Gone


kan inte sova!

Jag kan inte sova. . Vet inte om det beror på att jag sov mellan halv ett och tre idag eller om det beror på att jag börjar grubbla över massa saker så fort jag lägger mig i sängen. Jag känner mig trött så jag gissar att det är det sista. . Idag har varit en sån där skön semesterdag! På förmiddagen var jag ute med oliwer som cyklade runt på sin trehjuling tillsammans med massa grannbarn. På kvällen stack jag ut på en joggingtur. Jag sprang två km spåret, tre varv. Det kändes som om jag kunde ha fortsatt hur många varv som helst men Adam hade nog blivit orolig om jag aldrig kom hem. Ibland är det det bästa som finns att springa! Sedan såg vi en bra film som heter Gone, den var riktigt spännande och jag var riktigt rädd flera gånger! Imorgon kommer pappa m. Familj hit! Så det vore nog bra om jag lyckades sova nu, så att jag orkar vara vaken imorgon!

Tihi!

En kväll förra veckan när jag var inne hos Oliwer som skulle sova och Adam och min mamma satt i vardagsrummet så hörde jag plötsligt hur ytterdörren öppnades.. Någon kom in och var på väg att ta av sig skorna när Adam skyndade ut från vardagsrummet för att förklara för den okända mannen i hallen att han var i fel lägenhet. Hihi, så kan det gå!

Jag ville fixa iordning vårat skabbiga badrum. Men eftersom det är en hyreslägenhet så tänkte jag inte direkt sätta igång med att renovera utan istället sätta upp lite tavlor och speglar för att täcka över olika skavanker. Det fick bli två små tavlor på väggen bredvid toan och två avlånga speglar fick täcka alla fula märken på väggen mittemot toan. Jag blev jättenöjd! Tyckte det blev jättefint! Men Adam tyckte inte att det var lika bra att jag hade satt upp en spegel mittemot toan, så morgonen efter bestämde han sig för att ta ner den. För att undvika hål hade jag satt upp den med en jättebra dubbelhäftande tejp, så när han skulle ta ner den lyckades han bryta av den på mitten. Så nu har vi bara en ensam avlång spegel på den väggen och det ser lite konstigt ut. Jag sitter återigen och stör mig på alla fula märken varje gång jag går på toa. Fast det är ganska förståligt att alla kanske inte vill spegla sig när de sitter på toa, haha! Jag ska alla fall hitta på något nytt att sätta upp!


Godnatt!

Never grow up....

 

Konstigt...

Vad lätt det är att man bara flyter med i livet och att allt bara blir som det blir...
Det är bara jag som kan bestämma över hur mitt liv ska se ut, över vad jag ska göra och hur jag vill vara. Jag har väldigt lätt att glömma bort det ibland och bara göra det som passar in i alla andras scheman och det som jag tror förväntas av mig. När jag gör det slutar det alltid likadant, med en kraschlandning.. Jag behöver mycket egentid, ibland känns det som om jag behöver mer egentid än alla andra människor i hela världen för att jag ska må bra.
När jag glömmer bort att säga stopp, stanna upp och andas blir jag stressad, sur och grinig hela tiden och ingenting är roligt utan allt känns som måsten. Ungefär som att man måste gå på jobbet..
Därför måste jag stanna upp och påminna mig själv om att det är jag som bestämmer över mitt liv! Det är viktigt att jag ser till att göra det som jag vill göra, även om det bara är en sån liten sak som att sitta på balkongen och måla naglarna eller ta en joggingtur. Det är dom små sakerna som ger mig energi och glädje så att jag orkar med allt annat och njuter av livet istället för att bara stressa igenom hela livet med ett smockfullt schema där jag bockar av en grej efter en annan och bara väntar på nästa rast som aldrig kommer eftersom den inte står med på schemat...

Livrädd!

Det är skitjobbigt att vara livrädd för att åka bil! Det är inte ofta man blir tagen på allvar heller, utan folk tycker mest att man är töntig när man sitter med hjärtat i halsgropen och ber någon sakta ner. Annat är det för dom som är rädd för att flyga, dom har de flesta full förståelse för. Men om ni tänker efter så är det lika onaturligt för människan att färdas framåt i över 100 km/timmen som att flyga.. Plus att bilolycker sker förmodligen varje dag, så det är väl inget konstigt att vara rädd för det.
Hur som helst så är det skitjobbigt att vara bilrädd eftersom man åker bil så ofta och nästan alla kör runt som om de vore kungar på vägarna, helt övertygade om att bilolycker är något som drabbar andra men inte dom själva. Så tänker tyvärr inte jag... jag sitter livrädd nästan varje gång vi åker långt och bara hoppas på att vi ska överleva den här resan också.

...

Vi skulle ha flygit luftballong i onsdags, men det blev inställt den här gången också.. Suck! Igår såg jag däremot fem stycken som svävade över Stockholm. Gissa om jag blev avundsjuk?
Igår var vi på middag hos Karla och Gunnar (Cecilias mamma och pappa) så nu har vi fått vinförrådet påfyllt, plus att vi fick presentkort på Cervera för att köpa fina glas! Oliwer hittade genast Wilhelms cykel och sen klippte vi gräset tillsammans för Wilhelm hade även en gräsklippare där som han kunde låna.
I övrigt så bor vi hos Anders, Marina, Madicken och Wilmer den här veckan. Det är kul för Oliwer att få leka med Madicken hela dagarna och trevligt för oss, men det blir nog ännu roligare i helgen då jag inte behöver upp och jobba. För nu är jag trött hela tiden och måste tänka på att lägga mig i tid för att orka upp klockan fem.
Idag jobbar jag min sista dag på Flinks... Jag har jobbat min sista dag på Flinks många gånger nu, haha! Så vi får se jag kanske kommer tillbaka snart eller om några år, man vet aldrig. Det har alla fall varit kul att jobba dom här veckorna! Men nu kommer det bli helt underbart att ha världens längsta semester tillsammans med hela familjen!

Lycka!

I söndags var vi på skansen. Känslan av att se Oliwers lycka när han sprang fram till en bur med någon slags apor är obeskrivlig! Det finns ingenting bättre än att se honom lycklig! Jag älskar att få vara med första gången han upplever allting som är bra och roligt! Tyvärr kommer det ju också komma massa första besvikelser och första sorger, men det tar vi då...
Just nu njuter jag bara av att se hur oförstörd han är och hur underbart han tycker livet är. Han ser det roliga i (nästan) allt som sker och allt man gör. Jag hoppas för allt i världen att han alltid kommer fortsätta vara så glad och positiv!

RSS 2.0