av att bara sitta och vila för även om jag sitter i soffan så slappnar jag inte av.
Hoppas att han från skolan ringer snart så att jag kan få allt vad gäller skolan ur världen, då har jag åtminstone en grej mindre att fundera över.
Jag tror jag ska försöka styra upp lite av kaoset som är här hemma nu, för vi har grejer överallt och det skulle vara skönt att få lite ordning.

Kram på er!

/Anna


Imorgon åker jag på en till veckas fältstudier

Imorgonbitti åker jag.
Vi hörs om en vecka!

Puss & Kram

/Anna

Nu känns det bättre!

Det blev en bra dag i alla fall! Jag har hunnit med allt jag skulle göra, fast jag har pluggat alldeles för lite. Jag började läsa men var så trött att jag somnade. Ooops!
Det gick bra hos barnmorskan, magen hade växt flera cm och ligger precis på kurvan. Men den här gången hade jag för högt järnvärde, så nu ska jag sluta med järntabletterna igen. Konstigt!
Vi har registrerat oss på några barnsidor och idag fick vi hem en välkomstgåva, det var bland annat engångshaklappar och jättesöta små blöjor med Nalle Puh på!



                                         

Vi har förresten ätit pizza och druckit Coca cola till middag! Och nu sitter jag i soffan med en godispåse! Mums! Så nu är jag lycklig, haha!

Trööööööööööööööööööööööttttttttttttttttt!

Hmm, klockan är snart ett och jag har inte gjort någonting än fast jag har massvis att göra. Men jag är ju såååååå TRÖTT!
Tänk att bara ligga på soffan hela dagen och äta skräpmat till middag med Coca Cola till. Det skulle vara underbart!
Men jag ska snart gå och duscha, sen ska jag packa, plugga, gå på biblioteket och gå till barnmorskan. Ja just ja, jag måste ringa till mitt jobb också.
Packa, usch! Jag hatar att packa. Då måste man ju planera vad man kommer vilja ha på sig en vecka framåt. Hur ska man kunna veta det? Fast å andra sidan har jag inte så mycket kläder att välja på längre, så det gör ju saken lite lättare. Det är bara å ta med allt jag kan ha, haha!
Ett annat problem är att dom ska stänga av tvättstugan här i 2 veckor och självklart är det veckorna när jag kommer hem, vilket betyder att det kommer gå 3 veckor innan jag kan tvätta nästa gång. Hur ska det gå? Jag har ju bara kläder så jag klarar mig i en vecka. Jag får väl tvätta för hand eller något.
Visst är jag positiv idag, haha!
Men jag vill verkligen inte åka bort en vecka till och jag har ingen lust med skolan just nu heller. Om 2 månader kommer våra liv förändras totalt och det är jättemånga tankar i mitt huvud just nu så det är svårt att fokusera på massa andra grejer. Men en vecka går fort och jag får försöka att bara koncentrera mig på skolan när jag är borta så kanske jag lyckas göra färdigt arbetet så jag kan ta det lite lugnare med det när jag kommer hem igen.
Varför är jag så himla trött och negativ? Jag vill inte! Jag vill vara pigg, positiv, full av energi och sprida glädje!

Nej nu är det dags att sätta igång..

Steg 1: In i duschen med dig Anna!

/Anna

Suddig men vad gör väl det?

Det blir så tråkigt utan bilder, så här är en på mig just nu.



/Anna


2 månader kvar till den stora dagen

Idag är det exakt 2 månader kvar tills min älskling fyller 30 år! Och jag försöker komma på den perfekta presenten. Det är inte lätt vill jag lova! Det är också exakt 2 månader kvar tills våran bäbis är beräknad! Jag såg på tv:n idag när de gjorde kejsarsnitt på tvillingar 10 veckor förtidigt. Det är ju helt overkligt att jag har en sån liten bäbis (förmodligen större än vad dom var) i min mage.
Det går sådär för mig att plugga just nu.. Jag tycker att det är jätteintressant men jag har svårt att koncentrera mig på vad jag håller på med. De flesta arbetar två och två med arbetet vi gör nu, fast jag arbetar själv. Idag har jag verkligen önskat att jag också hade någon att jobba med, men samtidigt tror jag att det är nyttigt för mig att göra allting själv och bevisa för mig själv att jag klarar av det.
I övermorgon ska jag åka iväg en vecka igen, jag vill inte. Fast det är bra för mitt skolarbete att jag ska bort igen. Men jag skulle hellre bara vara hemma.
Tänk vad underbart det skulle vara om man bara fick vara hemma jämt och välja när man vill jobba och inte. Eller typ bara jobba 2-3 dagar i veckan. Det skulle ju vara perfekt!

/Anna

Stackars Adam och katten, haha!

Dom flesta som känner mig vet att jag älskar att sjunga.. Det var ett tag sen jag gjorde det nu, men idag fick jag för mig att jag skulle sitta framför youtube och sjunga med i massa karaokelåtar. Inge fel med det kanske, förutom att jag har tokont i halsen och den känns alldeles tjock och svullen. Så det lät riktigt hemskt! Stackars älsklingen och kissemissen som fick sitta och lyssna, haha! Men jag sjung alla fall ganska tyst, så grannarna vart skonade den här gången!

/Anna


.......

Varför blir man sjuk när man inte vill och inte har tid att vara sjuk?
Det började nu i veckan när jag var borta på fältstudier, då fick jag ont i halsen och var helt tung i huvudet och trött i kroppen. Jag mådde inte alls bra. Men vad gör man? Är man bortrest på "arbete" så är det väl bara att jobba på. Så jag kämpade mig igenom halsontan och efter ett par dagar var det bättre.
De som arbetar på gården gör det mellan kl 7-20 och vissa dagar ännu längre. Jag var med samma tider, alla dagar utom en. De arbetar så måndag till måndag, fast på måndagen som de kliver av passet slutar de mer normal arbetstid. De sover alltid kvar på gården för det behövs finnas personal på plats ifall något skulle hända på natten.
Det har i alla fall varit en lång vecka för mig med väldigt mycket intryck och funderingar, så när jag kom hem var jag helt slut både fysiskt och psykiskt. Första dagen hemma gick därför mest åt till att återhämta mig. Men sen körde jag igång igen och i torsdags åkte jag in till stan och åt middag med min tremänning Elin. Det var jättekul å träffa henne!
Igår (fredag) var en riktig skitdag, då allt bara gick ont för mig och massa dumma tankar snurrade runt i mitt huvud. Men alla har ju dåliga dagar ibland..
Imorse klev jag upp tidigt och började tvätta, för jag har ju inte så mycket kläder jag kan ha längre så det gäller att tvätta ganska ofta. Efter tvätten var det meningen att jag skulle plugga. Men jag mådde jättedåligt. Jätteont i huvudet, svag och skakis i kroppen och mådde illa. Så jag la ifrån mig boken och sov på soffan några timmar. När jag vaknade tänkte jag börja om dagen, så jag fikade lite och duschade och skulle klä på mig och åka på middag hos Kicki som fyller år imorgon. Men efter duschen var jag helt väck. Så jag gick fram och tillbaka i lägenheten och visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag ville ju så gärna åka, men varje gång jag började göra mig iordning sa kroppen ifrån. Jag orkade helt enkelt inte. 
Så nu sitter jag här hemma och känner mig som när jag var sjuk när jag var barn. När man så gärna vill leka med kompisarna men man får inte för man är sjuk och mamma och pappa säger nej. Skillnaden nu är väl att mamma och pappa inte är här, utan det är kroppen som säger nej. Jag skulle förstås kunna strunta i att lyssna på kroppen och åka i alla fall. Men jag orkar helt enkelt inte och det känns skittråkigt!

/Anna 

RSS 2.0