Fredagkväll!

Nu känns det lite bättre än tidigare idag.
Jag lyckades inte hitta boken som jag behövde någonstans, men min älskling var så gullig och både lugnade ner mig och gick förbi en butik i stan där boken fanns och köpte den till mig. Hur skulle jag klara mig utan honom? Han är bäst!
Just nu håller jag på och slingar håret, helt själv. Det blir spännande att se hur resultatet blir. Hoppas jag blir fin!

/Anna


Happy


Skriver av mig....

Det här suger. Jag hatar att plugga, men det var inget nytt. Det finns en anledning till att jag har väntat så många år med att utbilda mig. Jag tycker det är jättekul att läsa böcker, det är roligt att lära mig nya saker och det är intressant att gå på föreläsningar och lyssna.
Men när man ska redovisa vad man har lärt sig och man måste skriva på precis rätt sätt och vilket det sättet är ska man ta reda på själv. Det suger!
Man ska använda en viss stil på texten och den ska vara rätt storlek, radavståndet ska vara exakt. Vissa stycken måste finnas med osv. allt detta ska man bara kunna, eller ta reda på. Jag skulle behöva gå en utbildning i hur man skriver ett arbete.
Man kan lära sig hur mycket som hellst om ämnet man läser, men om man skriver på fel sätt så blir man ändå inte godkänd. Jag tycker det är knäppt. Vem har bestämt att det är bästa sättet att skriva på?
Är det inte lika bra innehåll även om man använder en annan stil när man skriver?

Just nu håller jag på och jagar en till bok som jag måste referera till i arbetet. Om jag inte gör det finns risken att jag inte blir godkänd. Men jag vet inte om jag egentligen behöver det. Fast det är nog inte värt att chansa.
Problemet är att den fanns inte på biblioteket här och inte heller i bokhandeln. Jag får nog åka iväg till akademibokhandeln och hoppas på det bästa. Men ifall jag inte änns behöver den för att bli godkänd så har jag slängt både tiden att söka efter boken och pengarna den kostar i sjön. Men jag antar att man lär sig av allt och förhoppningsvis är det en väldigt bra bok som jag kan ha mycket nytta av i livet.

/Anna

Träningsvärk påväg

Det är stor risk att jag inte kan röra mig imorgon. Först tränade jag imorse och nu ikväll har jag burit däck. Vi har i alla fall vinterdäck på bilen nu och jag kommer garanterat vakna med träningsvärk imorgon!

Träna och plugga..

Malin kom hit i morse och vi gick och tränade på Sats. Först körde vi styrka och sen sprang vi. Det var jobbigt men roligt!
Nu sitter jag här med mitt arbete som jag fick tillbaka från läraren igår. Jag har massa grejer att rätta till och vet inte riktigt hur jag ska lyckas med det här. Det är tur att jag har till på tisdag på mig för jag har en känsla av att det kommer ta ett tag.
Imorgon har vi redovisning av ett grupparbete, så jag måste förbereda exakt vad jag ska säga. Jag hatar att prata inför många människor, men jag har inte hunnit bli nervös än.

Nej, skärpning nu Anna. Tillbaka till skolarbetet.

/Anna


Träning



Nu ska jag gå och byta om för snart ska jag till sats och köra aerobics!

/Anna


Det finns alltid en ljus sida

Ibland känns livet så tungt. Allting känns jobbigt och ingenting känns roligt.
Man väljer hur man vill se på livet, för det finns alltid något positivt med allt som sker.
Men när man inte känner sig glad så är det svårt att bara le och se den ljusa sidan.
När jag var liten hade vi en stuga i fjällen. Där försvann alla problem och jag bara fanns till. Livet var underbart där och jag skulle kunna ge allt jag har för att få tillbaka den. Men jag vet att det inte går..
Jag hoppas att dom som är där nu är lika lyckliga som jag brukade vara.
En dag kanske jag hittar ett nytt paradis på jorden som jag kan åka till, där allt blir bra igen.



/Anna

Ojdå!

Jag har nyss betalat räkningarna.
Mina inkomster och utgifter blev + - 0
Eller vänta, skulle pengarna räcka hela månaden? Då blev det värre, haha!
Det löser sig.
Men alla mina nära och kära kommer få hemgjorda julklappar i år. Bäst att börja rita teckningar till alla redan nu!

/Anna


Låååååång dag!

Det gick bra att kliva upp imorse, men det gick inte så bra att sova inatt. sista gången jag kollade på klockan hade den passerat ett. Jag låg vaken ett tag till men undvek att titta på klockan för jag tänkte att jag bara skulle bli stressad av den. Nästa gång jag kollade på klockan var den fyra, då hade jag precis vaknat. Efter det lyckades jag inte somna om utan låg mest och mös och väntade på att klockan skulle bli dags att kliva upp.
Halv fem klev jag upp och duschade, kvart över fem gick jag till tåget.
Jag har varit i Hudik hela dagen. Efter skolan åt jag på McDonalds med Elin och hennes gullunge Elias. Sånt är vardagslyx!
Tåget tillbaka till Stockholm var försenat och när jag väl kom fram till T-centralen missade jag mitt tåg hem med en halvminut vilket resulterade i att jag fick vänta en halvtimme på nästa. Det kändes riktigt segt men jag tvingade Adam att prata i telefon med mig så länge som möjligt och då gick det bra.
Jag kom hem till slut!

Nu är det dags att försöka sova igen!

Godnatt!

/Anna

Tiden springer iväg..

Den här dagen har gått alldeles för fort. Jag vill inte att det ska bli kväll än, men det är för sent för kvällen är redan här. Ibland känns det verkligen som om livet bara rusar förbi.
Mamma har åkt hem nu, det känns lite tomt.
Hon gillar inte att vara med på kort, men jag lägger upp en liten bild på min söta mamma i alla fall.

    
Jag          &          Mamma


Imorgon börjar allvaret igen. Då ska jag åka till skolan i Hudik. Jag måste kliva upp före fem för att hinna med tåget. Usch vad tidigt jag gruvar mig, tur att jag kan sova på tåget!

/Anna

Shopping!

Vi har haft en mysmorgon och kollat på Idol.
Nu ska jag på en shoppingtur med mamma!

Hej så länge!

/Anna

En bra lördag!

Jag var fortfarande proppmätt när jag vaknade i morse, så det blev bara ett stort glas vatten till frukost.
Men sen gick jag och Malin på Waynes och jag åt en jättegod toast.
Efter det åkte jag, mamma, Adam och Yvonnie iväg och köpte en present till min brorsa som har fyllt år. Jag lyckades även shoppa 2 nya linnen och en rosa tröja till mig.
Vi har ätit jättegod middag och chips och godis.
Just nu ser min mage ut som om jag väntar barn i åttonde månaden.




Puss på er!

/Anna


Pannkakor

Cissi ringde mig idag och frågade om vi ville komma över och äta pannkakor. Mums! Alex förnekar det men jag tror han försökte sätta rekord i antal stekta pannkakor. Han hade gjort smet på 12 ägg! Väldigt mycket smet och det blev en väldigt stor hög med pannkakor! Som tur var så ringde Sofia när vi var där så hon och hennes kille kom också dit och hjälpte till att äta. Till efterätt fanns det äppelpaj. Jag åt 2 bitar och sen mådde jag illa. För mycket mat och för mycket socker och alldeles för mätt blev jag, men gott var det! Jag lyckades alla fall äta en chokladtopp också innan jag gick hem, jag hade lovat att komma dit och äta såna så jag var tvungen.


                    
Inte Alex berg men ganska likt.       



Imorgon är det dags för högskoleprovet och jag är väldigt glad att jag slipper skriva det i år! Men Malin ska skriva det så vi ska luncha ihop. Håll tummarna för henne! Håll tummarna för Alex också förresten, han skriver också!





Sen kommer min mamma hit! Planen var att vi skulle ta bilen till en affär och köpa en present till min brorsa (fast mamma vet inte planen). Problemet är bara att det är halt ute och vi har inte bytt till vinterdäck. Om vi skulle lyckas med det imorgon före kl 12:45 så skulle jag bli en väldigt lycklig Anna. Hoppas...

/Anna

Me..


FREDAG & SNÖ!

Imorse väckte Adam mig innan han åkte till jobbet. Han sa att jag skulle titta ut genom fönstret. Det hade snöat!



Fredag och snö! Kan det bli bättre?

/Anna

Torsdag

Varför bygger man inomhuscentrum?
Det är ju asjobbigt när det börjar bli kallt ute och man har varma kläder på sig. Man svettas ihjäl när man går inomhus i shoppingcentrumet. Man kan såklart ta av sig jackan, men då måste man gå och släpa på den vilket också är jobbigt. På sommaren när det är varmt ute är det inte heller bra för då vill man vara ute och njuta av den sköna sommaren mellan affärerna, kanske äta en glass i solen. Det är förresten alltid bra att vara ute så mycket som möjligt.

Nu ska jag gå och laga (nyttig) mat och överraska min älskling med mat på bordet när han kommer hem.
Sen ska jag låna hans SL-kort och åka in till stan och träffa Camilla!

Här är en gammal bild på oss med röda tungor!

Jag & Camilla sommaren-2009

/Anna

Uttråkad och trött

Klockan är nio och jag har inget att göra. Eller jo det finns massvis jag skulle kunna göra, men jag orkar inte. Det är inget bra på TV heller. Vad jobbigt livet blev nu.

/Anna

Bli pigg med piller

Idag gick jag och min älskling till Life, hälsokostbutiken. Där fick vi hjälp av en supertant. Hon plockade fram vitaminer till mig och rosenrot som jag också ska äta för att bli pigg. Sen kollade hon på mig och ställde massa frågor. Det slutade med att jag köpte några andra piller också. Hon kunde massa kinahokus pokus och det mesta hon sa att hon kunde se på mig stämde, förutom en sak. Hon sa att jag behöver dricka mer vatten, för jag behöver dricka minst 2,5L per dag. Det gör jag redan, förmodligen ännu mer.
Men hon sa också att jag inte ska tvinga min kropp till massa träning när jag mår såhär och inte har någon energi och när man tänker efter så känns det ganska logiskt. Självklart behöver man alltid motion, men om kroppen av någon anledning går på sparlåga så bryter man bara ner den istället för att bygga upp den ifall man tränar för hårt.

Hörs sen!

/Anna

Jag lovade vinterbilder


Taget i Badhusparken. Det är så vackert på vintern när allt är vitt!


Östersund, även vinterstaden. Alla får va med och leka!


En bild mot mitt älskade Frösön


Jag på snowboard

Hur kan man inte älska vinter?

/Anna

Hoppas du kommer snart vintern!

Nästan alla mina drömmar utspelar sig i Östersund och inatt var inget undantag. Jag drömde att första snön kom och jag vaknade och tittade ut och blev så lycklig! Jag sprang ut och slängde mig ner på det översnöade gräset. Men det var bara en dröm, här utanför mitt fönster är det bara grått och så kommer det nog vara ett bra tag till. Jag hoppas det blir en riktig vinter i år igen med massvis av snö, även om alla stockholmarna hatar det. Jag har aldrig hört så mycket gnäll över snö förut som förra vintern. Men jag älskar snö!
Jag har snott lite kort av mamma från förra vintern.
Men just nu funkar det inte att ladda upp kort på bloggen, så ni får se dom senare..

Kram

/Anna


Det gick bra!

Det gick bra att träna!
Hon som höll i passet var sen så en annan tjej hoppade in och började köra afro med oss. Jag tycker inte afro är speciellt kul och 15 minuter kändes som en timme. Men så kom den andra tjejen och vi startade med aerobicsen. Då gick tiden plötsligt jättefort och vi hann bara börja så var det slut. Jätteroligt och jättebra pass!
Det var roligt att träffa Malin också och bli uppdaterad om allt kul som händer i hennes liv!

Jag känner mig piggare nu, inte helt uppe på toppen. Men jag är påväg!

/Anna


Gilmore Girls

Jag har sett fyra avsnitt av Gilmore girls. Älskar den serien!
Nu ska jag snart iväg och träna. Jag är astrött idag med så jag gruvar mig lite.
Men det går nog bra. om jag inte orkar får jag låtsas att jag inte hänger med i rörelserna, haha

/Anna


Nu är jag värd att slappa lite

Det gick bra på besiktningen! Tack för peppningen kusin vitamin!
Jag behövde inte köra upp på de där grejerna, bara köra in i ett garage och det är ju inte så svårt.
Det regnar ute. Ganska mysigt höstväder!
Jag har vikt all tvätt och har inget viktigt skolarbete att göra, så nu ska jag bara slappa ett par timmar.
Ikväll kommer Malin hit, så ska vi gå på aerobics tillsammans. Det kommer bli kul!
Men nu ropar soffan på mig så jag måste gå.

/Anna


Älskar satsumas!

Jag har ätit 6 satsumas ikväll! Älskar satsumas!

Nästa vecka börjar Svenska Hollywoodfruar igen. Jippie!

Imorgon måste jag kliva upp och åka och besikta bilen. Jag är nervös! Inte för att bilen inte ska gå igenom utan för att jag måste åka dit själv och jag vet inte exakt hur allt funkar där och så måste jag köra upp bilen på de där grejerna.. Läskigt!

Men man ska göra saker man tycker är läskig, det är så man växer som människa. Men jag önskar att någon kunde göra det åt mig, haha!

/Anna





Bära eller brista..

Jag har lämnat in mitt första arbete. Nu är det bara att nervöst vänta på feedback..

/Anna

Kämpa, kämpa

Det gick inte så bra att springa.. Jag joggade jättesakta och stannade och gick 3 eller 4 gånger. Inte så bra.. Vart är konditionen? Jag ska nog springa imorgon också. Det konstiga är att jag inte änns blev pigg. Jag kunde ha somnat i bilen när jag körde hem från spåret. Farligt!
Vi åt alla fall kycklingsallad till middag. Så vi fortsätter att vara nyttiga.
I slutet av veckan kommer jag hoppa upp ur sängen på morgonen!

Men nu måste jag läsa igenom och avsluta mitt skolarbete, det ska vara inlämnat senast imorgon kl 12.

/Anna


Nu jä..ar ska jag bli pigg!

Mycket frisk luft, motion och nyttig mat!
Hur svårt kan det va?
Så till lunch blev det rotfruktssoppa idag. Supergott!
Nu ska jag byta om och ge mig av till elljusspåret.

En piggare Anna är påväg!

/Anna

Kan va :-P

Trötthet kan vara okänd kvinnosjukdom

Trötthet och irritation kan var tecken på en allvarlig hormonrubbning i sköldkörteln.
Varje år upptäcks allt fler drabbade kvinnor.
- Tiotusentals kan vara sjuka utan att veta om det. Det här är en okänd folksjukdom, säger professor Ernst Nyström i Göteborg.

Kanske är jag, haha!

läs mer på
http://www.expressen.se/halsa/1.79061/trotthet-kan-vara-okand-kvinnosjukdom

/Anna

Trött? Ja!

Jag brukar alltid somna när jag lägger ner huvudet på kudden. Jag är en sån som kan sova när som helst, var som helst och hur som helst. Eller nästan hur som helst, jag måste ha något typ av täcke över mig. Men sista veckorna har jag haft jättesvårt att somna. Igår låg jag vaken över en timme och funderade över massa saker. Jag tänkte att det kanske är för att jag tänker så mycket som jag inte somnar, så jag började räkna. Men när jag kom till 200 ungefär kom jag på mig själv med att tänka på olika saker mellan siffrorna, så jag gav upp det också.
Plötsligt vaknade jag av att något lät, mitt i natten. Eller nej, det var morgon. Adams väckarklocka. Jag vet inte när jag somnade men jag var inte helt vid medvetande när Adam åkte iväg till jobbet.
Jag tänker att om jag kliver upp tidigare så kommer jag vara så trött på kvällen att jag somnar direkt. Men jag är så trött på morgonen och hela dagen fast jag sover nästan till 10. Jag känner mig helt död. Helt orkeslös! Och ögonen svider. Jag skulle nog kunna sova hela dagen. Är det vad som kallas att vända på dygnet?
Ska gå ut nu och få lite luft, se om jag vaknar till.

/Anna

Halv två..

Oj, är klockan redan halv två!?!
Hur blev den det? Varför har jag inte riktigt vaknat än isåfall?
Det här var konstigt. Kanske dags att vakna och leva den här dagen också..

/Anna

Party i Gävle

Igårkväll var vi på födelsedagsfest i Gävle! En kille som fyllde 30 och en kille som fyllde 28. Det var riktigt kul! Dom hade gjort en tipsrunda med massa konstiga frågor som jag och Adam vann! Tjooho! (Glädjeskrik)
Vi sov över hos Rickard och Anna, (som hade festen.) Dom bor så himla mysigt, i en röd liten villa med vita knutar. Den ligger lantligt men ändå nära stan. Precis så skulle jag vilja bo.
Idag åt vi pizza och bara fanns till. Ibland är det skönt att inte göra någonting utan bara låta tiden gå.
Men nu är vi hemma igen och ikväll ska vi kolla på skräckis!

/Anna

Sötnosen


Kolla vilken sötnos! Hon är med mig hela tiden nu när jag har varit borta.
Här håller hon på att somna på mattan bland mina skolpapper.

Jag erkänner!

Jag ska erkänna en sak...
Jag kollar på sjunde himlen (serien) nästan varje dag!
Jag tycker den är jättebra, så mellan 11 och 12 tar jag ledigt från pluggandet och kollar på TV.
Haha, då vet ni...



/Anna

Bara jag vaken!

Adam sover och katten sover, det är bara jag som inte sover...
Jag vet inte varför men jag brukar hata att vara vaken själv.
Eller rättare sagt, jag hatar att gå och lägga mig sist.
Men nu är bara jag vaken..



Jag ska sova snart!

God natt!

/Anna

Vänta...

Ibland känns det som om hela livet bara går ut på att vänta...
Man väntar och väntar och väntar och väntar....
Vissa saker kan man påverka själv, men inte alla och då är det bara att vänta....

/Anna

Gosekissen

Idag har jag inte varit fullt lika duktig på att jobba med mitt arbete. Men Cecilia har varit här och lärt mig massa trix i word. Det behövde jag, word ser inte riktigt ut som det gjorde när jag lärde mig det för ca 10 år sedan.



Shakira är med mig hela tiden nu, det är jättemysigt! Hon gillar nog inte att jag är borta så mycket. Min lilla gosetjej!

Nu kom min älskling hem, så jag ska gå!

/Anna



Godnatt

Klockan är nu tjugo över tolv och jag är vaken! Det är verkligen stor skillnad på studentlivet och arbetslivet. Särskilt om man jobbar på en järnhandel som öppnar halv sju på morgnarna. Jag hade aldrig kunnat vara vaken så här sent förr i tiden, haha!
Det blev förresten ingen promenad, istället blev det lite styrketräning framför tv:n innan jag fastnade i skolböckerna igen.
Men nu ska jag gå och borsta tänderna.

Gonatt!

/Anna


Bra pluggat idag!

Oj vad jag har pluggat idag. Jag har suttit klistrad framför datan hela dagen och inte låtit mig distraheras av någonting! Jag borde nog gå en promenad nu och få lite luft. Men jag är inte så sugen på att promenera själv och jag orkar inte riktigt vara social heller. Vilket dilemma!

/Anna


Dags att plugga!

Jag har ett arbete som ska bli klart, helst idag eller ännu bättre igår!



/Anna

Home sweet home!

Nu sitter jag hos mamma och kollar på svenska New York fruar. Imorgon ska jag åka hem igen. Det är blandade känslor. Jag vill inte åka härifrån, men samtidigt blir det såklart skönt att komma hem till mina saker och mitt hem och till Adam och kissen. Men det bästa vore om allt annat bara kunde komma hit.


 
Borta bra men hemma bäst!


/Anna


Godmorgon!

Jag sitter och väntar på Ronja, vi ska till stan och fika. Det är sjukt vad jag är morgontrött. Jag vill aldrig vakna på morgonen. Jag har stora problem att ta mig upp ur sängen före kl 10 så just nu är jag väldigt imponerad av att jag i flera års tid har lyckats kliva upp mellan 5 och 6 varje dag.



Nu ska jag sticka!

Puss & Kram

/Anna

Liten släktträff

Idag har jag, mamma och Daniel hälsat på moster Marie m. familj. Sen åkte jag till mormor och sen tog vi med momma till Marie där vi åt middag. Mysigt att träffa alla!
Nu ska jag och mamma titta på film!





/Anna

Utekväll i Östersund

Igår blev det tjejkväll, först åt jag och mamma jättegod Thaimat, sen åkte jag till Lina. Jag plattade hennes hår och vi lyssnade på gammal musik och blev nostalgiska, innan vi drog ut på stan.
Jag försökte få med henne upp på dansgolvet, fast jag lyckades inte den här gången, men det blev en rolig utekväll i alla fall.




/Anna

Morgonmys för en trött tjej som jag

Jag var uppe till 3 inatt och kollade på film så jag är ganska trött idag.
Nu sitter jag och är helt vit i ansiktet av en ansiktsmask, riktigt skönt! Men nu är det dags att tvätta mig och fixa iordning lite frukost (min mage börjar kurra) sen blir det en tur till stan med mamma och en tur till min lilla momma.

/Anna

Det blev en bra fredagkväll!

Jag lyckades skriva en sida till på mitt arbete till slut, efter lite peppning från mina söta skolkompisar och min älskade pojkvän! Hur skulle jag klara mig utan dom?
Mamma var snäll och skjutsade mig till Linda. Det blev en riktigt trevlig kväll och Tacos är ju sååååå GOTT!
Nu är klockan ett på natten men eftersom min mamma är en riktig nattuggla som jag inte träffar så ofta så håller jag mig vaken och ska kolla på film med henne.

/Anna

Kakmonstret

Många som känner mig vet att jag kallades för kakmonstret när jag var liten..
Fast nu är jag mer ett bullmonster. Haha!



/Anna

Uppgiven...

Jag börjar känna mig helt uppgiven. Det är svårt att skriva det här arbetet. Jag har inte skrivit ett arbete själv på över 10 år. Jag har en känsla av att jag kommer få sitta med det här dygnet runt nästa vecka för att få det klart. Men jag ska klara det! Fast just nu känns det helt omöjligt, SUCK!



/Anna



FREDAG!

FREDAG!
Ikväll ska jag till Linda och fira hennes födelsedag, hon bjuder på Tacos. Mums!
Men först blir det lite skola här hemma..
Plugga, plugga, plugga!

/Anna

Ingen bra skoldag, annat är ju roligare!

Det blev en paus i pluggandet idag och en joggingtur istället. Riktigt skönt, precis vad jag behövde. Solen sken och det var riktigt varmt ute. När jag hade duschat åkte jag faktiskt till biblioteket, tro det eller ej. Men jag lyckades inte hitta någon av böckerna som jag letade så jag bestämde mig för att strunta i skolan en stund till och ringde Lina. Även hon blev glatt överraskad av att jag var i stan och kom och mötte mig. Vi gick runt på stan och pratade och tittade på folk. Det är så skönt att vara här hemma och se så många människor som jag känner igen. Jag har även hunnit hälsa på mormor idag och mamma kom också dit!
Min lillebror Hans hade amerikansk fotbollsträning, så jag åkte dit och kollade. Pappa och (storebror)Daniel var också där.


Hans                   Daniel & Papsen


Jag & Daniel


Nu sitter jag i soffan hemma hos mamma vi har kollat på robinson och jag har lyckats skriva en sida på mitt arbete! Jag är jättetrött fast jag hade sovmorgon imorse. Men det blir lite mer torsdagsmys framför TV:n innan jag somnar.

/Anna


Plugghästen Anna

Jag sitter och kämpar med mitt arbete. Men det går väldigt långsamt framåt. Jag har skrivit 3 rader idag och arbetet ska vara ca 8 sidor när det är klart.


ZZzzznaark!!

Jag funderar på att hoppa in i duschen och sen åka till biblioteket och kolla i några andra böcker. Målet är att skriva klart åtminstone 3 sidor före helgen. Så nu är det dags att vakna.
Hur svårt kan det va?

/Anna


Hemma

Det var jättemysigt igår. Jag och Elina spelade Yatzy och lyssnade på musik och sen sov jag över.
Nu sitter jag hemma hos mamma. På vägen hit svängde jag in hos pappa. Han visste inte att jag skulle komma och blev helt chockad! Hans och David (mina småsyskon) har växt jättemycket bara sen i somras. Jag önskar att jag bodde närmre så jag träffade dom oftare, syskon ska man vara så nära att man inte märker att dom växer.
Hur som helst så är det jättekul att vara här. Jag myser i hela kroppen och hoppas att veckan inte går alldeles för fort. Men jag önskar att kissen och Adam också var här.

/Anna

Top model och packning

Top Model 14! Jag älskar Top Model, 14:e säsongen och fortfarande lika roligt att kolla på! Jag kommer sitta klistrad framför TV:n den här säsongen också.
Jag har packat, börjar bli ganska bra på att packa nu. Jag slänger bara ner så mycket som det får plats i väskan och hoppas att det är vad jag kommer få användning för! Jag kommer hela tiden på nya saker som jag har glömt att packa ner så det slutar väl snart med 10 fullpackade väskor.
Imorgon åker jag till Gävle, sen vidare till Hudik och på onsdagkväll åker jag hem till mitt älskade Östersund. Tanken är att jag ska spendera dagarna med näsan i böckerna hemma hos mamma, jag ska göra mitt bästa men vi får se hur det går. Det är så många jag vill träffa när jag väl åker upp.
Nu ska jag packa klart!

Kram på dig!

/Anna



Äntligen frisk! (Bara lite snorig)

Jag har varit förkyld i flera veckor nu. Så fort jag har ansträngt mig minsta lilla har kroppen sagt ifrån. Men idag sprang jag 5 km på en halvtimme, precis som det ska vara! Jag blev ganska svettig och snorig, men orken var det i alla fall inget fel på! Äntligen kan jag träna igen. Jag har längtat!

Jag har kommit igång med mitt skolarbete också, det går faktiskt riktigt bra. Jag kommer nog sitta och läsa och skriva hela kvällen som det känns nu!

/Anna

Jag är vaken, jag lovar!!

Jag är vaken och redo att plugga, men jättetrött!

"Gäsp"


/Anna

The last house on the left

Filmen var sådär, inte riktigt en skräckis.. Men ganska äcklig.. Den gjorde ont att kolla på.

/Anna

Den här filmen blir det nog ikväll!


Dags för en skräckis snart!



Jag å min älskling har varit ute på promenad. Jag älskar hösten!
Jag ska leta reda på någon bra skräckis som vi kan titta på ikväll när det är riktigt mörkt ute!

/Anna

En upplevelse på affär´n.

Igår när vi var och handlade hände en rolig sak!
När vi svängde in på parkeringen såg vi en kille som gick i shorts.
-Är han knäpp eller galen? sa Adam
-Han har säkert varit och tränat, svarade jag.
Vi parkerade och gick mot affären. Vi hamnade bakom ett par som helt lugnt gick och drog på sin barnvagn. Bakom oss gick killen med shorts.
Plötsligt skriker killen argt rakt ut:
-Era lata djävlar! Så gick han förbi oss allihop.
Gissa om vi blev chockade, fast alla fick sig ett gott skratt åt hans utbrott.

/Anna

Körde fast!

Tänkte börja med mitt första individuella arbete. Jag läste igenom uppgiften och tänkte: hur ska jag klara det här?
Sen ändrade jag mig och tänkte: hur svårt kan det va?
Så jag tog papper och penna och delade upp uppgiften i olika moment och tänkte att jag tar en sak i taget. Plötsligt kändes det genomförbart. Sen satte jag igång. Jag bestämde vilket problem jag skulle utgå ifrån och började skriva. Men efter en stund började jag fundera på att byta problem.
Nu vet jag inte alls. Beslutsångest!
Jag måste hitta 8-10 olika teorier som bekräftar att det är ett socialt problem jag skrivet om. Jag har en känsla av att jag kommer spendera många timmar med näsan i böckerna de närmaste veckorna.
Men just nu har jag kört fast och tänker sätta mig framför tv:n istället.

/Anna

Skönhet sitter i betraktarens öga!

Det finns en by i Uganda där det anses vackert att kvinnor är feta. På frågan om det finns en gräns över hur fet kvinnorna ska vara svarar en man:
-Hon bör kunna gå, annars har det gått för långt.
En rik man har många kor och om frun är fet som en kossa så visar även det på rikedom.
Två månader innan man gifter sig flyttar kvinnan in i en gödningsstuga. Där är inga män välkomna. Hon sitter där inne och dricker massa fet mjölk hela dagarna för att gå upp i vikt så mycket som möjligt inför brölloppet. Hon rör sig bara ifall hon behöver gå på toaletten.
När den stora dagen kommer är hon klädd i svart och helt förtäckt, mannen får inte se henne förrän efter ceremonin.
Är det så att skönhet är vad vi lär oss att det är? 

/Anna

Det är dags för Lördagsmys!!



(Gamla bilder)


Jag


MYSPYS!


Party!

Fint hemma!

Idag har vi städat och fixat och donat, så nu är det jättefint här hemma!
Jag har köpt nya ljus som luktar hallon och kockos, så ikväll blir det lördagsmys med tända ljus!

/Anna

:-)


*


Fredagsmys!

Jag åkte tåg tillbaka till Sthlm och min älskling kom och mötte mig på centralen. Vi låste in min väska och sen bjöd han mig på restaurang. Fredagslyx! Det var supergott och jag blev så mätt att jag trodde jag skulle spricka. Men jag orkade i alla fall äta en kanelbulle till efterrätt när vi gick tillbaka till centralen. Jag älskar bullar!

/Anna


Perfekt?

Idag hade vi opposition på skolan. Vi var 2 grupper som hade gjort varsit arbete och nu skulle vi kritisera varandra. Vårat arbete blev totalsågat, haha! Nej, men den andra gruppen hade verkligen letat varenda grej som gick att förbättra med vårat, tror jag. Men jag känner mig stolt, för trots att jag satt där och lyssnade på all kritik mot arbetet som jag hade varit med och skrivit så tog jag inte illa upp. Jag kände mig så trygg i mig själv och tänkte bara att:
-Ja, så skulle man ju kunna göra, eller det kan jag fixa. Det var ju trots allt arbetet som inte var perfekt och inte jag. Förresten, vem vill vara perfekt? Perfekt är tråkigt!

/Anna

RSS 2.0